Detta seminarium har redan ägt rum.

nov 16

Köpcentrum & Butiker 2020

Webbsänt över hela landet

Vägarna genom krisen

Välkommen till ett webbsänt seminarium om krisen i handeln och Amazons intåg!

Temat är hur vägarna framåt genom krisen ser ut för handlare och fastighetsägare. Hur kan de samarbeta bättre och vad kan de lära från framgångsrika segment och aktörer? Och vad innebär krisen för vakanser och butikshyror?

Näthandlaren Apoteas grundare och VD Pär Svärdson är en av dagens talare och ger sin syn på pandemins effekter för handeln, nya konsumtionsmönster och vad Amazons intåg i Sverige kan innebära. Mattias Ankarberg, VD Byggmax, pratar också om detta och om den rådande lågprisboomen.

Under dagen går vi också på djupet kring Amazons etablering och hur det påverkar handeln och fastighetssektorn. Hör bl.a. hur Anna Nordlander, VD Acnor och Amazon-expert, Nicklas Storåkers, VD Pricerunner.se (www.pricerunner.se) och Arne Andersson, e-handelsexpert på PostNord ser på nätjättens satsningar och effekter.

Anna Nyberg, VD ICA Fastigheter, Jens Engwall, grundare Hemfosa och Daniel Anderbring på JLL ger sin syn på hur handelsfastigheterna påverkas av krisen – är det rent av fyndläge nu? Monica Bruvik, senior analytiker på HUI, reder ut vilka aktörer som blir vinnare respektive förlorare på handelns omvandling.

Fastighetsvärldens årliga stora mötesplats för handel och fastighetsägare blir i år helt webbsänd pga smittoläget och gränsen på 50 personer för publika möten. Det blir istället 2,5 timmar fartfylld och effektiv direktsändning med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Läs mer om webbformatet under programmet nedan.

Sändningen leds av Ellinor Persson, känd från bl.a. SVT, proffsig programledare med stor erfarenhet av fastighetsseminarier. Vid sin sida har hon en mycket kunnig expertkommentator – Daniel Anderbring, head of capital markets på JLL.

Programmet sänds 13:00 – ca 15:40, men kan också ses i efterhand. Det webbsända formatet är helt smittsäkert, tidseffektivt och prisvärt. Som deltagare har Du dessutom alltid tillgång till vår generösa avbokningsgaranti fram till midnatt före seminariet!

Missa inte höstens stora seminarium om handeln och framtiden!

Preliminärt program 13:00 – ca 15:40

13.00 Inledning
Dagens moderator och expertkommentator berättar om seminariet och sändningens höjdpunkter. Hör hur du som deltagare kan delta med dina åsikter under programmets gång.
• Ellinor Persson, programledare (känd från bl.a. SVT)
Daniel Anderbring, Head of Capital Markets JLL och dagens expertkommentator

13.05 E-handelsraketen om nya köpmönster och Amazons intåg
Apotea har för sjätte året i följd röstats fram som Årets Nätbutik av konsumenter på prisjämförelsesajten Prisjakt.se. Pandemin har ytterligare förstärkt medvinden och företaget tillhör en av vinnarna under dessa tuffa tider. Hör hur de ser på de nya konsumtionsmönster som nu växer fram och vad Amazons intåg kan betyda för den svenska handeln.
Pär Svärdson, VD Apotea

13.25 Pandemin: Vinnare och förlorare i handelns omvandling
Pandemi och social distansering har satt raketfart på den omvandling handeln redan befunnit sig i genom bl.a. digitaliseringen och lågprisboomen. Men alla fysiska handlare och fastighetsägare är inte förlorare – det finns även vinnare. Hör om hur pandemin satt ytterligare fart på omvandlingen och vilka segment som påverkats mest. Och vad ska vi tro om framtiden – vad kan nästa steg i omvandlingen bli?
Monica Bruvik, senior analytiker HUI

13.50 Lågprisboomen: De heta byggvarorna – Håller trenden?
Hemmafixandet har fått ett rejält uppsving under pandemin. Samtidigt har lågprissegmentet stått emot handelns kräftgång väl. Vad ligger bakom framgångarna och hur går det att rida vidare på dessa vågor?
Mattias Ankarberg, VD Byggmax

14.05 Efter pandemin: Så fyller vi butikerna och så mycket hyra klarar vi
Vad kan cityhandeln göra för att locka tillbaka kunderna efter pandemin? Och hur stort problem är egentligen hyresnivåerna? Vad kan fastighetsägarna göra för att stötta och vilka andra aktörer kan hjälpa till? Hör hur läget är just nu och hur handlare och fastighetsägare ser på läget och möjligheterna framåt.
Gabrielle Gjerswold, VD City i Samverkan Stockholm
• Mats Hedenström, näringspolitisk chef Svensk Handel
• Håkan Pehrsson, VD The Retail HQ

