Detta seminarium har redan ägt rum.

okt 14

Östgötamarknaden 2015

Louis de Geer Konsert & Kongress, Norrköping

Het region lockar nya investeringar

Onsdag 14 oktober 2015, Louis de Geer Konsert & Kongress, Dalsgatan 15, Norrköping

Intresset är stort för investeringar i fastigheter och nya projekt i Linköping och Norrköping. Ny infrastruktur, tillväxtföretag och nya investerare vitaliserar regionen – men hur ser framtiden ut? Välkommen till årets stora seminarium om regionens framtid och fastighetsmarknad! Under en heldag går vi på djupet kring alla nya planer, projekt och spännande aktörer.  På eftermiddagen kan Du välja mellan två temaspår – Bostäder eller Kontor och handel – för att få ut mesta möjliga av dagen.

Intresset är stort – Säkra Din plats redan idag!

Några av höjdpunkterna under dagen:

 • Vart går konjunkturen – och hur påverkas fastighetsmarknaden?
 • Nya aktörer som storsatsar i Östergötland – möt VD:arna för Heimstaden och Corallen
 • Ostlänken: Läget just nu och möjligheterna som öppnas på fastighetsmarknaden
 • De mest spännande planerna framöver i Linköping och Norrköping
 • Hur attraktivt är Östergötland för fastighetsinvesterare?
 • Michel Issa – från munk till fastighetsinvesterare och entreprenör
 • Arbetsplatserna som ska skapa framtidens tillväxt
 • I full fart mot boutställningen 2017
 • Hur het är bostadsmarknaden?
 • Hur mår handeln i Östergötland?
 • Lundbergs om möjligheterna i regionen

Bland talarna finns: Annika Winsth, chefekonom Nordea, Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande Norrköping, Peter Whass, VD Fastighets AB L E Lundberg, Karin Milles Beier, stadsarkitekt Norrköping, Johanna Wiklander, stadsarkitekt Linköping, Patrik Hall, VD Heimstaden, Anne Revland, näringslivsdirektör Norrköpings Kommun, Claes Junefelt, VD Corallen, Johanna Palmér, VD Östsvenska Handelskammaren, Ilija Batljan, vVD Rikshem, Per Sandström, VD Nyköping-Östgötalänken, Åsa Hansson, Head of Infrastructure KPMG, Sima Zangiabadi, affärsutvecklare och strateg Jernhusen, Robert Fonovich, chef för svensk fastighetsrådgivning Catella, Åsa Henninge, analyschef NAI Svefa, Michel Issa, entreprenör och VD Michel Issa Invest, Lena Miranda, VD Mjärdevi Science Park,  Alexander Ståhle, VD Spacescape och forskare KTH, Simon Helmér, VD Linköpingsexpo, Sören Arfwidsson, director Cushman & Wakefield, Suzana Dahlhjelm, VD Bjurfors Linköping, Lars Löfgren, marknadschef Hyresbostäder, Adam Cocozza, VD Botrygg, Ulf Nilsson, VD D. Carnegie, P-O Skoog, värderingsansvarig Forum Fastighetsekonomi, Peter Karlström, VD Kretia, Mikael Forkner, regionchef Öst Klövern, Johan Kristiansson, VD Sankt Kors Fastighets AB, Per Andersson, konsult HUI Research, m fl.

Dagen leds av Pontus Herin, ekonomijournalist. Willy Wredenmark, chefredaktör för magasinet Fastighetsvärlden, med 30 års erfarenhet av fastigheter, marknad och investeringar, är moderator för ett av dagens två fördjupningsspår.

Östgötamarknaden 2015 är en av årets viktigaste mötesplatser kring regional tillväxt och stadsutveckling med fokus på Linköping och Norrköping med omnejd. På seminariet blickar vi framåt med sikte på politiska förutsättningar, ekonomisk tillväxt och utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaderna för att hitta trender och möjligheter kring befintliga och nya investeringar i projekt och fastigheter.

Seminariet vänder sig till politiker, region- och stadsutvecklare, fastighetsägare, investerare, konsulter, arkitekter, jurister m fl med intresse för regionens framtid och utveckling. Seminariet arrangeras av Fastighetsvärlden som är branschens ledande mediehus för analys och nyheter sedan 1986.

Ett stort branschmingel tar vid när seminariet är slut och erbjuder goda möjligheter för eftersnack och att knyta kontakter. Avsätt gärna lite tid för detta och för att njuta av tilltugg och förfriskningar. Missa inte!

