Detta seminarium har redan ägt rum.

sep 09

Fastighetsdagen 2021

Grand Hôtel, Stockholm

Seminariet slutsålt – anmälan stängd!

OBS! Seminariet är nu helt slutsålt och vi tar dessvärre inte längre emot anmälningar.
Pga pandemin är antalet platser extra begränsat och vi följer självklart alla regler och restriktioner noga. 

Vi ser nu ut att äntligen lämna pandemin bakom oss. På fastighetsmarknaden kan detta bli en vändpunkt på många sätt – för den pressade handeln, för den avvaktande kontorsmarknaden men kanske också för boomande segment som logistik och samhällsfastigheter.

De senaste årens smått fantastiska prisutveckling och höga transaktionstakt kan få nytt syre i den nya marknaden – eller så kanske nya orostecken som inflation, avklingande stödpaket och rekordhög arbetslöshet kan bidra till att lägga sordin på stämningen.

Mycket tyder på en spännande fastighetshöst med hög aktivitet och dramatik. Inled den med oss på Fastighetsvärlden med många av branschens skarpaste och mest intressanta talare!

På scen finns många av branschens främsta investerare och profiler: Rutger Arnhult, ordförande Castellum, Louise Lindh, VD Fastighets AB L E Lundberg, Ilija Batljan, VD SBB, Johanna Skogestig, VD Vasakronan, Patrik Hall, VD Heimstaden, Jacob Karlsson, VD K-Fastigheter, Lena Boberg, VD Alecta Fastigheter, Lennart Sten, VD Svenska Handelsfastigheter och Sofia Ljungdahl, VD Obos Nya Hem.

Dessutom har vi med flera av marknadens främsta experter: Annika Winsth, chefekonom Nordea, Arvid Lindqvist, analyschef Catella, Rebecka Norberg, senior partner och vVD Tango, Erik Gärdén, partner Nordanö och Viktor Sandberg, partner och VD Svalner.

Seminariet leds av Jan Wifstrand, VD för nyhetstjänsten Rapidus och tidigare chefredaktör för DN och Sydsvenskan. Han är av många ansedd som en av landets allra främsta moderatorer. Vid sin sida har han en mycket erfaren expertkommentator – Daniel Gorosch, VD Colliers.

Äntligen kan vi mötas igen! Nu är det åter möjligt att träffas fysiskt och vi kommer bjuda på intressanta föredrag, heta paneldiskussioner och generösa möjligheter till mingel, samtal och god mat. Självklart följer vi alla restriktioner och vidtar långtgående åtgärder för att skapa en trevlig och säker dag.

Program

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning
Jan Wifstrand, VD Rapidus och dagens moderator
Daniel Gorosch, VD Colliers och dagens expertkommentator

09.10 Från pandemi till endemi – hur blir det nya normala?
Corona har medfört en unik förändring av såväl affärsliv som människors privatliv. Frågan är hur det nya livet efter vaccinationerna blir. Vad innebär det egentligen för samhället när infektionen går från att vara en pandemi till en mer begränsad smittspridning? Vilka långsiktiga förändringar kan vi få vänja oss vid?
Johan Brun, senior medicinsk rådgivare CoCreation Health Group

09.30 Tillväxt, ränta och inflation: Utsikter för ekonomin efter pandemin
Hur ser utsikterna ut för svensk ekonomi i höst och vinter när pandemin förväntas vara över? Blir återhämtningen lika stark som många hoppats och vilka orosmoln finns kring ränta och inflation? Hur kan bostadsmarknad och fastigheter påverkas?
Annika Winsth, chefekonom Nordea

10.00 Kristallkulan: Topprådgivarna om vart marknaden tar vägen
Fastighetsvärlden har samlat tre av landets främsta experter på fastighetsmarknad, transaktioner, skatter och juridik för att höra hur marknaden kan komma att utvecklas och vilka deras bästa råd är till aktörer och investerare. Kommer marknaden kunna fortsätta uppåt? Hur allvarligt hot är inflationen? Vilka risker ser de framöver på marknaden? Vilka typer av fastigheter får bästa utvecklingen? Köp- eller säljläge?
Erik Gärdén, partner Nordanö
Pär Johansson, partner Angermann
Rebecka Norberg, senior partner och vVD Tango
Viktor Sandberg, partner och VD Svalner

10.20 Kaffe

10.50 Utsikter för fastigheter: Avkastningen, värden och hyror
Marknadens segment har påverkats olika av pandemin, vinnare och förlorare har utkristalliserats. Vad kan vi förvänta av utvecklingen framöver och hur påverkas fastighetsmarknaden när arbetsliv och konsumtion nu riktas om efter pandemin? Vilka är de kritiska nyckeltalen?
Arvid Lindqvist, analyschef Catella

