Detta seminarium har redan ägt rum.

maj 10

Hotell & Fastigheter 2016

Biograf Skandia, Drottninggatan 82, Stockholm

Projektboom och digitala trender – nya möjligheter för hotellen?

Tisdag 10 maj 2016, Biograf Skandia, Drottninggatan 82, Stockholm

Hotellboomen fortsätter med stora investeringar i nya hotell. Hur många etableringar tål marknaden egentligen? Och vilka hot och möjligheter innebär den nya digitala ekonomin? Vi tar också pulsen på några av de nya hotellinvesterarna och hur design kan skapa värde i nya hotellprojekt. Missa inte denna spännande branschdag för fastighetsägare, investerare, hotelloperatörer och andra med intresse för hotell. Dagen avslutas med exklusiv visning av helt nya Haymarket by Scandic. Säkra din plats redan idag!

Några av höjdpunkterna under dagen:

  • Vägen till fortsatt tillväxt för Scandic – Frank Fiskers VD Scandic Hotels
  • Så blir morgondagens digitala hotellvärld
  • Expertpanelen: Så påverkar den digitala ekonomin – hot och möjligheter
  • Nyetablering: Var behövs det nya hotell och hur många finns det plats för?
  • Ett år kvar till Choice jättesatsning öppnar – hur ser framtiden ut?
  • Transaktioner och trender kring hotellfastigheter
  • Design och arkitektur som skapar värde för hotellen
  • Från Greta Garbo till Lady Gaga – PUB blir Haymarket
  • Exklusiv visning av nya Haymarket by Scandic

Missa inte! Bli först in på helt nya Haymarket by Scandic! Fastighetsvärlden tillsammans med Arcona och Scandic Hotels bjuder in till exklusiv visning av det helt nya livsstilshotellet Haymarket by Scandic som öppnar samma dag som seminariet arrangeras, den 10 maj. Direkt efter seminariet blir det visning av Haymarket parallellt med ett stort branschmingel med förfriskningar och tilltugg.

Bland talarna finns: Frank Fiskers, VD Scandic Hotels, Trond Bastiansen, COO Nordic Hotels and Resorts, Robin Teigland, professor i företagsekonomi Handelshögskolan i Stockholm, Frida Stannow-Lind, fastighetsutvecklingschef Kungsleden, Marcus Carlsson, VD Home Properties, Bård Bjølgerud, VD Pangea Property Partners, Peter Tengström, VD Midstar Hotels, Catarina Randow, Vice President Revenue & Distribution First Hotels, Jens Lyckman, hotelldirektör Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Hans Åke Petersson, VD Annordia, Olle Zetterberg, VD Stockholm Business Region,  Ulla Bergström, kontorschef Stockholm White Arkitekter, Lars Sandberg, hotelldirektör Haymarket by Scandic, Björn Arnek, branschekonom Visita, Daniel Atteroth, Vice President Business Development First Hotels, Nicolas Fredell, affärsutvecklingschef Story Hotels, m fl.

Dagen leds av moderatorn Jan Wifstrand, erfaren moderator och VD för nyhetstjänsten Rapidus, tidigare bl a chefredaktör för DN och Sydsvenskan.

Hotell & Fastigheter 2016 är en av årets främsta mötesplatser för hotellägare, operatörer, restauratörer, fastighetsägare, arkitekter, jurister, byggare och andra med intresse för hotellfastigheter och nya hotellprojekt. På seminariet blickar vi framåt med sikte på politiska och ekonomiska förutsättningar, branschtrender, arkitektur och nya projekt.

Ett stort branschmingel tar vid när seminariet är slut och erbjuder goda möjligheter för eftersnack och att knyta kontakter. Avsätt gärna lite tid för detta och för att njuta av tilltugg och förfriskningar. Missa inte!

För aktuellt program klicka på “Program” ovan. Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Priser: Seminarieavgiften är 4.450:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 5.450:-/person för övriga.

Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer (minst fyra) från samma företag erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 3.560:-/person för prenumeranter respektive 4.360:-/person för övriga.

Stort intresse! Seminariet är årets största mötesplats för alla som är intresserade av hotell och fastigheter så se till att säkra Din plats i tid! Anmäl Dig direkt till seminariet genom att klicka på “Anmäl mig” här ovan eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

Kontakt kring program och arrangemang: Peter Gimbe, 070-543 88 38, peter.gimbe@fastighetsvarlden.se.

Utställare och partner – vill ditt företag eller organisation synas på årets stora branschdag om hotell och fastigheter så kontakta Anki Lissåker, 070-753 76 82, anki.lissaker@fastighetsvarlden.se.

 

Hotell & Fastigheter 2016 – Tisdagen den 10 maj 2016, Biograf Skandia, Drottninggatan 82, Stockholm

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

09.00

Inledning

Jan Wifstrand, VD Rapidus och dagens moderator

09.05

Så förändrar den nya delningsekonomin vårt samhälle

På kort tid har den nya delningsekonomin förändrat branscher som film, musik och resor. Nu går det att enkelt boka boende via nätet i mer än 35.000 städer runt om i världen. Vilka är de kommande stegen och trenderna i den här utvecklingen? Hur kommer delningsekonomin att förändra vårt samhälle och påverka näringslivet?

