Detta seminarium har redan ägt rum.

maj 21

Hotell & Fastigheter 2015

Berns, Berzelii Park, Stockholm

Heta hotell skapar projektboom

Torsdag 21 maj 2015, Berns, Berzelii Park, Stockholm

Intresset för att skapa nya hotell i landets större städer är starkare än på länge. Vad ligger bakom projektboomen och hur länge kan den hålla i sig? Var finns de bästa möjligheterna och hur tänker investerarna? Vi tar också pulsen på de hetaste projekten och de senaste trenderna. Missa inte denna spännande branschdag för fastighetsägare, investerare, arkitekter, hotelloperatörer och andra med intresse för hotell. Säkra din plats redan idag!

Några av höjdpunkterna under dagen:

 • Så klarar branschen konjunkturen
 • Vad krävs för att lyckas med nya hotellinvesteringar?
 • Marknaden för nya hotell – kan tillväxten fortsätta?
 • Tryck på transaktioner – så heta är hotellfastigheterna
 • Två stora investerare om möjligheterna framöver
 • Konsten att skapa en framgångsrik destination
 • Vilka möjligheter ger Nobel Center för Stockholms hotell?
 • Vilka kontor passar för att bli nya hotell?
 • Största hotellsatsningen någonsin – hur ser planerna ut?
 • Vart går trenderna och vilka blir vinnare?
 • Exklusivt: Nytt hotellprojekt i centrala Stockholm presenteras

Bland talarna finns: Uwe Löffler, VD Ligula Hospitality Group, Bicky Chakraborty, VD Elite Hotels, Björn Arnek, branschekonom Visita, Hans Åke Petersson, VD Annordia, Carolinne Bjerking, partner Annordia, Bård Bjølgerud, VD Pangea Property Partners, Markus Pfister, fastighetschef Diligentia, Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef och vVD Fabege, Jonas Holmsgård, concept director Stylt Trampoli, Lars Heikensten, VD Nobelstiftelsen, Thomas Andersson, VD Stockholm Visitors Board, Ingrid Leffler, museichef Spritmuseum, Pia Djupmark, VD Grand Hôtel, Thomas Sjöstrand, vVD Liseberg, Per Linder, marknadschef Arcona, Karolin Forsling, chef stadsutveckling och marknad AMF Fastigheter, Anna Spjuth, VD och hotelldirektör för Choice Hotels i Urban Escape, Anna Cappelen, koncernchef Hotel Diplomat, Anna Gemrud Mörner, hotellchef Stora Hotellet och U&Me Umeå, Henrik Arwidson, projektutvecklare AFA Fastigheter, Per Gunne, vVD Stureplansgruppen.

Dagen leds av moderatorn Willy Wredenmark, chefredaktör för magaasinet Fastighetsvärlden, med 30 års erfarenhet av fastigheter, marknad och investeringar.

Om Hotell & Fastigheter 2015: Seminariet är landets största och främsta mötesplats för hotellägare, operatörer, restauratörer, fastighetsägare, arkitekter, jurister, byggare och andra med intresse för hotellfastigheter och nya hotellprojekt. På seminariet blickar vi framåt med sikte på politiska och ekonomiska förutsättningar, branschtrender, arkitektur och nya projekt. Branschdagen arrangeras årligen av Fastighetsvärlden, som är branschens ledande mediahus för analys och nyheter sedan 1986.

För aktuellt program klicka på “Program” ovan. Programmet uppdateras efterhand.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer från samma företag erhålls 20 procent rabatt på seminarieavgiften.

Pris och villkor: 4.450:-/person för prenumeranter på Fastighetsvärldens magasin eller dagliga nyhetsbrev, 5.450:-/person för övriga. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Stort intresse! Seminariet var fullsatt förra året så passa på att säkra Din plats redan idag! I år har vi därför en större lokal, anrika Berns vid Berzelii Park i centrala Stockholm. Anmäl Dig direkt till seminariet genom att klicka på “Anmäl mig” här ovan eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 25.

Kontakt kring program och arrangemang: Peter Gimbe, 070-543 88 38, peter.gimbe@fastighetsvarlden.se.

OBS!!! Seminariet är fullsatt så tyvärr går det inte längre att anmäla sig. 

Hotell & Fastigheter 2015 – Torsdagen den 21 maj 2015, Berns, Berzelii Park, Stockholm

OBS! Programmet uppdateras efterhand.

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

09.00

Inledning

Willy Wredenmark, chefredaktör Fastighetsvärlden, dagens moderator

09.05

Vad krävs för att lyckas med nya hotellinvesteringar?

En av landets främsta hotellentreprenörer ger sin syn på vad som krävs från hotellaktörer och fastighetsägare för att skapa nya, framgångsrika hotell. Vilka är de vanligaste misstagen och de främsta riskerna?

Uwe Löffler, VD Ligula Hospitality Group

09.30

Så klarar hotellen konjunkturen

Hur mår landets hotell och vart är hotellkonjunkturen på väg? Vilka orter och hotellsegment går det bäst för och var är det tuffare?

Björn Arnek, branschekonom Visita

10.00

Heta stolen: Konsten att växa med lönsamhet

Elite Hotels har vuxit stadigt genom åren och är nu en av de största kedjorna och starkaste varumärkena. Vad ligger bakom succén och vad kommer att krävas framöver för att vara framgångsrik och fortsätta växa? Och hur ser förhållandet ut mellan rörelse och fastigheter och när är det klokt att äga respektive hyra?

