Detta seminarium har redan ägt rum.

sep 25

Stockholm Nordväst 2019

NOD-huset, Borgarfjordsgatan 12, Kista

Framtid och planer för snabbväxarna

Mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Solna, Sundbyberg, Järfälla, Kista och Sollentuna.
Välkommen till en heldag om planer och framtid för ett av landets hetaste områden – fyra kommuner och en stadsdel som ligger i framkant i landet vad gäller utveckling och tillväxt. Hör om ny infrastruktur som är på väg, viktiga utvecklingsplaner och några av de mest spännande projekten.

Vi får också hårda fakta på bordet om läget på bostadsmarknaden och hur illa det står till i de utsatta områdena. Dessutom får vi veta mer om framtidens näringsliv och spännande tillväxtföretag och hur het fastighetsmarknaden i nordvästra delarna av Stockholmsområdet är idag och imorgon.

Regionens tyngsta kommuntoppar är på plats:
Pehr Granfalk,
kommunstyrelsens ordf (M) Solna, Emma Feldman, kommunstyrelsens ordf (M) Järfälla, Peter Schilling, kommunstyrelsens ordf (S) Sundbyberg och Henrik Thunes, kommunstyrelsens ordf (M) Sollentuna, ger sin syn på hur kommunerna ska klara de kommande årens utmaningar och vilka nya satsningar de vill genomföra.

Bland talarna under dagen finns några av de skarpaste aktörerna inom ekonomi och fastighetsmarknad: Rutger Arnhult, VD Klövern, Biljana Pehrsson, VD Kungsleden, Annica Ånäs, VD Atrium Ljungberg, Stefan Ränk, koncernchef Einar Mattsson, Anette Frumerie, VD Besqab, Klaus Hansen Vikström, vVD Fabege och Staffan Ingvarsson, VD Stockholm Business Region.

Missa inte! Intresset för seminariet är stort – Säkra Din plats nu!

Varmt välkommen till Kista den 25 september!

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning – Välkommen till Kista!
Hör om dagens tema och höjdpunkter och om den spännande utvecklingen i Kista.
Ellinor Persson, journalist och dagens moderator (känd från bl a SVT)
Johan Ödmark, VD Kista Science City

09.10 Arkitektur: Kärleken till Kista – idag och imorgon
För åtta år sedan invigdes kontors- och hotellskrapan Victoria Tower. Och nu ligger projektet Playce på ritbordet – tänkt som framtidens campus med bostäder, kontor, hotell och idrott. Bakom båda finns Gert Wingårdh och hans arkitektkontor – hör hur han och hans kolleger ser på Kistas möjligheter och utmaningar och hur de hittar inspiration till att utveckla området och arkitekturen där.
Niklas Carlén, kontorschef Wingårdhs Arkitektkontor

09.40 Ekonomi: Hur mår Stockholm idag och vart är vi på väg?
Stockholm anses ofta vara Sveriges ekonomiska motor och i regionen är de nordvästra delarna bland de mest dynamiska. Hör hur läget ser ut just nu och hur väl huvudstaden med omnejd är rustad för tuffare tider. Vilka branscher och typer av företag är särskilt utsatta?
 Stefan Westerberg, seniorekonom Stockholms Handelskammare

10.00 Kommuntopparna: Viktigaste satsningarna i Nordväst
Bostadsbyggandet är på väg nedåt och mycket tyder på en svalare konjunktur framöver. Samtidigt växer befolkningen och behoven av förskolor, skolor och äldreboende är stora de närmaste åren. Hur ser läget ut för kommunerna i Nordväst och tar de sig an de här frågorna? Hur ska bostadsbyggandet hållas uppe och vilka andra viktiga framtidssatsningar vill kommunalråden vill prioritera de närmaste åren?
Emma Feldman, kommunstyrelsens ordf (M) Järfälla
Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordf (M) Solna
 Peter Schilling, kommunstyrelsens ordf (S) Sundbyberg
Henrik Thunes, kommunstyrelsens ordf (M) Sollentuna

10.25 Kaffe

10.55 Ny infrastruktur som vässar regionen
Just nu pågår ett antal viktiga projekt som kommer att förbättra infrastrukturen i de norra delarna av Stockholmsområdet – t.ex. utbyggnaden och nedgrävningen av Mälarbanan genom Sundbyberg och Förbifart Stockholm. Hör om dessa planer och vilka andra infraprojekt som kan få betydelse för området i framtiden.
 Helena Sundberg, regionchef Stockholm Trafikverket

11.20 Så kan vi attrahera framtidens företag och investeringar
Hör om hur förutsättningarna ser ut för de nordvästra delarna av Stockholmsregionen att locka nya företag och investeringar. Vilka visioner finns för framtiden? Vilka är våra styrkor och svagheter och hur jobbar kommunerna tillsammans för att utveckla näringslivet? Hur kan fastighetsägare och investerare bidra till att stärka det här arbetet?
 Staffan Ingvarsson, VD Stockholm Business Region