För aktuellt program klicka på “Program” ovan. Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Priser: 3.350:-/person för företag som är prenumeranter på någon av Fastighetsvärldens produkter, 4.350:-/person för övriga.

Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer (minst fyra) från samma företag erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 2.680:-/person för prenumeranter respektive 3.480:-/person för övriga.

Stort intresse! Fastighetsvärldens seminarier lockar många deltagare och antalet platser är begränsade. Anmäl Dig direkt till seminariet genom att klicka på “Anmäl mig” här ovan eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

Kontakt kring program och arrangemang: Peter Gimbe, 070-543 88 38, peter.gimbe@fastighetsvarlden.se.

Utställare och partner – vill ditt företag eller organisation synas på årets viktigaste branschdag i Östergötland så kontakta Anki Lissåker, 070-753 76 82, anki.lissaker@fastighetsvarlden.se.

Östgötamarknaden 2015 – Onsdagen den 14 oktober 2015, Louis de Geer Konsert & Kongress, Norrköping

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

09.00

Inledning

Pontus Herin, ekonomijournalist och dagens moderator

09.05

Norrköping rekordbygger – hur ser framtiden ut?

Det byggs mer idag i Norrköping än sen miljonprogrammens tid för 40 år sedan. Vad är det som ligger bakom det stora intresset och hur ser kommunen på möjligheterna att fortsätta bygga och investera? Vad är det som talar för en ljus framtid för stadens utveckling?

Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande (S) Norrköping

09.30

Hur mår svensk ekonomi – och vart är konjunkturen på väg?

Hur stark är den svenska ekonomin egentligen och vart är konjunkturen på väg? Vilka tecken finns på bättre tider och hur mörka är de mest oroande molnen? Och vilka effekter och risker för minusräntan med sig?

Annika Winsth, chefekonom Nordea

10.00

Nya aktörer storsatsar i Östergötland

Årets stora affär i regionen innebär att norska Heimstaden köper Henry Ståhls bostadsbestånd och att Castellums dotterbolag Corallen tar över de kommersiella fastigheterna. Vad är det som lockar med att investera i regionen och vilka möjligheter ser de att växa ytterligare? Hur vill de vara med och utveckla städerna?

Patrik Hall, VD Heimstaden

Claes Junefelt, VD Corallen

10.20

Kaffe

10.50

Ostlänken: Läget nu och vägen framåt

Ostlänken är en ekonomisk jättesatsning och ett stort och komplicerat projekt som nu ska byggas. Projektet syftar till att skapaa snabbare och mer robusta kommunikationer mellan en rad orter i Östergötland och Sörmland och mot Stockholm. Hur ser läget ut kring projektet just nu och vilka är de viktigaste milstolparna framöver?

Per Sandström, VD Nyköping-Östgötalänken

11.10

Ostlänken: Vilka möjligheter öppnas på fastighetsmarknaden?

Den här typen av ny infrastruktur och spårtrafik ses ofta som en värdeskapande faktor för befintliga fastigheter och nya projekt. Hur ser några experter på området på de effekter och möjligheter som kan komma på fastighetsmarknaden i Östergötland?

Åsa Hansson, Head of Infrastructure KPMG

Robert Fonovich, chef för svensk fastighetsrådgivning Catella

Sima Zangiabadi, affärsutvecklare och strateg Jernhusen

11.25

De mest spännande planerna framöver

Det byggs så att det knakar i både Linköping och Norrköping just nu, inte minst för nya bostäder men det finns även projekt inom kontor, handel och hotell m m. Vilka är de mest spännande nya områdena och planerna i respektive stad de närmaste 5-10 åren? Hör några exempel på vad kommunerna planerar för framtiden.

Karin Milles Beier, stadsarkitekt Norrköping

Johanna Wiklander, stadsarkitekt Linköping

12.00

Lunch

13.00 – 14.45

Välj mellan två temaspår – A: Bostäder och B: Kontor och handel

Se program för de fördjupande temaspåren längre ned

14.45

Kaffe

15.15

Hur attraktivt är Östergötland för fastighetsinvesterare?

Vilken position har Östergötland på svensk fastighetsmarknad idag? Hur attraktiva är Linköping och Norrköping för nya fastighetsinvesteringar, vad är det som lockar och vilka är det som satsar?

