Detta seminarium har redan ägt rum.

nov 25

Stockholm Nordväst 2015

Swedbank HK, Landsvägen 40, Sundbyberg

Huvudstadens hetaste område rustar för ny tillväxt

Onsdag 25 november 2015, Swedbank HK, Landsvägen 40, Sundbyberg

Ett av Stockholmsregionens hetaste tillväxtområden finns i Solna, SundbybergJärfälla, Kista och Sollentuna med omnejd. Här växer befolkning och näringsliv snabbast i landet. Många aktörer vill investera inom bostäder, kontor och handel. Nu planeras för fullt för fortsatt utbyggnad och tillväxt och den 25 november går vi på djupet kring planerna, projekten och möjligheterna i Nordväst!

Några av höjdpunkterna under dagen:

  • Så ska kommunerna i området växa – de nya spännande utbyggnadsplanerna. Tre kommunalråd på plats!
  • Nya spåren som ska skapa snabbare tillväxt – Kristoffer Tamsons berättar om planerna
  • Därför flyttade Swedbank från innerstan – kommer fler att följa efter?
  • Vilka är morgondagens nya företag i Nordväst?
  • Transaktionsmarknaden: Vem köper, vilka säljer och vad kostar det?
  • Rekordhet bostadsmarknad: Planerna, projekten och priserna 
  • Investerarna om möjligheterna inom kontor, handel och industri/lager i Nordväst
  • Snart fullsatt i Arenastaden – vad blir nästa steg för Fabege?
  • Nu kommer hotellen – projekten och investerarna som satsar
  • Så kan vi bygga spännande och attraktiv stad i Nordväst!

Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand. Ytterligare talare presenteras inom kort.

Bland talarna finns: Kristoffer Tamsons, trafiklandstingsråd (M), Christian Hermelin, VD Fabege, Mikael Eriksson, kommunstyrelsens ordförande (M) Sundbybergs stad, Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande (M) Solna stad, Mikael Jämtsved, kommunstyrelsens vice ordförande (MP) Järfälla, Catherina Fored, stadsbyggnads- och exploateringschef Sundbybergs stad, Ylva Sarby Westman, vVD och chef fastighetsinvesteringar Kungsleden, Per-Arne Rudbert, VD Humlegården, Johanna Skogestig, CIO Vasakronan, Ylva Williams, VD Stockholm Science City Foundation, Lars Friberg, koncernpersonaldirektör Swedbank,  Per Thiberg, chef fastighetsutveckling och uthyrning Stockholm Vasakronan, Christina Leifman, stadsbyggnadschef Sollentuna kommun, Magnus Alvesson, prognoschef Swedbank, Julia Mejegård, partner Leimdörfer, Per Jutner, VD Einar Mattsson Projekt, Claudia Wörmann, boendeekonom SBAB, Ejnar Söder, hotellentreprenör och delägare The Winery Hotel, Hans Åke Petersson, VD Annordia, Mattias Bäckman, partner Baltazar, Erik Carlborg, säljchef Region Mälardalen Veidekke, Åsa Bergström, näringslivschef Solna Stad, Linda Börjesson, näringslivschef Järfälla kommun, Olle Forsberg, regionchef Stockholm NCC Property Development, Daniel Markström, arkitekturchef Humlegården, Anders C Eriksson, stadsarkitekt Järfälla, Caroline Strand, chef marknad och analys Stockholm Visitors Board.

Dagen leds av moderatorn Willy Wredenmark, chefredaktör för Fastighetsvärlden med 30 års erfarenhet av fastigheter, marknad och investeringar.