11.45 Ny teknik gör planer och projekt begripliga
Kista rymmer många verksamheter som ligger långt framme med nya, spännande lösningar. Hör om Digital Art Center här i NOD-huset som kombinerar traditionella arkitektmodeller med nya medier. Då skapas visualisering i 4D som gör komplicerade byggplaner och projekt lättare och snabbare att förstå.
 Ingvar Sjöberg, konstnärlig ledare Digital Art Center, Stockholms universitet

12.00 Lunch

13.00 – 14.20 Välj mellan två temaspår:
A: Bostäder
B: Kommersiella lokaler
Se detaljerade program längre ned.

14.20 Kaffe

14.50 Utsatta områden: Så kan fastighetsägarna bidra till ökad trygghet
Över en miljon människor bor i landets 60 ”utsatta” eller ”särskilt utsatta” områden och många handlare och andra företag verkar där. I Nordväst handlar det om Sångvägen och Termovägen i Järfälla, Rissne/Hallonbergen i Sundbyberg, Edsberg och Tureberg i Sollentuna och Rinkeby/Tensta och Husby i Stockholms stad. Grov kriminalitet är ett problem här och resultatet blir höga kostnader för fastighetsägarna. Hör om läget i några av dessa områden, hur förvaltning och ekonomi påverkas och vägen framåt. Vad kan kommun, fastighetsägare och andra göra för att vända utvecklingen?
 Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef Rinkeby
 Martin Fors, fastighetschef Einar Mattsson Fastighets AB
 Per Geijer, säkerhetschef Svensk Handel

15.15 Marknad och möjligheter för hotell i Nordväst
Norra delarna av Stockholmsområdet har blivit en allt hetare hotelldestination de senaste åren och en rad nya hotell har etablerats i bl.a. Sundbyberg och kring Arenastaden. Hur stark är marknaden i det här området, vilka nya hotell är på gång och hur mycket utrymme finns det för ytterligare satsningar?
Björn Arnek, chefsekonom Annordia

15.40 NOD, öl och arkitektur – så hänger det ihop
Möt arkitektfirman bakom NOD-huset – som också är först i Sverige med att brygga ett eget öl, som vi bjuder på under minglet i slutet av dagen.
Ari Leinonen, VD Gatun Arkitekter (tidigare Scheiwiller Svensson Arkitektkontor)

15.50 Expertpanelen: Investeringarna som lockar mest i Nordväst
Nordvästra Stockholm – Solna, Sundbyberg, Järfälla, Kista och Sollentuna – är kanske den hetaste delen av svensk fastighetsmarknad. Hur känns marknad och investeringsläge idag och vad tror experterna om de närmaste åren? Vilka möjligheter finns till förvärv och projekt framöver och vilka risker och orosmoln ska man se upp med?
 Rutger Arnhult, VD Klövern
 Biljana Pehrsson, VD Kungsleden
 Stefan Ränk, koncernchef Einar Mattsson
 Annica Ånäs, VD Atrium Ljungberg

16.15 Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack

 

13.00 – 14.20 Temaspår A: Bostäder

13.00 Statistik: Hur mår bostadsrättsmarknaden i Nordväst?
Att det har blivit tuffare på bostadsmarknaden i Stockholmsområdet de senaste 1-2 åren har nog ingen missat. Priserna har stannat upp och på många håll backat, och intresset för att köpa nyproducerade bostadsrätter har avtagit rejält. Men hur är läget i den här delen av marknaden – Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Järfälla och Kista? Märks det nya marknadsläget mer eller mindre här och finns det tecken på att läget håller på att ändras?
• Jennie Leffler, operativt ansvarig Booli Pro nyproduktion
• Andreas Löwgren, vVD Booli

13.30 Nyproduktion: Så många har råd att köpa de nya bostäderna
Med de senaste årens stigande priser, amorteringskrav och allt tuffare krav från bankerna har det blivit tufft att sälja nyproducerade bostäder. Hör om hur det verkligen ser ut för efterfrågan och hur läget är just i den här delen av Stockholmsregionen (Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Järfälla och Kista).
 Lars Strömqvist, analytiker Property People

13.55 Marknadspanelen: Rapport från verkligheten
Tidningsrubriker, statistik och expertuttalanden är en sak men hur ser det ut i verkligheten enligt de som agerar ute på bostadsmarknaden i de nordvästra delarna av Stockholm (Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Järfälla och Kista)? Hur mår nyproduktionen, hur är intresset på visningarna, vad funkar bäst att sälja och vilka typer av objekt är tröga? Går det att starta nya projekt idag och finns det någon vändning i sikte?
 Anette Frumerie, VD Besqab
 Misha Moeremans d’Emaus, VD SHH Bostad
 Marcus Svensson, VD Byggvesta Development