Åsa Henninge, analyschef NAI Svefa

15.40

Från munk till fastighetsinvesterare och entreprenör

Länge drömde han om och studerade för att bli munk, men insåg till slut att det inte var vad han ville göra. När det inte gick att få ett jobb satsade han istället på att bli entreprenör och driver nu flera bolag inom fastigheter, hotell och cykelförsäljning runt om i Östergötland och har fått flera priser och listats som en av landets supertalanger. Hör om hans tankar kring entreprenörskap, fastigheter och socialt ansvarstagande.

Michel Issa, entreprenör och VD Michel Issa Invest m fl företag

16.00

Expertpanelen: Arbetsplatserna som ska skapa framtidens tillväxt

Vilka är branscherna och företagen som har potential att driva utvecklingen och skapa tillväxt i Östergötland framöver? Hur kommer dessa människor att vilja arbeta och vilka krav ställer detta på lokaler, fastighetsägare och stadsplanerare? Hör några av regionens främsta experter sia om framtidens viktigaste hyresgäster.

Lena Miranda, VD Mjärdevi Science Park

Johanna Palmér, VD Östsvenska Handelskammaren

Anne Revland, näringslivsdirektör Norrköping

Alexander Ståhle, VD Spacescape och forskare KTH

16.20

Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack.

 

13.00 – 14.45 Temaspår A: Bostäder

13.00

I full fart mot boutställningen 2017

Om knappt två år ska första etappen i helt nya stadsdelen Vallastaden stå klar och därefter ska staden stå värd för en bo- och samhällsexpo, LinköpingsBo2017. Hur ser läget och planerna ut idag, och vilka möjligheter finns för aktörer som vill vara med? Vad kommer satsningen att innebära för Linköping och Östergötland?

Simon Helmér, VD Linköpingsexpo

13.30

 

Expertpanelen: Hur het är bostadsmarknaden?

Vart är bostadsmarknaden i Linköping och Norrköping på väg? Hur utvecklas efterfrågan och priser för bostadsrätter och vad händer med nyproduktionen? Och hur heta är hyresfastigheterna? Hör hur några av regionens experter ser på läget och framtiden.

Sören Arfwidsson, director Cushman & Wakefield

Suzana Dahlhjelm, VD Bjurfors Linköping

13.55

Bensträckare

14.00

Strömmen lockar nya hyresrätter

Hyresbostäder har en vision om att öka sitt byggande av nya hyresrätter i Norrköping och ser Motala ström som det viktigaste expansionsområdet de närmaste åren. Hur stark är marknaden, vilka planer finns och hur goda är möjligheterna att få igång nya projekt?

Lars Löfgren, marknadschef Hyresbostäder

14.25

Så tänker bostadsinvesterarna

Lyssna på några av regionens bostadsaktörer om vad som lockar mest i Norrköping och Linköping och var de bästa möjligheterna finns att bygga och investera. Hur stark är egentligen marknaden och vilka hyror och priser är det som gäller just nu?

Adam Cocozza, VD BoTrygg

Ulf Nilsson, VD D. Carnegie

Ilija Batljan, vVD Rikshem

 

13.00 – 14.45 Temaspår B: Kontor och handel

13.00

Utvecklingen för kontor och handel

Lyssna till en genomgång av den senaste utvecklingen på den kommersiella fastighetsmarknaden i Norrköping och Linköping. Hur ser efterfrågan, hyresutveckling och priser ut och vart är marknaden på väg?

P-O Skoog, värderingsansvarig Forum Fastighetsekonomi

13.30

Aktörerna om marknaden och framtiden

Vad händer kring kontor och handel I Norrköping och Linköping? Hur utvecklas marknaden, vilka typer av företag är det som expanderar och hur lockande är det att köpa mer eller bygga nytt? Hör hur några av de främsta aktörerna ser på läget.

Mikael Forkner, Regionchef Öst Klövern

Peter Karlström, VD Kretia

Johan Kristiansson, VD Sankt Kors Fastighets AB

13.55

Bensträckare

14.00

Hur mår handeln i Östergötland?

Hur ser strukturen ut för handeln i Östergötland och hur utvecklas marknaden jämfört med andra delar av landet? Hur klarar sig citykärnorna mot externhandeln och vad kan vi vänta av framtiden?

Per Andersson, konsult HUI Research

14.25

Lundbergs om möjligheterna i regionen

Vilken syn har en av de största fastighetsägarna på utvecklingen och möjligheterna i regionen? Vilka planer på förvärv och nya projekt finns och vilka typer av objekt lockar allra mest?

Peter Whass, VD Fastighets AB L E Lundberg

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

NorrköpingCushman & WakefieldnaisvefaDatscha