Detta seminarium har redan ägt rum.

mar 24

Stockholmsmarknaden 2015

Hotel Birger Jarl, Birger Jarlsgatan 61 A, Stockholm

Politik och projekt för Stockholms framtid

Tisdag 24 mars 2015, Hotel Birger Jarl, Birger Jarlsgatan 61 A

Framtidens Stockholmsregion börjar nu ta form på allvar. Startskotten har gått för Förbifarten och en utbyggnad av tunnelbanan och nya, spännande projekt är på väg i city och i kranskommunerna. Samtidigt ritar valet om den politiska agendan. Vilka möjligheter och utmaningar skapar allt detta för fastighetsutveckling och investeringar de närmaste åren? Följ med på en heldag där vi går på djupet kring huvudstadens framtid – Säkra din plats redan idag!

Några av höjdpunkterna under dagen:

 • Konjunktur, ränta och tillväxt – vart är vi på väg och hur mår Stockholm?
 • Den nya politiska agendan för Stockholm
 • Per Schlingmann om framtidens städer: Kvinnorna och städerna tar över världen
 • T-banan och förbifarten: Infraprojekten som förändrar regionen
 • Så blir nya Nacka
 • Tunga investerare om möjligheterna framöver
 • Framtidsprojekten som sticker ut och upp
 • Hetaste bostadsinvesteringarna i länet
 • Nya majoritetens planer för Stockholms stads bostadsbolag
 • Hat trick i Arenastaden – vad blir nästa steg?
 • Dataspelsbolagen och aptiten på annorlunda lokaler

Välj mellan två fördjupningsspår under dagen: Bostäder och Kontor & Handel.

Bland talarna finns: Anna Felländer, chefekonom Swedbank, Roger Mogert (S), borgarråd Stockholms stad, Maria Rankka, VD Stockholms Handelskammare, Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke, Stig-Björn Ljunggren, statsvetare, Per Schlingmann, rådgivare, författare och konsult Per Schlingmann AB, Cathrin Bergenstråhle (M), kommunalråd Nacka, Eva Maria Persson, stadsarkitekt Nacka, Riggert Andersson, chef Förvaltningen för utbyggd tunnelbana Stockholms läns landsting, Johan Brantmark, projektchef Förbifart Stockholm Trafikverket, Mats Hederos, VD AMF Fastigheter, Therese Rattik, VD Areim, Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef NCC Property Development, Anna Forsberg, distriktschef Stockholm bostäder Skanska Sverige, Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande Sundbyberg, Alexander Ståhle, VD Spacescape, Erik Lemaitre, affärsutvecklare SSM Bygg och Fastighet, Anna Svensson, projektledare JM, Samir Taha, VD Aros Bostad, Pär Vennerström, regionchef Stockholm JM, Gerd Comstedt, projektledare Exploateringskontoret Stockholms stad, Ann-Margarethe Livh (V), borgarråd Stockholms stad, Daniel Anderbring, partner Cushman & Wakefield, Anders Nordvall, VD Cushman & Wakefield, Christian Hermelin, VD Fabege, Karin Witalis, Head of Research DTZ, Marco Checchi, partner Studio Stockholm Arkitektur, Janne Bjurman, etablerings- och franchisechef Puls & Träning, Magnus Carlsson, etableringschef Espresso House.

Dagen leds av populära moderatorn Mia Odabas, med lång erfarenhet som ekonomijournalist på bl a Svenska Dagbladet, Dagens Industri och Veckans Affärer.

Seminariet går av stapeln på Hotel Birger Jarls stora, nyrenoverade konferensavdelning med entré från Birger Jarlsgatan 61 A.

För aktuellt program klicka på “Program” ovan. Programmet uppdateras löpande.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer från samma företag erhålls 20 procent rabattordinarie pris (det rabatterade priset blir då 3.560:- per person för prenumeranter, 4.360:- per person för övriga). Alla priser är exklusive moms.

Stort intresse! Seminariet var välbesökt förra året så passa på att säkra Din plats redan idag! Anmäl Dig direkt till seminariet genom att klicka på “Anmäl mig” här ovan eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 25.