11.15 Handel: Mot post-pandemisk yra?
Delar av handeln har tagit många tunga smällar, drabbad av såväl omstruktureringar som pandemin. När pandemin är över finns förutsättningar att konsumtionsströmmarna vänder åter mot butiker och restauranger igen. Är det dags för revansch och hur påverkas de hårt drabbade butikslokalerna?
Monica Bruvik, senior detaljhandelsanalytiker HUI

11.40 Krisen för handeln: Vad fungerar idag och vad kommer flyga imorgon?
Coronakrisen har slagit väldigt olika mot olika lägen och typer av handel. Var är läget som tuffast, vilka delar klarar sig bra och hur ser utsikterna ut framöver? Hur påverkas handelsfastigheterna?
Lennart Sten, VD Svenska Handelsfastigheter

12.00 Lunch

13.00 Livet efter pandemin: Den nya smarta staden
Pandemin kommer att sätta sina spår även i byggande och samhällsplanering på längre sikt. Tankar om centralisering och mobilitet har alltmer börjat ersättas med idéer om plats och närhet. Det sammanfattas i konceptet ”15-minutersstaden”: arbete, hem, butiker, utbildning och hälso- och sjukvård, allt inom 15 minuters avstånd. Hur kommer detta påverka utformningen av den nya, smarta staden och vilka krav ställer det på fastighetsinvesterare och arkitekter?
Ulla Bergström, VD Sweco Architects

13.25 Omvandling för rikare folkliv mitt i city
Förberedande arbeten är igång för ombyggnad och uppgradering av Sture-kvarteret vid Stureplan mitt i Stockholm. Utmaningarna handlar nu inte bara om själva ombyggnaden utan också om hur handel, restauranger och kontor ska kunna komma tillbaka efter pandemin. Hör om projektet, planerna och vägen framåt och hur Stockholms nya hjärta kommer att se ut efter omvandlingen.
Andreas Philipson, VD TAM Group

13.50 Toppinvesterarna: Borallyt – vad driver på och finns det mer bränsle
Prisutvecklingen på bostadsfastigheter har varit svindlande. Hör vad bostadsspecialisterna tror om framtiden. Vad händer med prisutvecklingen och vad måste man erbjuda sina kunder i framtiden? Vilka är ”vinnarhålen”?
Patrik Hall, VD Heimstaden
Jacob Karlsson, VD K-Fastigheter
Sofia Ljungdahl, VD Obos Nya Hem

14.15 Kaffe 

14.50 Heta stolen: The sky is the limit
Vänder man sig bort ett ögonblick så har SBB köpt något. Samhällsbyggnadsbolaget går fram som en ångvält bland bostads- och samhällsfastigheter i Sverige och Norden. Vad är poängerna med den rekordsnabba tillväxten och vilka risker medför den? Hur ser slutmålet ut?
Ilija Batljan, VD SBB

15.10 Kontor: Vad vill hyresgästerna ha?
Hyresgästerna överväger nu behoven av kontor efter pandemin. Hur viktigt kommer distansarbete och digitala arbetssätt att bli och hur kommer de agera när det gäller behovet av lokalytor? Och vad är de villiga att betala? Vad erfar ledande lokalförmedlare och tekniska konsulter just nu?
Jesper Trotzig, partner Tenant & Partner

15.30 Investerarpanelen: Så blir vägen tillbaka för kontoren
Vardagen börjar återvända och en kritisk fråga för hela branschen är vad händer med den ekonomiskt viktigaste fastighetstillgången – kontoren. Kommer distansarbetet under pandemin att förändra och minska efterfrågan permanent eller är de för viktiga som samlingspunkt och för att främja kreativiteten? Vilka är erfarenheterna hittills och vad händer nu?
Rutger Arnhult, ordförande Castellum
Lena Boberg, VD Alecta Fastigheter
Louise Lindh, VD Fastighets AB L E Lundberg

Johanna Skogestig, VD Vasakronan

16.00 Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack

 

Säkra Din plats nu – Gör Din anmälan längst ned på sidan!

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Visa faktaruta

OBS! Seminariet är nu helt slutsålt och vi tar dessvärre inte längre emot anmälningar.
Pga pandemin är antalet platser extra begränsat och vi följer självklart alla regler och restriktioner noga. 

Tryggt och säkert evenemang:
Smittspridningen är nu låg i samhället och alla som önskar väntas i september vara fullvaccinerade. Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer och vidtar långtgående åtgärder för att skapa ett tryggt och säkert evenemang.

Avbokningsgaranti:
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Några av dagens talare:

Ilija Batljan, VD SBB
Johanna Skogestig, VD Vasakronan
Patrik Hall, VD Heimstaden
Sofia Ljungdahl, VD Obos Nya Hem
Jacob Karlsson, VD K-Fastigheter

Medverka som samarbetspartner:
Medverka under seminariet med er expertis och få god exponering före, under och efter seminariet. För mer info kontakta Anki Lissåker på mejl eller ring på tel 070-7537682.

För anmälan/kontakt:
seminarier@fastighetsvarlden.se

Samarbetspartners: