Seminarier

sep09

Fastighetsdagen 2021

Grand Hôtel, Stockholm

Vändpunkten: Ny marknad, nya trender, nya orostecken

Vi ser nu ut att äntligen lämna pandemin bakom oss. På fastighetsmarknaden kan detta bli en vändpunkt på många sätt – för den pressade handeln, för den avvaktande kontorsmarknaden men kanske också för boomande segment som logistik och samhällsfastigheter.

De senaste årens smått fantastiska prisutveckling och höga transaktionstakt kan få nytt syre i den nya marknaden – eller så kanske nya orostecken som inflation, avklingande stödpaket och rekordhög arbetslöshet kan bidra till att lägga sordin på stämningen.

Mycket tyder på en spännande fastighetshöst med hög aktivitet och dramatik. Inled den med oss på Fastighetsvärlden med många av branschens skarpaste och mest intressanta talare!

På scen finns många av branschens främsta investerare och profiler: Rutger Arnhult, ordförande Castellum, Louise Lindh, VD Fastighets AB L E Lundberg, Ilija Batljan, VD SBB, Johanna Skogestig, VD Vasakronan, Patrik Hall, VD Heimstaden, Jacob Karlsson, VD K-Fastigheter, Lena Boberg, VD Alecta Fastigheter, Lennart Sten, VD Svenska Handelsfastigheter och Sofia Ljungdahl, VD Obos Nya Hem.

Dessutom har vi med flera av marknadens främsta experter: Annika Winsth, chefekonom Nordea, Arvid Lindqvist, analyschef Catella, Rebecka Norberg, senior partner och vVD Tango, Erik Gärdén, partner Nordanö och Viktor Sandberg, partner och VD Svalner.

Seminariet leds av Jan Wifstrand, VD för nyhetstjänsten Rapidus och tidigare chefredaktör för DN och Sydsvenskan. Han är av många ansedd som en av landets allra främsta moderatorer. Vid sin sida har han en mycket erfaren expertkommentator – Daniel Gorosch, VD Colliers.

Äntligen kan vi mötas igen! Nu är det åter möjligt att träffas fysiskt och vi kommer bjuda på intressanta föredrag, heta paneldiskussioner och generösa möjligheter till mingel, samtal och god mat. Självklart följer vi alla restriktioner och vidtar långtgående åtgärder för att skapa en trevlig och säker dag.

Välkommen till mötesplatsen där vi startar hösten tillsammans!
Just nu: Specialpris 500:- rabatt om du bokar senast 8 augusti!

Anmäl dig nu!

Boka din plats senast 8 augusti 2021 och du får 500:- rabatt på ordinarie pris.  Ordinarie seminarieavgift är 4.950:-/person för prenumeranter, 5.950:- för övriga. Anmäler du fyra eller fler lämnar vi 20 procent rabatt på ordinarie pris.

Tryggt och säkert evenemang:
Smittspridningen är nu låg i samhället och alla som önskar väntas i september vara fullvaccinerade. Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer och vidtar extra åtgärder för att skapa ett tryggt och säkert evenemang. Exempelvis kommer vi maximalt att ta in 200 personer i lokaler som är anpassade för 500.

Avbokningsgaranti:
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Några av dagens talare:

Ilija Batljan, VD SBB
Johanna Skogestig, VD Vasakronan
Patrik Hall, VD Heimstaden
Sofia Ljungdahl, VD Obos Nya Hem
Jacob Karlsson, VD K-Fastigheter

Medverka som samarbetspartner:
Medverka under seminariet med er expertis och få god exponering före, under och efter seminariet. För mer info kontakta Anki Lissåker på mejl eller ring på tel 070-7537682.

För anmälan/kontakt:
seminarier@fastighetsvarlden.se

Samarbetspartners:

Visa faktaruta

Program

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning
Jan Wifstrand, VD Rapidus och dagens moderator
Daniel Gorosch, VD Colliers och dagens expertkommentator

09.05 Från pandemi till endemi – hur blir det nya normala?
Corona har medfört en unik förändring av såväl affärsliv som människors privatliv. Frågan är hur det nya livet efter vaccinationerna blir. Vad innebär det egentligen för samhället när infektionen går från att vara en pandemi till endemi – fortsatt smittspridning, men begränsad? Vilka långsiktiga förändringar kan vi få vänja oss vid?
Johan Brun, senior medicinsk rådgivare CoCreation Health Group

09.25 Tillväxt, ränta och inflation: Utsikter för ekonomin efter pandemin
Hur ser utsikterna ut för svensk ekonomi i höst och vinter när pandemin förväntas vara över? Blir återhämtningen lika stark som många hoppats och vilka orosmoln finns kring ränta och inflation? Hur kan bostadsmarknad och fastigheter påverkas?
Annika Winsth, chefekonom Nordea

09.50 Heta stolen: The sky is the limit
Vänder man sig bort ett ögonblick så har SBB köpt något. Samhällsbyggnadsbolaget går fram som en ångvält bland bostads- och samhällsfastigheter i Sverige och utomlands. Vad är poängerna med den rekordsnabba tillväxten och vilka risker medför den? Vilket är slutmålet?
Ilija Batljan, VD SBB

10.10 Kaffe

10.40 Yielder, värden, hyror och framtiden
Marknadens segment har påverkats olika av pandemin, vinnare och fölororare har utkristalliserats. Vad har den här polariseringen inneburit för hyror och värden och hur påverkas marknaden när arbetsliv och konsumtion nu riktas om? Vilka är de kritiska nyckeltalen?
Arvid Lindqvist, analyschef Catella