Om Stockholm Nordväst: Stockholm Nordväst är ett specialseminarium fokuserat på regionens heta, snabbväxande nordvästra delar – Solna, Sundbyberg, Järfälla, Kista, Sollentuna och intilliggande områden. Under dagen går vi på djupet kring politiska ambitioner, demografisk utveckling och inte minst framtidsplaner och kommande stadsutvecklingsprojekt. Vi ser också på hur fastighetsmarknaden utvecklas i dessa kommuner och hur förutsättningarna för investeringar ser ut. Seminariet vänder sig till politiker, region- och stadsutvecklare, fastighetsägare, investerare, konsulter, arkitekter, jurister m fl. Seminariet arrangeras av Fastighetsvärlden som är branschens ledande mediehus för analys och nyheter sedan 1986.

Ett stort branschmingel tar vid när seminariet är slut och erbjuder goda möjligheter för eftersnack och att knyta kontakter. Avsätt gärna lite tid för detta och för att njuta av tilltugg och förfriskningar. Missa inte!

För aktuellt program klicka på “Program” ovan. Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Pris och villkor: 4.450:-/person för prenumeranter på Fastighetsvärldens magasin eller dagliga nyhetsbrev, 5.450:-/person för övriga. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer (minst fyra) från samma företag erhålls 20 procent rabatt på seminarieavgiften.

Stort intresse! Fastighetsvärldens seminarier lockar många deltagare och antalet platser är begränsade.

Anmäl Dig direkt till seminariet genom att klicka på “Anmäl mig” här ovan eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

Kontakt kring program och arrangemang: Peter Gimbe, 070-543 88 38, peter.gimbe@fastighetsvarlden.se.

Utställare och partner – vill ditt företag eller organisation synas på årets branschdag om Stockholms hetaste tillväxtområde så kontakta Anki Lissåker, 070-753 76 82, anki.lissaker@fastighetsvarlden.se.

Stockholm Nordväst – Onsdagen den 25 november 2015, Swedbank HK, Sundbyberg

Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand. Ytterligare talare presenteras inom kort.

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

09.00

Inledning

Willy Wredenmark, chefredaktör Fastighetsvärlden och dagens moderator

9.05

Förutsättningarna för fortsatt tillväxt – hur ser det ut framöver?

Vart är konjunkturen på väg i landet de närmaste åren? Hur ser prognoserna ut för tillväxt och ekonomisk utveckling, och vilka utmaningar står vi inför de närmaste åren? Vilka särskilda förutsättningar har de nordvästra delarna av regionen?

Magnus Alvesson, prognoschef Swedbank

9.35

Så ska kommunerna växa – de nya spännande utbyggnadsplanerna

Hur ser visionerna och planerna ut för Solnas, Sundbybergs och Järfällas framtida utbyggnad och tillväxt? Hur mycket mer vill man växa, vilka är de viktigaste framtidssatsningarna och hur ska det gå till?

Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande (M) Solna stad

Mikael Jämtsved, kommunstyrelsens vice ordförande (MP) Järfälla

Mikael Eriksson, kommunstyrelsens ordförande (M) Sundbybergs stad

10.15

Kaffe

10.45

Så ska Kista växa och bli hetare som bostadsdestination

Kista håller på att förändras och förädlas med nya företag och branscher, utökad handel och fler och bättre restauranger och inte minst växer intresset för att bygga nya bostäder. Hur ser Stockholms stads visioner och planer ut för Kista i framtiden?

Mattias Bäckman, partner Baltazar

Christina Leifman, stadsbyggnadschef Sollentuna kommun

Per Thiberg, chef fastighetsutveckling och uthyrning Stockholm Vasakronan

11.15

Därför flyttade Swedbank från stan – kommer fler att följa efter?

Swedbanks flytt till Sundbyberg har blivit en viktig injektion i området. Vilka var tankarna bakom valet av läge och hur har etableringen utvecklats? Hur ser banken på utvecklingsmöjligheterna i de här delarna av regionen och tror de att fler företag kommer att följa deras exempel?

Lars Friberg, koncernpersonaldirektör Swedbank

11.40

Vilka är morgondagens nya företag i Nordväst?

Hur utvecklas näringslivet i de här delarna av regionen och vilka branscher väntas växa mest de kommande åren? Hur kan området dra nytta av satsningarna kring Life Science i Hagastaden?