14.20 Paus

14.30 Amazon – så tänker de och så tar du rygg på dem
Amazon är en förvånansvärt ansiktslös jätte och vi vet ännu ganska lite om deras  konkreta planer för Sverige och den nordiska marknaden. Hör en av Sveriges främsta Amazon-experter och få inblickar i åtta års verksamhet på den globala handelsplatsen. Hur kan företag och entreprenörer lyckas på Amazon idag och varför bör man inte vänta?
Anna Nordlander, VD Acnor och Amazon-expert

14.45 Amazon – vän eller fiende, hot eller möjlighet?
Vad kommer Amazons intåg att innebära för handeln och för fastighetsmarknaden – revolution eller antiklimax? Vad är nyckeln för Amazon att lyckas och vilka är knepen för konkurrenterna att stå emot? Hur kan fastighetsägare dra nytta av den här utvecklingen?
Arne Andersson, e-handelsexpert PostNord
• Anna Nordlander, VD Acnor och Amazon-expert
Nicklas Storåkers, VD Pricerunner.se (www.pricerunner.se)

15.00 Investeringsläget: Har handelsfastigheter fått för mycket stryk?
Hur har pandemin och omvandlingen inom handeln påverkat vakanser, hyresnivåer och värden? Vilka effekter har detta gett på investeringsmarknaden? Finns det rent av möjligheter till goda investeringar framöver?
Daniel Anderbring, Head of Capital Markets, JLL

15.20 Expertpanelen: Så klarar handelsfastigheterna krisen
Hur klarar egentligen landets butiksfastigheter och köpcentrum krisen? Vilken påverkan har pandemin och är näthandelns tillväxt ett problem, eller kanske rentav en möjlighet? Kommer vakanser att bli ett växande problem och finns det någon uppsida på hyrorna framöver? Vissa hävdar till och med att handelsfastigheter fått oförtjänt mycket stryk och att det nu går att göra förvärv till fyndpriser. Hör vad några av landets främsta experter på området tror om framtiden.
Jens Engwall, grundare och tidigare VD Nyfosa
Anna Nyberg, VD ICA Fastigheter
Roger Sjödin, uthyrningschef Sverige Citycon

15.40 (ca) Seminariet avslutas
Sändningen och presentationerna går därefter att ta del av i efterhand.

 

Webbsänt seminarium – så här funkar det:

Köpcentrum & Butiker 2020 är ett webbsänt specialseminarium.
Temat är hur vägarna framåt genom krisen ser ut för handlare och fastighetsägare.

Direktsänt och möjlighet att skicka frågor
Du följer seminariet via din dator, det finns således ingen smittorisk, och programmets längd blir ca 2,5 timmar.
Seminariet är direktsänt och formatet är ungefär som en längre version av SVT:s Agenda, med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Det blir rappare och mer varierat än under en normal seminariedag för att passa webbformatet.
Inför och under sändningen finns möjlighet till interaktivitet – det går att vara med och lämna åsikter i realtid om olika aspekter. Det kommer också gå att skicka in frågor i förväg till de olika programpunkterna, så att vi kan anpassa innehållet till deltagarnas önskemål.

Detaljerat program
Inför seminariet kommer du få ett detaljerat program och deltagarförteckning och samma dag som seminariet får du en personlig inloggning till sändningen. Vi kommer givetvis ha en kunnig support redo så att du inte behöver bekymra dig om det tekniska.
Det kommer finnas möjlighet att ta del av sändningen i efterhand och ta del av de presentationer som visats.

Avbokningsgaranti
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Frågor eller synpunkter
Har Du frågor så kontakta oss gärna: seminarier@fastighetsvarlden.se.

 

Säkra Din plats nu – Gör Din anmälan längst ned på sidan!

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Visa faktaruta

Specialpris för grupper:
Anmäl fler än tre personer (minst fyra) från samma företag och Ni betalar endast 2.360:-/person för prenumeranter respektive 2.840:-/person för övriga.
Ordinarie seminarieavgift är 2.950:-/person för prenumeranter, 3.550:- för övriga.

Avbokningsgaranti:
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Några av dagens talare:

Pär Svärdson, VD Apotea
Anna Nyberg, VD ICA Fastigheter
Jens Engwall, grundare och tidigare VD Nyfosa
Monica Bruvik, senior analytiker HUI Research
Mattias Ankarberg, VD Byggmax
Anna Nordlander, VD Acnor och expert på Amazon
Daniel Anderbring, Head of Capital Markets, JLL

Medverka som samarbetspartner:
Medverka under det webbsända seminariet med Er expertis och få god exponering före, under och efter seminariet. För mer info kontakta Anki Lissåker på mejl eller ring på tel 070-753 76 82.

För anmälan/kontakt:
seminarier@fastighetsvarlden.se