Stockholmsmarknaden 2015 – Tisdag 24 mars 2015, Hotel Birger Jarl, Birger Jarlsgatan 61 A

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

09.00

Inledning

Mia Odabas, dagens moderator

09.05

Konjunktur, ränta och tillväxt – vart är vi på väg och hur mår Stockholm?

Låga räntor är mumma för fastighetsinvesterare, men allt svagare tillväxt är ett orostecken. Vart är konjunkturen på väg framöver? Blir det så mörkt som de låga räntorna tyder på, eller finns det bättre tillväxt i antågande? Hur starkt står Stockholm jämfört med resten av landet?

Anna Felländer, chefekonom Swedbank

09.40

Den nya politiska agendan för Stockholm

Hur ser framtiden ut för Stockholm de närmaste fyra åren med den nya kommunledningen? Vilka är de främsta satsningarna och vilka är de viktigaste nya stadsutvecklingsprojekten? Blir det någon skillnad i inriktning och utvecklingstakt med det nya styret?

Roger Mogert (S), borgarråd Stockholms stad

10.00

Expertpanelen: Nytt politiskt läge – hur påverkas Stockholm och branschen?

Valet i höstas innebar stora förändringar med en ny, rödgrön regering, nytt styre i Stockholms stad och förändringar i flera kranskommuner. Vår expertpanel tar pulsen på vilka effekterna kan bli för regionens utveckling, för fastighetsbranschen och för bostadsmarknaden.

Maria Rankka, VD Stockholms Handelskammare

Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke

Stig-Björn Ljunggren, statsvetare

10.20

Kaffe

10.50

Urban Express: Kvinnorna och städerna tar över världen

Vi lever i en ny tid. Förändringarna går så snabbt att framtiden är närmast oförutsägbar. Kunskap, globalisering och staden påverkar villkoren för människor, företag och hur världen kan styras. Det är städernas tid. Hör om de urbana lagarna som kan hjälpa dig att navigera i den nya värld som tas över av kvinnor och städer.

Per Schlingmann, rådgivare, författare och konsult

11.35

Nya Nacka – vägen mot en nära och nyskapande stad

Nu börjar visionerna och planerna ta form för hur centrala Nacka ska förvandlas till en levande stad när tunnelbanan byggs ut. Det blir en rejäl satsning på nya bostäder, arbetsplatser och infrastruktur. Vilka är de viktigaste delarna i den historiska omdaningen och hur ser möjligheterna ut för investerare och andra aktörer som vill vara med?

Cathrin Bergenstråhle (M), kommunalråd Nacka

Eva Maria Persson, stadsarkitekt Nacka

12.00

Lunch

 

13.00 – 14.45 Välj mellan två temaspår: Bostäder eller Kontor & Handel

Se detaljerade program längre ned.

 

14.45

Kaffe

15.15

Infraprojekten som förändrar regionen

Efter många år av diskussioner och väntan drar nu två jätteprojekt igång som för alltid kommer att förändra infrastrukturen kring huvudstaden. Hur ser planerna ut, vilka är de viktigaste hållpunkterna och var öppnas de främsta möjligheterna för fastighetsinvesteringar?

Riggert Andersson, chef Förvaltningen för utbyggd tunnelbana, Stockholms läns landsting

Johan Brantmark, projektchef Förbifart Stockholm, Trafikverket

15.50

Panelen: Tre tunga investerare om möjligheterna framöver

Intresset att investera i fastigheter i Stockholmregionen fortsätter att öka. Vad är det som lockar investerarna och hur ser förutsättningarna ut för nya affärer? Vilka lägen och vilken typ av objekt lockar mest?

Mats Hederos, VD AMF Fastigheter

Therese Rattik, VD Areim

Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef NCC Property Development

16.10

Spanarna: Så kommer vi att leva i morgondagens Stockholm

Vad säger kristallkulan – hur kommer våra städer att förändras de kommande tio åren? Hur kommer vi att leva, hur kommer människor att arbeta och mötas och vilka krav kommer ställas på de fysiska miljöerna? Hör tre spännande spaningar om morgondagens städer i allmänhet och vår region i synnerhet.