Åsa Bergström, näringslivschef Solna Stad

Linda Börjesson, näringslivschef Järfälla kommun

Ylva Williams, VD Stockholm Science City Foundation

12.00

Lunch 

13.00

Nya spår möjliggör snabbare tillväxt

Ny och bättre infrastruktur är en viktig förutsättning för att nordvästra Stockholm ska kunna utvecklas och växa. Hur ser planerna ut för framtidens nya kollektivtrafik i de här delarna av regionen – tunnelbana, spårväg och pendeltåg? Vilka möjligheter finns det för investerare och fastighetsägare att bidra och påverka?

Kristoffer Tamsons, trafiklandstingsråd (M) Stockholms läns landsting

13.30

Transaktionsmarknaden: Vem köper, vilka säljer och vad kostar det?

Hur het är egentligen fastighetsmarknaden i det här området? Vilka transaktioner har gjorts, vilka är de mest aktiva investerarna och hur utvecklas priserna? Och hur stort är trycket, vilket tempo kan vi förvänta oss framöver?

Julia Mejegård, partner Leimdörfer

14.00

Investerarna om möjligheter inom kontor, handel och bostäder

Vilka är de främsta skälen att investera i projekt och fastigheter i nordvästra Stockholm? Hur är det att satsa här, vilka möjligheter finns att köpa eller bygga nytt och hur fungerar planer och processer? Finns det några särskilda risker att ta hänsyn till?

Olle Forsberg, regionchef Stockholm NCC Property Development

Per-Arne Rudbert, VD Humlegården

Johanna Skogestig, CIO Vasakronan

Ylva Sarby Westman, vVD och chef fastighetsinvesteringar Kungsleden

14.25

Kaffe

14.55

Rekordhet borättsmarknad – hur mår nyproduktionen och vart går priserna?

Intresset är stort för att flytta till nordväst och att vara med och bygga i området. Hur ser marknaden ut för nyproduktion av bostadsrätter och vart är priserna på väg på andrahandsmarknaden? Vilka delområden är allra hetast hos bostadskunderna och går det skönja några uppstickare?

Erik Carlborg, säljchef Region Mälardalen Veidekke

Per Jutner, VD Einar Mattsson Projekt

Claudia Wörmann, boendeekonom SBAB

15.15

Snart fullsatt i Arenastaden – vad blir nästa steg?

Utbyggnad och uthyrning i Arenastaden har slagit alla förväntningar. Det börjar snart bli fullsatt – men hur mycket mer finns det att krama ur området? Och vilka blir nästa steg för Fabege i nordvästra Stockholm?

Christian Hermelin, VD Fabege

15.40

Nu kommer hotellen – vilka är projekten och investerarna?

Nordvästra Stockholm är på väg att bli en intressant hotelldestination och de senaste åren har nya hotell etablerats i bl a Kista, Arenastaden och centrala Sundbyberg. Inom kort slår helt nya konceptet The Winery upp sina portar och fler projekt är på gång. Hör om det nya vinhotellet, vad det är som lockar med hotell i den här delmarknaden och vilka möjligheter som finns?

Hans Åke Petersson, VD Annordia

Ejnar Söder, hotellentreprenör och delägare The Winery

16.10

Så kan vi bygga spännande och attraktiv stad i Nordväst!

Växande städer kräver så mycket mer än bara infrastruktur och byggnader för att bli attraktiva och locka människor och företag. Vad krävs och vad är på gång i det här området när det handlar om arkitektur och stadsmiljö, kultur, fritid och nöjen?

Anders C Eriksson, stadsarkitekt Järfälla

Catherina Fored, stadsbyggnads- och exploateringschef Sundbybergs stad

Daniel Markström, arkitekturchef Humlegården

Caroline Strand, chef marknad och analys Stockholm Visitors Board

16.30

Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack.

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

 

swedbanknordomaticHumlegården