Detta seminarium har redan ägt rum.

nov 20

Handel, Hotell & Fastigheter 2018

Elite Park Avenue Hotel Göteborg

Nya tider för handel och hotell

Årets stora mötesplats för handel, hotellbransch och fastighetsmarknad i Västsverige!
Under dagen får vi höra om nya, spännande satsningar och trender och vart konjunkturen är på väg. Möt också fastighetsinvesterare, arkitekter och stadsplanerare och hör hur de ser på framtid och investeringsläge.

Bland dagens många talare finns två av landets främsta fastighetsinvesterare – Erik Selin, VD Balder, och Fredrik Wirdenius, VD Vasakronan. De ger sin syn på möjligheter och investeringsläge inom handel, restauranger och hotellfastigheter.

Stjärnarkitekten Gert Wingårdh berättar hur man skapar nya hotell som sticker ut och stjärnkocken Stefan Karlsson ger sin syn på hur man lyckas etablera framgångsrika restauranger.

Under eftermiddagen väljer Du mellan två fördjupningsspår: A: Handel & Fastigheter eller B: Hotell & Fastigheter.

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning
• 
Jan Wifstrand, VD Rapidus, tidigare chefredaktör DN och dagens moderator

09.10 Olav Thon: Därför storsatsar vi i Sverige
På bara några år har norska Olav Thon vuxit fram som en av de största aktörerna inom köpcentrum och handel i Sverige. Inte minst här i Västsverige är satsningarna stora. I Norge är man också en stor aktör inom hotell och hotellfastigheter.
Hör om hur bolaget ser på handelns utveckling framöver, möjligheterna inom handel och fastigheter i Sverige och vilka tankar man har kring att komma in på hotellmarknaden.
 Hallgeir Åndal, VD Thon Property

09.45 Stjärnkocken om maten, restaurangerna och trenderna
Hör hur man skapar och utvecklar en framgångsrik verksamhet inom mat och dryck – och föräras en stjärna i Guide Michelin. Vilka är de viktigaste faktorerna som avgör om satsningen lyckas? Och hur viktiga är lokalerna och samspelet med fastighetsägaren? Givetvis får vi också några tips om de kommande trenderna inom mat och restaurangutveckling.
• Stefan Karlsson, krögare SK Mat och Människor, At Park m.fl. restauranger

10.10 Kaffe

10.40 Liseberg miljardsatsar på nya upplevelser
Liseberg storsatsar nu på att skapa en helt ny destination som ska locka många nya besökare året runt. För 2 miljarder skapas ett upplevelsehotell med 450 rum och en stor vattenpark. Allt ska stå klart mellan Göteborgs 400-årsjubileum 2021 och parkens 100-årsdag 2023. Hör om tankarna kring ett upplevelsehotell, vad som krävs för en sådan storsatsning och hur man tänker skapa en attraktiv destination.
 Thomas Sjöstrand, VD Liseberg Utvecklingsbolag

11.05 Konjunktur: Så mår hotellen och restaurangerna
Under de senaste årens högkonjunktur har våra städer fyllts av nya restauranger, spännande matkoncept och nybyggda hotell. Aptiten har verkat nästintill omättlig – men hur stark är egentligen marknad och lönsamhet i våra storstäder? Hör om hur utbud, efterfrågan och vinstnivåer utvecklas för restauranger och hotell och vad vi kan vänta framöver.
 Björn Arnek, branschekonom Visita

11.30 Löwengrips affärspartner om shopping, trender och affärer
Isabella Löwengrip är Sveriges kanske största ”influencer” med mer än en miljon besökare i veckan på sin blogg. Hennes företagsgrupp inom näthandel och fysiska butiker växer nu snabbt. Flera av satsningarna, exempelvis Löwengrip och ekonomipodden Economista, driver hon tillsammans med entreprenören Pingis Hadenius.
Hör vilka trender Hadenius och Löwengrip ser inom detaljhandel och internettjänster. Hur kan detta påverka den fysiska handeln och fastighetsägarna och vilka aktörer riskerar att hamna efter i utvecklingen?
Pingis Hadenius, VD och medgrundare Löwengrip Care & Color, Economista m.m.

12.00 Lunch

13.15 – 14.45 Välj mellan två temaspår:

Temaspår A: Handel & Fastigheter

Temaspår B: Hotell & Fastigheter

Se detaljerade program längre ned.

14.45 Kaffe

15.15 Smak av framtiden: Nya trender inom mat och dryck
Vilka är de viktigaste trenderna inom mat och dryck – i Europa och globalt? Och vad ska vi vänta oss framöver – vad vill konsumenterna köpa i sina livsmedelsbutiker och äta på restaurangerna?
Lyssna på en av Europas främsta experter på mat- och dryck kopplat restauranger, butiker och hotell. Hör om aktuella trender och koncept och hur fastighetsägarna kan ligga i framkant. Föredraget hålls på engelska.
 Richard Moulds, associate director Foodservice Consulting JLL

