Seminarier

jun17

Östgötamarknaden 2021

Webbsänt över hela landet

Ny fart efter pandemin

Pandemin skakar just nu om fastighetsmarknaden. Många kontorsplatser gapar tomma, betydligt färre handlar i fysiska butiker och bostadsbyggandet tappar fart.

Samtidigt finns många spännande planer och framtidssatsningar i pipeline och intresset för att investera i fastigheter i Östergötland verkar större än kanske någonsin.

Seminariets fokus ligger på hur marknaden kan komma utvecklas i höst och vinter och hur snabbt ekonomi och utveckling i regionen kan få ny fart igen när pandemin är över.

Med i sändningen finns flera av regionens investerare och aktörer, men även ekonomer, oberoende experter och några av de tyngsta politikerna i Linköping och Norrköping.

Vi tittar också på hur långvariga våra nya kontorsvanor kan bli och vilka effekter det får på fastighetsmarknaden och hur bostadsbyggandet kan växa framöver.

Med i sändningen är Norrköpings nye kommunstyrelseordförande Olle Vikmång (S) och Niklas Borg, kommunstyrelsens ordf (M) i Linköping. Dessutom ger de båda städernas samhällsbyggnadsdirektörer – Anna Selander och Leif Lindberg – sin syn på vilka nya projekt och planer som är viktigast för framtiden.

Bland dagens talare finns också Johan Karlsson, VD för snabbväxande bostadsinvesteraren Slättö, Malin Svensson, VD Obos Kärnhem, Arvid Lindqvist, analyschef Catella, Stina Storm, BID-manager (projektledare för platsutveckling av stadskärnan) Norrköpings kommun och Rikard Norman, näringspolitiskt ansvarig Fastighetsägarna GFR.

Sändningen leds av Ellinor Persson, välkänd och erfaren programledare och moderator vid fastighetsseminarier. Vid sin sida har hon Rikard Norman, näringspolitiskt ansvarig Fastighetsägarna GFR, som expertkommentator som kan det mesta om fastighetsmarknaden i regionen.

Östgötamarknaden är i år helt webbsänd pga smittoläget. Det blir istället 2,5 timmar fartfylld och effektiv direktsändning med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Läs mer om webbformatet under programmet nedan.

Programmet sänds 13:00 – ca 15:40, men kan också ses i efterhand. Det webbsända formatet är helt smittsäkert, tidseffektivt och prisvärt. Som deltagare har Du dessutom alltid tillgång till vår generösa avbokningsgaranti fram till midnatt före seminariet!

Specialpris: 500:- rabatt fram till 9 april!
Missa inte årets stora seminarium om utvecklingen i Östergötland!

Anmäl dig nu!

Specialpris fram till 9 maj:
Anmäl Dig senast den 9 maj och Du får 500:- rabatt på seminarieavgiften! Ordinarie seminarieavgift är 2.950:-/person för prenumeranter, 3.550:- för övriga.

Specialpris för grupper:
Anmäl fler än tre personer (minst fyra) från samma företag och Ni betalar endast 2.360:-/person för prenumeranter respektive 2.840:-/person för övriga.

Avbokningsgaranti:
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Några av dagens talare:
Olle Vikmång, kommunstyrelsens ordf (S) Norrköping
Niklas Borg, kommunstyrelsens ordf (M) Linköping
Anna Selander, samhällsbyggnadsdirektör Norrköping
Leif Lindberg, samhällsbyggmadsdirektör Linköping
Johan Karlsson, VD Slättö
Malin Svensson, VD Obos Kärnhem
Emil Colldin, fastighetschef Castellum
Arvid Lindqvist, analyschef Catella
Stina Storm, BID-manager Norrköpings kommun
Pontus Lindblom, näringslivsdirektör Norrköpings kommun
Louise Felldin, näringslivsdirektör Linköpings kommun
Rikard Norman, näringspolitiskt ansvarig Fastighetsägarna GFR
Jennie Leffler, affärsområdesansvarig Booli Pro nyproduktion
Andreas Löwgren, vVD Booli

 

Medverka som samarbetspartner:
Medverka under det webbsända seminariet med Er expertis och få god exponering före, under och efter seminariet. För mer info kontakta Anki Lissåker på mejl eller ring på tel 070-753 76 82.

För anmälan/kontakt:
seminarier@fastighetsvarlden.se

Samarbetspartners:

Visa faktaruta

Preliminärt program 13:00 – ca 15:40

13.00 Inledning
Dagens moderator och expertkommentator berättar om seminariet och sändningens höjdpunkter. Hör hur du som deltagare kan delta med dina åsikter under programmets gång.
• Ellinor Persson, journalist och dagens moderator (känd från bl.a. SVT)
• Rikard Norman, ansvarig näringspolitik Fastighetsägarna GFR och dagens expertkommentator

13.05 Ny fart i regionen efter pandemin
Hör om den spännande utvecklingen i vår region och hur nya steg kan tas när livet förhoppningsvis snart börjar normaliseras. Hur kan bygg- och fastighetssektorn vara med och sätta fart på citykärnor och stadsutveckling när pandemin är över?
• Louise Felldin, näringslivsdirektör Linköpings kommun
• Pontus Lindblom, näringslivsdirektör Norrköpings kommun

13.15 Fastighetsmarknaden och återhämtningen i ekonomin
Fastighetsmarknaden har klarat pandemin bättre än de flesta bedömare räknade med. De allra flesta kunder har kunnat betala hyrorna och transaktionsmarknaden har hållit ångan uppe väl. Hur ser faktorerna bakom utvecklingen ut och vad kan vi vänta oss när pandemin är över och ekonomin kan börja återhämta sig igen? Har marknaden mer att ge eller finns det risk för bakslag?
Arvid Lindqvist, analyschef Catella