11.00 Handel: Mot post-pandemisk yra?
Delar av handeln har tagit bland de tyngsta smällarna, drabbad av såväl omstruktureringar som pandemin. Nu vänder konsumtionsströmmarna mot butiker och restauranter igen. Är dags för revansch och hur påverkas de hårt drabbade butikslokalerna?
Monica Bruvik, senior retail analyst HUI

11.20 Krisen för handeln: Vinnare och förlorare nu och i framtiden
Coronakrisen har slagit olika mot butikslokalerna där de mest exklusiva lägena drabbats hårdast. Hör om fastighetsägares och handelsaktörers erfarenheter och analyser av framtiden. Är det dags att sluta baissa handelslokaler nu?
Lennart Sten, VD Svenska Handelsfastigheter

11.40 Det nya politiska läget – så påverkas fastighetssektorn
Plötsligt har det blivit rejält med dramatik i den svenska politiken. Med ett år kvar till nästa ordinarie val rörs det nu om rejält i grytan. Vad innebär detta för ekonomin och för fastighetsmarknaden? Vilka reella förändringar kan vi vänta? Hör hur några av landets främsta experter ser på utvecklingen.
Kent Persson, samhällspolitisk chef Heimstaden
Ytterligare talare presenteras inom kort

12.00 Lunch

13.00 Livet efter pandemin: Den nya smarta staden
Pandemin kommer att sätta sina spår även i byggande och samhällsplanering på längre sikt. Tankar om centralisering och mobilitet har alltmer börjat ersättas med idéer om plats och närhet. Det sammanfattas i konceptet ”15-minutersstaden”: arbete, hem, butiker, utbildning och hälso- och sjukvård, allt inom 15 minuters avstånd. Hur kommer detta påverka utformningen av den nya, smarta staden och vilka krav ställer det på fastighetsinvesterare och arkitekter?
Ulla Bergström, VD Sweco Architects

13.20 Heta stolen: Har bostadsraketen mer att ge?
Inget verkar kunna stoppa prisökningarna på svenska bostadsfastigheter. Det är också grunden till svindlande uppgångar för aktien till en nykomling på börsen, bortom jämförelse med andra noterade bostadsbolag. Vad är hemligheten och kan framgångsresan fortsätta?
Jacob Karlsson, VD K-Fastigheter

13.40 De nya trenderna i efterfrågan
Corona-smittan har snabbspolat utvecklingen på fastighetsmarknaden och efterfrågan har förändrats. Vad är det kunderna och hyresgästerna vill ha och vilka utmaningar skapar det för fastighetsägare och arkitekter?
Ted Lindqvist, VD Evidensgruppen

14.00 Investerarpanelen: Hållbar bostadsmarknad?
Prisutvecklingen på bostadsfastigheter har varit svindlande. Hör vad bostadsspecialisterna tror om framtiden. Vad händer med prisutvecklingen och vad måste man erbjuda sina kunder i framtiden? Vilka är ”vinnarhålen”?
Patrik Hall, VD Heimstaden
Sofia Ljungdahl, VD Obos Nya Hem

14.20 Kaffe 

14.50 Kristallkulan: Topprådgivarna om vart marknaden tar vägen
Fastighetsvärlden har samlat tre av landets främsta experter på fastighetsmarknad, transaktioner, skatter och juridik för att höra hur marknaden kan komma att utvecklas och vilka deras bästa råd är till aktörer och investerare. Kommer marknaden kunna fortsätta uppåt? Hur allvarligt hot är inflationen? Vilka risker ser de framöver på marknaden? Vilka typer av fastigheter får bästa utvecklingen? Köp- eller säljläge?
Erik Gärdén, partner Nordanö
Pär Johansson, partner Angermann
Rebecka Norberg, senior partner och vVD Tango
Viktor Sandberg, partner och VD Svalner

15.10 Kontor: Vad vill hyresgästerna ha?
Hyresgästerna överväger nu behoven av kontor efter pandemin. Hur viktigt kommer distansarbete och digitala arbetssätt att bli och hur kommer de agera när det gäller behovet av lokalytor? Och vad är de villiga att betala? Vad erfar ledande lokalförmedlare och tekniska konsulter just nu?
Jesper Trotzig, partner Tenant & Partner

15.35 Investerarpanelen: Så blir vägen tillbaka för kontoren
Vardagen börjar återvända och en kritisk fråga för hela branschen är vad händer med den ekonomiskt viktigaste fastighetstillgången – kontoren. Kommer distansarbetet under pandemin att förändra och minska efterfrågan permanent eller är de för viktiga som samlingspunkt och för att främja kreativiteten? Vilka är erfarenheterna hittills och vad händer nu?
Rutger Arnhult, ordförande Castellum
Lena Boberg, VD Alecta Fastigheter
Louise Lindh, VD Fastighets AB L E Lundberg

Johanna Skogestig, VD Vasakronan

16.00 Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack

 

Säkra Din plats nu – Gör Din anmälan längst ned på sidan!

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.  Jag anmäler även följande personer från samma företag:


  Specialpris! 500:- rabatt om du bokar före 8 augusti. Ordinarie seminarieavgift är 4.950:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 5.950:-/person för övriga.

  Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

  Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer från samma företag (minst fyra) erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 3.960:-/person för prenumeranter respektive 4.360:-/person för övriga.

  När du anmäler dig skickas ett bekräftelsemail till din e-post du angett inom några minuter. Se till så att den inte hamnar i spamskyddet.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.