Bicky Chakraborty, VD Elite Hotels

10.15

Kaffe

10.45

Marknaden för nya hotell – kan tillväxten fortsätta?

Hur ser förutsättningar och pipeline ut för nya hotelletableringar i Stockholm, Göteborg och Malmö och andra större städer? Var finns störst efterfrågan och vilka segment borde locka fler investerare?

Hans Åke Petersson, VD Annordia

Carolinne Bjerking, partner Annordia

11.15

Tryck på transaktioner – så heta är hotellfastigheterna

Hur ser investerare och banker på hotellfastigheter i Sverige och övriga Norden idag? Vilka typer av hotell är hetast och vad är man villig att betala? Hur attraktiv är den nordiska hotellmarknaden internationellt sett och vilka trender, risker och möjligheter ser vi framöver?

Bård Bjølgerud, VD Pangea Property Partners

11.45

Två stora aktörer om möjligheterna framöver

Hur ser två av Sveriges främsta fastighetsinvesterare på möjligheterna inom hotellsektorn framöver? Vad är det som lockar ur ett fastighetsperspektiv, vilka är riskerna och är konverteringar från kontor ett intressant alternativ?

Markus Pfister, fastighetschef Diligentia

Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef och vVD Fabege

12.00

Lunch

13.00

Konsten att skapa en framgångsrik destination

Hur skapar man ett offentligt rum – exempelvis en bar, en restaurang eller ett hotell – med förmåga att attrahera nya kunder och besökare och få de existerande att trivas ännu bättre? En av hemligheterna är att kombinera arkitektur och design med kommunikation och konceptutveckling. Hör om erfarenheterna från arbetet med mer än 400 barer och restauranger och 250 hotell samt om de senaste trenderna.

Jonas Holmsgård, concept director Stylt Trampoli

13.30

Vilka möjligheter skapar Nobel Center för Stockholms hotell?

Planeringen pågår för fullt för skapandet av Nobel Center på Blasieholmen i Stockholm. Tanken är att ge Nobelpriset ett tydligt hem och en plats som ska locka såväl turister som forskare. Hur ser planerna ut och vilka möjligheter kan detta skapa för stans hotellmarknad?

Lars Heikensten, VD Nobelstiftelsen

13.55

Så kan vi attrahera fler utländska besökare

En viktig faktor för hotellens lönsamhet och fastighetsägarnas avkastning på gjorda investeringar är hur väl de svenska städerna lyckas med att locka fler utländska besökare. Hur ser utvecklingen ut, vart pekar trenderna och vad mer kan politiker, entreprenörer, hotellaktörer och fastighetsägare göra? Och hur viktiga är direktförbindelserna med flyg?

Thomas Andersson, VD Stockholm Visitors Board

Pia Djupmark, VD Grand Hôtel

Ingrid Leffler, museichef Spritmuseum

Thomas Sjöstrand, vVD Liseberg

14.15

Kaffe

14.45

Vilka kontor passar för att bli nya hotell?

Trenden med konvertering av centralt belägna kontorsfastigheter till hotell fortsätter, vilket även flera av de nya projekt som nämns under dagen visar. Vad är det egentligen som avgör vilka lägen och vilka typer av fastigheter som passar för konvertering? Och vad ska fastighetsägare och hotelloperatörer tänka på när man ger sig in i ett sånt projekt?

Per Linder, marknadschef Arcona

15.10

Största hotellsatsningen någonsin – hur ser planerna ut?

Fastighetsägaren AMF Fastigheter och hotellkoncernen Nordic Choice satsar på två helt nya storhotell när Gallerian-kvarteret stöps om till Urban Escape. Hur ser planerna ut och hur vill man förändra city och Stockholm med jättesatsningen?

Karolin Forsling, chef stadsutveckling och marknad AMF Fastigheter

Anna Spjuth, VD och hotelldirektör för Choice Hotels i Urban Escape

15.45

Expertpanelen: Vart går trenderna och vilka blir vinnare?

De senaste åren har stora satsningar gjorts på nya och omstöpta hotell och hotellfastigheter i Sverige. Ytterligare projekt är på väg och det finns många spännande planer. Finns det plats för alla satsningar framöver – och vilka koncept saknas i vårt land? Vilka trender är intressantast framöver och vad krävs av operatörer och fastighetsägare som vill bli vinnare inom hotell- och restaurangbranschen de närmaste åren?

Henrik Arwidson, projektutvecklare AFA Fastigheter

Anna Cappelen, koncernchef Hotel Diplomat

Anna Gemrud Mörner, hotelldirektör Stora Hotellet och U&Me Umeå

Per Gunne, vVD Stureplansgruppen

16.10

Exklusivt: Nytt boutique-hotell i centrala Stockholm presenteras

På plats på seminariet kan vi för första gången berätta om planerna på ett helt nytt boutique-hotell i mycket centralt läge i Stockholm. Projektet innebär också ett för Sverige unikt kontraktsmässigt upplägg som kan komma att utveckla branschen.

Aktuell fastighetsägare och hotelloperatör till det nya projektet kommer att medverka

16.30

Seminariet avslutas. Fastighetsvärlden bjuder in till mingel och eftersnack.

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 25.

arconasavillsHOPSSkierfe