13.35 Läget för nyproduktionen under och efter pandemin
Bostadsbyggandet i landet har saktat ned under pandemin och osäkerheten har ökat på många håll. Men samtidigt har den befarade nedgången på bostadsmarknaden uteblivit. Hör hur några av regionens aktörer ser på framtiden för bostadsinvesteringar i Östergötland.
Erik Carlborg, affärsutvecklare Skanska
Johan Karlsson, VD Slättö
Malin Svensson, VD Obos Kärnhem

13.50 Tankar om framtidens Norrköping och Linköping
Vilka spännande nya områden och projekt väntar på att utvecklas lite längre fram? Var finns morgondagens nya möjligheter och oslipade diamanter i Östergötlands storstäder? Hör tankar och idéer om framtidens stadsliv.
Leif Lindberg, samhällsbyggnadsdirektör Linköpings kommun
Anna Selander, samhällsbyggnadsdirektör Norrköpings kommn

14.10 Kommuntopparna: Så ska tillväxten ta fart efter pandemin
Pandemin har påverkat ekonomin och inte minst städernas citykärnor har haft det tuffare än vanligt. Hör hur effekterna har varit i Norrköping och Linköping och hur planerna ser ut för att sätta ytterligare fart på ekonomi, handel och bostadsbyggande när pandemin är över. Vilka åtgärder kan städerna själva vidta och vad behövs från staten? Hur kan näringslivet bidra?
Niklas Borg, kommunstyrelsens ordf (M) Linköping
Olle Vikmång, kommunstyrelsens ordf (S) Norrköping

14.25 Paus

14.35 Priser och transaktioner: Så heta är kontor och hyreshus
Hur har pandemin påverkat fastighetsmarknaden i Norrköping och Linköping och intresset för kontorshus och bostadsfastigheter? Hör hur efterfrågan, priser och avkastning utvecklats och hur pulsen på transaktionsmarknaden ser ut idag i regionen.
Lars Svensson, konsult Svefa

14.55 Satsningar för levande citykärnor
Våra innerstäder har haft ett tufft år när människor arbetat hemifrån och många inte besökt butiker och restauranger. Vad kan göras för att skapa ny dynamik i centrum och vilka nya projekt är på gång?
Stina Storm, BID-manager Norrköpings kommun

15.10 Design & arkitektur: Så ska kontoren bli attraktiva igen
Plötsligt har hemmet blivit den nya arbetsplatsen för många och mötena har blivit digitala. Vilka nya krav ställer Corona på kontorsdesignen? Och vad kommer krävas för att åter göra kontoren attraktiva som arbetsplatser när pandemin är över?
Talare presenteras inom kort

15.25 Investerarpanelen: Så blir marknaden efter pandemin
Vi tar pulsen på fastighetsmarknaden under pandemin och utsikterna framöver. Hur har marknaden för kontor och andra kommersiella fastigheter påverkats? Vilka risker och möjligheter finns framöver och hur blir marknaden efter pandemin?
Emil Colldin, fastighetschef Castellum
Ytterligare talare presenteras inom kort

15.40 (ca) Seminariet avslutas
Sändningen och presentationerna går därefter att ta del av i efterhand.

 

Webbsänt seminarium – så här funkar det:

Östgötamarknaden är ett webbsänt seminarium. Temat är pandemins effekter på kontor och bostadsmarknad i Norrköping och Linköping med omnejd på kort och lång sikt. Dessutom försöker vi titta framåt – hur kommer marknaden utvecklas när pandemin är över?

Direktsänt och möjlighet att skicka frågor
Du följer seminariet via din dator, det finns således ingen smittorisk, och programmets längd blir ca 2,5 timmar.
Seminariet är direktsänt och formatet är ungefär som en längre version av SVT:s Agenda, med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Det blir rappare och mer varierat än under en normal seminariedag för att passa webbformatet.
Inför och under sändningen finns möjlighet till interaktivitet – det går att vara med och lämna åsikter i realtid om olika aspekter. Det kommer också gå att skicka in frågor i förväg till de olika programpunkterna, så att vi kan anpassa innehållet till deltagarnas önskemål.

Detaljerat program
Inför seminariet kommer du få ett detaljerat program och deltagarförteckning och samma dag som seminariet får du en personlig inloggning till sändningen. Vi kommer givetvis ha en kunnig support redo så att du inte behöver bekymra dig om det tekniska.
Det kommer finnas möjlighet att ta del av sändningen i efterhand och ta del av de presentationer som visats.

Avbokningsgaranti
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Frågor eller synpunkter
Har Du frågor så kontakta oss gärna: seminarier@fastighetsvarlden.se.

 

Säkra Din plats nu – Gör Din anmälan längst ned på sidan!

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.  Jag anmäler även följande personer från samma företag:


  Specialpris! Anmäl Dig senast den 9 maj och Du får 500:- rabatt på seminarieavgiften. Ordinarie seminarieavgift är 2.950:-/person för prenumeranter på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 3.550:-/person för övriga.

  Grupprabatt: Vid anmälan av fler än tre personer från samma företag (minst fyra) erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 2.360:-/person för prenumeranter respektive 2.840:-/person för övriga.

  Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

  När du anmäler dig skickas ett bekräftelsemail till din e-post du angett inom några minuter. Se till så att den inte hamnar i spamskyddet.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.