15.50 Heta stolen: Rätt tid att investera i handel och hotell?
Möt två av landets främsta fastighetsinvesterare och hör deras syn på investeringsläget för fastigheter och vad de tror om de närmaste åren. Som stora fastighetsägare inom handel respektive hotell vill vi också höra hur de ser på dessa marknader – vilka risker och möjligheter finns de närmaste åren? Och kan Göteborg få en bättre resa än resten av landet?
 Erik Selin, VD Balder
 Fredrik Wirdenius, VD Vasakronan

16.15 Fastighetsvärlden bjuder in till branschmingel och eftersnack

 

13.15 – 14.45 Temaspår A: Handel & Fastigheter. Moderator: Elsa Merhawi, JLL

13.15 Butiksdöd och e-handelns framväxt – så utvecklas handeln
Fenomen som Singles Day och Black Friday växer sig allt starkare på nätet och kannibaliserar på julhandeln. Förra året handlade svenska konsumenter för över 5 miljarder på nätet bara under Black Friday. Vad innebär detta för den så viktiga julhandeln? Hör också om hur framtiden ser ut för olika delar av handeln. Tusentals butiker väntas stänga de kommande åren, men hur ser utsikterna ut för köpcentrum och handelsområden? Vilka klarar sig bättre och vilka kommer få det tufft?
 Per Andersson, senior analytiker HUI Research
 Tobias Rönnberg, analytiker HUI Research

13.55 De nya hyresgästerna: Kedjor och koncept som lyfter citykärnorna
När exklusiva modekedjor och andra citybutiker har det tufft och slår igen portarna söker sig andra grupper av hyresgäster till de centrala affärslägena – restauranger och lågpriskedjor. Vad är tanken bakom utvecklingen och vad säger att de här koncepten ska fungera i centrum? Vilka är erfarenheterna hittills och hur omfattande etableringsplaner har några av de snabbast växande aktörerna?
 Carsten Hansen, partner och delägare Normal
 Ytterligare talare meddelas inom kort

14.15 Projekt: Nya spännande handelssatsningar i Västsverige
Fastighetsägare runt om i Göteborg och regionen rustar nu för att ta kampen mot den växande e-handeln och erbjuda den växande befolkningen nya platser för inköp och upplevelser. Hör om två av de mest spännande nya projekten och satsningarna och se de senaste designlösningarna.
• Erik Fischer, VD Adapta Fastigheter (Om Kongahälla Center)
• 
Ola Mæle, grundare och huvudägare Sjølyst Utvikling (Om West Coast Plaza, Landvetter)

14.45 Kaffe

 

13.15 – 14.45 Temaspår B: Hotell & Fastigheter. Moderator: Jan Wifstrand.

13.15 Projekt: Nya storslagna hotellplaner i Göteborg
Efter några års lugn så kokar staden nu av nya, spännande hotellprojekt. Hör om två av de största och mest spännande projekten – Platinan på Centralen-området och nya Hotell Draken vid Järntorget. Tillsammans kommer de tillföra staden mer än 800 nya hotellrum och en rejäl dos spektakulär design.
 Joakim Gralén, projektutvecklare Balder (om Hotell Draken)
 
Lina Lindquist, VD Folkets Hus Göteborg (om Hotell Draken)
 
Kristina Pettersson Post, regionchef Vasakronan (om Platinan)

13.50 Investeringsläge och etableringar i väst
Det händer mycket på hotellmarknaden med många hotellaffärer, flera nyetableringar och spännande framtidsplaner. Men hur stark är marknad och efterfrågan egentligen – hur många nya etableringar tål Hotellsverige? Hur ser förutsättningarna ut i våra storstäder i allmänhet och här i Göteborg och Västsverige i synnerhet?
 Carolinne Bjerking, partner Annordia
 
Hans Åke Petersson, VD Annordia

14.20 Arkitektur: Konsten att skapa hotell som sticker ut
Arkitektur och design blir ett allt viktigare konkurrensmedel vid etablering av nya hotell. En uppseendeväckande exteriör och spännande interiör kan attrahera gäster samtidigt som funktion och effektiv design är viktigt ur lönsamhetssynpunkt. Hur gör man för att lyckas förena dessa önskemål och tillgodose krav från såväl hotelloperatörer som fastighetsägare? Och vilka trender kommer styra hotelldesignen de närmaste åren?
 Helena Toresson, senior lead architect Wingårdhs
 
Gert Wingårdh, arkitekt och VD Wingårdhs

14.45 Kaffe

 

Säkra Din plats nu – Gör Din anmälan längst ned på sidan!

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Visa faktaruta
Erik Selin, VD Balder
Fredrik Wirdenius, VD Vasakronan
Carolinne Bjerking, partner Annordia
Gert Wingårdh, arkitekt och VD Wingårdhs
Kristina Pettersson Post, regionchef Göteborg Vasakronan
Stefan Karlsson, krögare SK Mat och Människor, At Park m.fl. restauranger
Lina Lindquist, VD Folkets Hus Göteborg

Huvudpartner:

Samarbetspartners:

 

Medverka som samarbetspartner:
Nu finns det möjlighet att medverka som partner och utställare och träffa deltagarna under hela dagen och få mycket god exponering såväl före som under och efter seminariet.
För mer information kontakta:
Anki Lissåker
anki.lissaker@fastighetsvarlden.se, 070-753 76 82