14.20 Kaffe

 

13.00 – 14.20 Temaspår B: Kommersiella lokaler

13.00 Marknadsläget: Hyror, priser och transaktioner i Nordväst
Hur het är temperaturen på marknaden för kommersiella fastigheter i Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Järfälla och Kista? Vilka är det som köper och säljer och vart går priser och avkastning? Går det att se några trender – vilka lägen och objekt är hetast?
 Peter Wiman, analyschef Savills

13.25 Halvtid – så ska Arenastaden fortsätta växa
Få områden har vuxit lika snabbt som Arenastaden och nu består området av kontor, bostäder, hotell, Nationalarenan och Nordens största köpcentrum. Men faktum är att utbyggnaden ”bara” nått halvvägs. Det finns ytterligare 250.000 kvm byggrätter att utnyttja. Hör om Fabeges planer för området och vilka andra möjligheter man ser i angränsande delar av Solna.
 Klaus Hansen Vikström, vVD Fabege

13.50 Projekt: Nytänkande i Kista och Barkarby
Det vimlar av spännande framtidsplaner och projekt i regionen. Hör om två av dessa: Vasakronans omvälvning av kvarteret Hekla i Kista, som kommer ge en mer blandad bebyggelse och moderna och hållbara fastigheter, och Atrium Ljungbergs Bas Barkarby i Järfälla som ska bli en mötesplats för kontor, lärande och kultur.
• Bo de Besche, affärsområdeschef kontor Region Stockholm Vasakronan
 Catarina Sjömark, affärsutvecklare Atrium Ljungberg

14.20 Kaffe

 

Säkra Din plats nu – Gör Din anmälan längst ned på sidan!

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Visa faktaruta

Några av dagens talare:
-Rutger Arnhult, VD Klövern
-Biljana Pehrsson, VD Kungsleden
-Annica Ånäs, VD Atrium Ljungberg
-Stefan Ränk, koncernchef Einar Mattsson
-Klaus Hansen Vikström, vVD Fabege
-Emma Feldman, kommunstyrelsens ordf (M) Järfälla
-Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordf (M) Solna
-Peter Schilling, kommunstyrelsens ordf (S) Sundbyberg
-Henrik Thunes, kommunstyrelsens ordf (M) Sollentuna
-Staffan Ingvarsson, VD Stockholm Business Region
-Anette Frumerie, VD Besqab
-Marcus Svensson, VD ByggVesta
-Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef Rinkeby
-Helena Sundberg, regionchef Stockholm Trafikverket
-Niklas Carlén, kontorschef Wingårdhs Arkitektkontor
-Catarina Sjömark, affärsutvecklare Atrium Ljungberg
-Bo de Besche, affärsområdeschef kontor Region Stockholm Vasakronan
-Peter Wiman, analyschef Savills
-Per Geijer, säkerhetschef Svensk Handel
-Stefan Westerberg, seniorekonom Stockholms Handelskammare
-Björn Arnek, chefsekonom Annordia
-Johan Ödmark, VD Kista Science City
-Lars Strömqvist, analytiker Property People
.Jennie Leffler, operativt ansvarig Booli Pro nyproduktion
-Andreas Löwgren, vVD Booli
-Ari Leinonen, VD Gatun Arkitekter
-Ellinor Persson, journalist och dagens moderator (känd från bl a SVT)

Några av dagens ämnen:
-Gert Wingårdh: Kärleken till Kista – idag och imorgon
-Heta stolen: Så kan vi göra Kista attraktivt och världsledande
-Kommuntopparna: Viktigaste satsningarna i Nordväst
-Ny infrastruktur som vässar regionen
-Så kan vi attrahera framtidens företag och investeringar
-Utsatta områden: Så kan fastighetsägarna bidra till ökad trygghet
-Marknad och möjligheter för hotell i Nordväst
-Aktörer om planer och marknad
-NOD, öl och arkitektur – så hänger det ihop
-Expertpanelen: Investeringarna som lockar mest i Nordväst
-Statistik: Hur mår bostadsrättsmarknaden i Nordväst?
-Nyproduktion: Så många har råd att köpa de nya bostäderna
-Marknadsläget: Hyror, priser och transaktioner i Nordväst
-Hetaste planerna och projekten
-Projekt: Nytänkande i Kista och Barkarby

 

Medverka som samarbetspartner:
Medverka som partner och utställare och träffa deltagarna under hela dagen och få mycket god exponering såväl före som under och efter seminariet.
För mer information kontakta Anki Lissåker på mejl eller ring på tel 070-753 76 82.