Detta seminarium har redan ägt rum.

sep 06

Fastighetsdagen Örebro

Kulturkvarteret, Fabriksgatan 4, Örebro

Spelvändning i het region med expansionsplaner

Fastighetsmarknaden utmanas på flera sätt men står även inför möjligheter. Hur mår näringslivet i Örebro län och vilka är Örebro kommuns största planer? Hör mer om ekonomiskt smarta och gröna satsningar, hur kontoren fylls, hur tvärniten på bostadsmarknaden kan vända och hur logistikmarknaden ska bli ännu bättre.

Missa inte landshövdingen Lena Rådström Baastad, Mia Spendrup, Ola SernekeRobert Boije och Erik Blohm samt många fler experter på scen.

Heldagseventet Fastighetsdagen Örebro 2023 är inte bara en kunskapskälla och trendarena utan även en fantastisk mötesplats för fastighetsägare att träffa representanter för länets kommuner.

Seminariet arrangeras av Fastighetsvärlden tillsammans med Business Region Örebro och Örebro kommun.

Program

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning
• Maria Widar, moderator

09.05 På rätt spår?
Ur-örebroaren är tillbaka i en ny topposition som landshövding. Vilka investeringar ser hon som nödvändiga för att länet ska ligga i spets? Hur viktig är snabbjärnvägen Oslo-Stockholm? Vilka företag kommer att blomma ut? Hur skapar länet attraktionskraft? Vilka är de största utmaningarna?
• Lena Rådström Baastad, landshövding Örebro län

09.25 Hur mår svensk ekonomi och bostadsmarknaden i Örebro?
Hur mår Sverige och vad gör att Örebro län kommer att klara sig bättre eller sämre än riket i övrigt? Vad händer med räntor och inflation – och hur blir det nya normalläget?
• Robert Boije, Chefsekonom SBAB Bank

09.45 Hur mår näringslivet?
Fortsatt hög sysselsättning, men antalet varsel blir fler. Trots konjunktursvängningen finns det nya segment som växer sig starka. Hur mår företagen i Örebro län och hur påverkar det behovet av lokaler?
• Göran Dahlén, Näringslivsdirektör Örebro kommun
• Kristian Franzén, VD Midagon
• David Karlsson, Managing Director Mondi Örebro

 

10.10 Kaffe

10.40 Hur får man ihop kalkylen för bostadsbyggande?
Finns det lönsamhet i att bygga hyres- eller bostadsrätter? Hur får man ihop kalkylen och hur ska man räkna för framtiden? Hur tänker köpare och säljare? Skiljer sig Örebromarknaden från övriga landet?
• Ulf Rohlén, VD ÖBO
• Erik Norrman, affärschef transaktioner Svefa

11.00 Behovet av samhällsfastigheter
Behovet av nya förskolor och skolor är stort liksom olika former av senior- och äldreboenden. När det gäller myndigheternas lokaler ställs nya krav. Hur får man ihop ekonomin och vilka utmaningar är störst? Aktörer med lång erfarenhet är redo att expandera.
• Maria Lidström, VD Stenvalvet
• Anna Marand, projektutvecklingschef Sverige, Hemsö

• Cecilia Vestin, VD Kåpan Fastigheter

11.20 Grön, smart och mysig stadsdel
Satsningen på bostadsområdet Tamarinden är unikt. Här skapas ett lokalt energisystem. Området har fått mycket uppmärksamhet och flera markanvisningar är på gång. Lyssna till innovationsprocessen och nyckeltalen för framtidsområdet. Vilka lärdomar kan vi dra från spetsprojektet och vilka satsningar är bäst för stora och mindre fastighetsägare?
• Ola Serneke, VD Serneke Invest
• Jonas Tannerstad, Chef el och automation ÖBO

11.40 Tankarna bakom Kulturkvarteret och arkitektens trendspaning
Wingårdhs, mer prisbelönt än någon annan svensk arkitektbyrå och skapare av Kulturkvarteret. Hur såg uppdragsbeskrivningen ut och vad tänker de kring utfallet knappt två år efter invigning? Hör också mer kring trenderna framöver. Hur påverkar konjunkturen? Arkitektur och design blir ett allt viktigare konkurrensmedel för att skapa mötespunkter och vinna kunder. Hur förenas allas önskemål?
• Jonas Edblad SAR/MSA, Wingårdhs

12.00 Lunch

13.00 Castellum om ekonomiskt lyckade gröna satsningar
Castellum har gått i spetsen för lyckade satsningar inom hållbarhet. Bolaget delar med sig av utfallet på sina satsningar och berättar om investeringar som stundar.
• Filip Elland, Hållbarhetschef Castellum
• Per Gawelin, VD Castellum region Mitt

13.25 Så blir kontoret åter attraktivt
Det byggs nya kontorslokaler i Örebro. Hur ser lokalhyresmarknaden ut och hur vinner man kampen om företagen? Hur kan fastighetsbolaget bidra till att hyresgästernas anställda attraheras av arbetsplatsen?
• Curt Grundman, uthyrningschef projektutveckling Corem

13.50 Enorm efterfrågan på logistik – fortsätter det?
Örebro är ett av Sveriges hetaste logistiklägen med flera nya etableringar och gott om mark. Hur ser hyrespotentialen ut och hur står sig området i den tuffa konkurrensen? Även en genomgång av marknaden för kontor och butiker.
• Karin Witalis, Associate Director Colliers EMEA Research

14.10 Jättarna som satsar på Örebro
Inom en radie av 30 mil finns två tredjedelar av landets befolkning. Flera globala logistikfastighetsägare storsatsar i Örebro som rangordnas högt vid etableringar. Hur ser investerarna på framtiden?
• Benn Karlberg, VD Logistic Contractor
• Jan Persson, VD Kilenkrysset

14.30 Kaffe

15.00 Hur framtidens teknologi förändrar spelplanen
Vi undersöker de pågående och framtida teknologiska innovationerna och moderna affärsmodellernas inverkan på branschen och vilka investeringar som är avgörande för framgång samt vilka fallgropar du som företag bör undvika?
• Lisa Anger, CDO Semrén & Månsson

15.15 Örebros framtida utveckling
Mycket har hänt de senaste åren – men ännu mer finns på ritbordet. Hör om de största projekten som ska förändra Örebro, och om vilka projekt som prioriteras.
• Erik Blohm, Förvaltningsdirektör Örebro kommun

15.35 Paneldebatt
Summering av dagen. Drivs länet på rätt sätt? Hur ska stadskärnorna utvecklas och regionen stärka sin konkurrenskraft? Vilken insats kan de lokala fastighetsägarna stå för och drar alla aktörer åt samma håll?
• John Johansson, kommunstyrelsens ordförande (S) Örebro kommun
• Susanna Roback, VD Fastighetsägarna MittNord
• Mia Spendrup, VD Loka Brunn
• Lars Ströman, politisk redaktör Nerikes Allehanda

16.05 Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack

Visa faktaruta

Bland dagens talare:

Ola Serneke, VD Serneke Invest
Mia Spendrup, VD Loka Brunn
Jan Persson, VD Kilenkrysset
Lena Rådström Baastad, landshövding Örebro län
Ulf Rohlén, VD Öbo
Cecilia Vestin, VD Kåpan Fastigheter
Göran Dahlén, Näringslivsdirektör Örebro kommun
Maria Lidström, VD Stenvalvet

Huvudpartners:

Samarbetspartners:

Medverka som samarbetspartner:
Medverka under seminariet och få god exponering före, under och efter seminariet. För mer info kontakta Hampus Thorén på mejl eller ring på tel 072-3304550.