Anna Forsberg, distriktschef Stockholm bostäder Skanska Sverige

Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande Sundbyberg

Alexander Ståhle, VD Spacescape

16.40

Seminariet avslutas. Fastighetsvärlden bjuder in till mingel och eftersnack.

 

13.00 – 14.45 Temaspår A: Bostäder. Moderator: Mia Odabas

13.00

Framtidsprojekten som sticker ut – och upp!

Hör om några av de mest spännande nya bostadsprojekten med arkitektur som sticker ut som kan komma att försköna Stockholms skyline de närmaste åren. Hur långt har projekten kommit och hur ser planerna ut? Vilka extra utmaningar och möjligheter innebär det att bygga höga bostadshus?

Erik Lemaitre, affärsutvecklare SSM Bygg och Fastighets AB

Anna Svensson, projektledare JM

13.30

Hetaste bostadsinvesteringarna i länet

Vilka orter och områden är hetast för bostadsinvesteringar just nu? Var går det att hitta objekt eller mark till rimliga priser och var är efterfrågan som allra bäst?

Samir Taha, VD Aros Bostad

Pär Vennerström, regionchef Stockholm JM

13.50

Paus

14.00

Från slitna slakthus till heta bostäder

Om lite drygt tio år kan stora delar av dagens slakthusområde vara omvandlat till en urban stadsmiljö som sjuder av liv med upp till 3000 nya bostäder, restauranger, kultur och företagande. Hur ser stadens ambitioner ut, hur långt har planerna kommit och vilka möjligheter finns för investerare?

Gerd Comstedt, projektledare Esploateringskontoret Stockholms stad

14.30

Nya grepp för stadens bostadsbolag

Efter valet i höstas har den nya rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stadshus nu tagit greppet om de tre stora kommunala bostadsföretagen. Vad kommer detta att innebära i praktiken? Vilka möjligheter innebär det för ökat bostadsbyggande och hur påverkas ombildningar och upprustningar av befintliga områden?

Ann-Margarethe Livh (V), borgarråd Stockholm Stad med ansvar för kommunens bostadsbolag

 

13.00 – 14.45 Temaspår B: Kontor & Handel. Moderator:

13.00

Trender, priser, och transaktioner på Stockholmsmarknaden

2014 blev ännu ett starkt år för fastighetsaffärer i Stockholm. Hur ser de viktigaste trenderna ut, hur har priserna utvecklats och vilka är egentligen de främsta köparna? Och vad kan vi vänta oss av 2015?

Daniel Anderbring, partner Cushman & Wakefield

Anders Nordvall, VD Cushman & Wakefield

13.30

Hat trick i Arenastaden – vad blir nästa mål?

På kort tid har Fabege lyckats med bedriften att styra tre av de senaste årens största flyttar, Vattenfall, Telia och SEB, till det egna området Arenastaden. Vad innebär detta för framtiden och vilka ytterligare möjligheter finns att utveckla detta som arbetsplatsområde?

Christian Hermelin, VD Fabege

13.50

Paus

14.00

Glödhet bransch med aptit på annorlunda kontor

Dataspelsutvecklarna är en sektor som expanderar kraftigt, inte minst i Stockholm. Och företagens preferenser sticker ut en hel del på lokalmarknaden. Det ska vara unik och profilerad inredning men bakom diskret fasad – och helst på Söder. Hur ser branschens lokalbehov ut och på vilka sätt skiljer sig efterfrågan och krav från andra hyresgäster?

Marco Checchi, partner Studio Stockholm Arkitektur

Karin Witalis, Head of Research DTZ

14.30

Café- och gymkedjorna leder trenderna

Caféer och gymkedjor har expanderat kraftigt de senaste åren och hyrt stora ytor i butikslägen och kontorshus. Hur ser trenden ut framöver – kan tillväxten fortsätta och hur utvecklas koncepten? Vilka lokalbehov finns i Stockholmsområdet och vilka lägen lockar mest?

Janne Bjurman, etablerings- och franchisechef Puls & Träning

Magnus Carlsson, etableringschef Espresso House

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 25.

D. Carnegie & co