Robin Teigland, professor i företagsekonomi Handelshögskolan i Stockholm

9.35

Expertpanelen: Hot och möjligheter för hotellen med digitaliseringen

Vad innebär den ökade digitaliseringen, e-handeln och nya delningstjänster som AirBnb för hotellbranschen? Vilka effekter märks redan idag och vart är utvecklingen på väg? Vad kan branschen själva göra för att vända hoten till möjligheter?

Nicolas Fredell, affärsutvecklingschef Story Hotels

Jens Lyckman, hotelldirektör Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Catarina Randow, Vice President Revenue & Distribution First Hotels

09.55

Vägen till fortsatt tillväxt för Scandic

Scandic Hotels satsar stort på den svenska marknaden just nu med bl a premiären för nya Continental i Stockholm i mars, öppningen av Haymarket den 10 maj och utbyggnaden av Scandic Plaza. Tillsammans med HTL och s k signature hotels skapas tre olika segment och mer fokus än tidigare läggs på mat och dryck. Hur ser möjligheterna ut att fortsätta växa och öppna nya hotell framöver? Vad kommer att krävas för att vara ett ledande hotell i framtiden och hur ser utmaningarna ut med nya digitala tjänster?

Frank Fiskers, VD Scandic Hotels

10.30

Kaffe

11.00

Nyetablering: Var behövs det nya hotell och hur många finns det plats för?

En lång rad nya hotell har etablerats i storstäderna och runt om i landet de senaste åren. Nu visar en unik kartläggning av 54 kommuner i Stockholmsregionen att det finns behov av och utrymme för ytterligare nya etableringar de kommande åren. Hör hur behov och förutsättningar ser ut och vad de bästa möjligheterna finns.

Hans Åke Petersson, VD Annordia

Olle Zetterberg, VD Stockholm Business Region

11.40

Hur många nya hotell tål marknaden – och vilka är de nya kunderna?

Många nya hotell har tillkommit de senaste åren och det finns planer för en mängd etableringar framöver. Vilka är egentligen de nya kunderna och hur många nya hotell kan marknaden klara? Vad säger statistik och magkänsla – var i landet behöver utbudet växa och var är det färdigbyggt? Och måste alla hotell vara fyrstjärniga – finns det plats för fler lågpriskoncept och mer lyx i framtiden?

Björn Arnek, branschekonom Visita

Daniel Atteroth, Vice President Business Development First Hotels

Marcus Carlsson, VD Home Properties

12.00

Lunch

13.00

Ett år kvar till Choice jättesatsning öppnar – hur ser framtiden ut?

Under 2017 öppnar Nordic Choice Hotels två helt nya hotell med sammanlagt 542 nya rum mitt i centrala Stockholm. Hur ser planerna ut bakom jätteinvesteringen och vad innebär satsningen på fristående varumärken istället för Choice-namnet? Vilka ytterligare möjligheter finns att växa i Sverige?

Trond Bastiansen, COO Nordic Hotels and Resorts (ingår i Nordic Choice Hotels)

13.30

Transaktioner och trender kring hotellfastigheter

Hur utvecklas investeringsmarknaden för hotellfastigheter i Sverige och övriga Norden? Vilka är de viktigaste trenderna just nu, vilka är aktörerna som köper och säljer och hur utvecklas priser och avkastning? Vad kan vi vänta oss framöver – vilka möjligheter och risker finns på marknaden?

Bård Bjølgerud, VD Pangea Property Partners

14.00

Växande marknad lockar nya investerare

Det ökande resandet och den växande hotellmarknaden lockar hela tiden nya investerare att satsa på nyproduktion eller omvandling av befintliga fastigheter till hotell. Det senaste året har flera stora investeringar sjösatts och mer är på gång. Vad är det som lockar de nya aktörerna? Vilka möjligheter ser de i marknaden och hur är avkastningen i detta segment jämfört med andra fastigheter?

Frida Stannow-Lind, fastighetsutvecklingschef Kungsleden

Peter Tengström, VD Midstar Hotels

14.25

Kaffe

14.55

Design och arkitektur som skapar värde för hotellen

Den tuffa konkurrensen på hotellmarknaden ökar hela tiden kraven på design och arkitektur för att vässa profilen och attrahera kunder. Vilka är de viktigaste trenderna och krafterna just nu som driver den här utvecklingen? Vad krävs av designen av nya eller ombyggda hotell idag och framöver för skapa värde för operatörer och fastighetsägare?

Ulla Bergström, kontorschef Stockholm White Arkitekter

15.20

Från Greta Garbo till Lady Gaga – PUB blir Haymarket

Samma dag som detta seminarium arrangeras invigs helt nya Haymarket by Scandic. Hör om satsningen som operatör och fastighetsägare gjort gemensamt, om Scandics nya segment ”Signature hotels” och om hur gallerian PUB omvandlats till modernt hotell men med klassiska inslag från 20-talet. Och missa inte minglet och den exklusiva visningen av hotellet direkt efter denna programpunkt.

Lars Sandberg, hotelldirektör Haymarket by Scandic

16.00

Exklusiv visning och mingel på nya Haymarket by Scandic

Fastighetsvärlden tillsammans med Arcona och Scandic Hotels bjuder in till exklusiv visning av det nya hotellet Haymarket by Scandic som öppnar samma dag. Parallellt med visningen blir det ett stort branschmingel med förfriskningar och tilltugg. Visningen beräknas vara avslutad cirka kl 17.30.

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

arconaAnnordiaFocussavillsSkierfekrook & tjäder