Detta seminarium har redan ägt rum.

feb 22

Fastigheter & Digitalisering 2017

Berns, Berzelii Park, Stockholm

Möjligheter och hot med framtidens teknik

Välkommen till årets kanske viktigaste seminarium och mötesplats – om hur digitaliseringen påverkar framtidens fastighetsmarknad!

Det händer mycket nu och det går snabbt. Ny teknik gör att funktioner automatiseras, delningsekonomin skapar nya tjänster och trådlösa system gör att vi kan arbeta på andra platser än tidigare. Hur kan fastighetsbranschen dra nytta av allt detta och arbeta smartare och effektivare? Och vilka nya krav kommer morgondagens hyresgäster ställa på arbetsplatser och bostäder?

Intresset för seminariet är mycket stort – Säkra Din plats redan idag!

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning
Bella Goldmann, journalist, entreprenör och dagens moderator

09.05 Robotarna kommer – hur kan de förändra vår framtid?
Hur snabbt utvecklas robottekniken och när kommer robotar att bli en naturlig del av vår vardag? Vilka möjligheter innebär den här utvecklingen och hur kan det komma att påverka vår framtid? Hur kan våra arbetsplatser förändras och vilken roll kan robotarna få i våra hem framöver?
Petter Ögren, universitetslektor i robotteknik KTH

09.40 Digitaliserad tillit i den nya delningsekonomin
På kort tid har den nya delningsekonomin förändrat branscher som film, musik och resor. Nu går det att enkelt boka boende via nätet i mer än 35.000 städer runt om i världen. Vilka är de kommande stegen och trenderna i den här utvecklingen? Hur kommer delningsekonomin att förändra vårt samhälle och påverka näringslivet?
• Åsa Minoz, expert på innovation och delningsekonomi ModigMinoz

10.15 Kaffe

10.45 Nya möjligheter med digitaliseringen
Vad innebär den tilltagande digitaliseringen i samhället – vilka är de främsta möjligheterna som hägrar? Hur kan ny teknik och nya användningsområden förändra våra städer och göra bostäder och lokaler smartare?
Christian Wictorin, chef Smart City Solutions, WSP

11.15 Praktikfall: Enkel vardag, smart energi och digital förvaltning
Hör hur fastighetsägare redan idag kan använda ny teknik och digitala lösningar för att effektivisera sin förvaltning, sänka energiåtgången rejält och erbjuda hyresgästerna nya smarta tjänster.
Sofia Rangmar, projektledare digitalisering Willhem

11.40 Fastighetspanelen: Hur kommer branschen att förändras?
Det händer mycket nu och det går väldigt snabbt. Ny teknik gör att funktioner kan automatiseras, delningsekonomin skapar helt nya tjänster och trådlösa system möjliggör att vi kan arbeta mer flexibelt och på andra platser än tidigare. Hur kan det här komma att påverka hyresgästerna framöver och vilka utmaningar och möjligheter skapar det därmed för fastighetsbranschen?
Karolin Forsling, VD Forsling United
Britt Lindqvist, utvecklingschef Vasakronan
Magnus Svantegård, produktchef Datscha

12.00 Lunch

13.00 Innovationer som kan skapa smartare lokaler
Den pågående digitala transformationen ger helt nya möjligheter att utveckla lokaler, logistik och service i dagens och morgondagens fastigheter. Hör om hur sensorer, uppkopplade enheter, drönare, robotar och andra lösningar kan användas för att styra och optimera verksamhet och lokalanvändning och förbättra effektiviteten i lokalerna. Vad kan du som fastighetsägare göra själv och hur kan du samarbeta med leverantörer?
Fredrik Sandquist, innovationschef Coor

13.30 Praktikfall: KPMG:s resa till framtidens kontor
Nya digitala lösningar är en viktig förklaring till att KPMG kunnat effektivisera sitt lokalbehov och förändra sättet att arbeta när man flyttade till nya lokaler i Arenastaden och på Vasagatan i centrala Stockholm. Hör om deras resa till toppmoderna kontor och smarta lösningar och vilka utmaningar och möjligheter som de stött på under vägen.
Annsofi Agholm, Head of KPMG Project Management Office

14.00 Så tänker hyresgästerna som driver utvecklingen
Snabbväxande, framgångsrika hyresgäster i tekniskt innovativa branscher är drivande i utvecklingen av de nya, digitala arbetsplatserna. Hör hur den här typen av företag tänker, hur de vill se framtidens kontor och vilka krav de ställer på sina hyresvärdar.
Mikael Ahlström, VD Sprout Park
 Bertil Daxberg, konsult Tenant & Partner
Lars Stugemo, VD HiQ

14.25 Kaffe

14.55 De nya digitala lösningarna är redan här!
Robotar, drönare, virtual reality och delningsekonomi är inte längre bara science fiction. Allt fler lösningar dyker nu upp som funkar redan idag och kan skapa värde. Hör om några produkter och tjänster som finns på marknaden nu och som kan förändra branschen.
Ny AirBnB-liknande tjänst parar ihop lokaler med personer som behöver en arbetsplats
Peter Henning, VD Palaver
Drönare ger effektivare och snabbare fastighetsutveckling
Katarina Nylander, COO Spotscale
Andreas Lydig, teknisk specialist NCC
Virtuella visningar och andra nya smarta lösningar
• 
Stephan Begic, IT-chef Stena Fastigheter
• Elise Berggren, kommunikationschef Stena Fastigheter

15.35 Framtidens boende växer fram i ett levande labb
I somras gick startskottet för ett av landets mest spännande nya forskningsprojekt. På Chalmers i Göteborg lever och bor vanliga människor i ett hus som samtidigt är ett avancerat labb för att ta fram nya lösningar för framtidens boende. Hör om huset, projektet och spännande lösningar och få en glimt av hur vi kan komma att bo i framtiden.
Cecilia Lööf, kommunikationsansvarig HSB Living Lab

16.00 Expertpanelen: Så skapar vi framtidens attraktiva fastigheter
Med nya typer av snabbväxande företag, nya digitala lösningar och en växande delningsekonomi med helt nya tjänster så kan fastighetskartan kommer att ritas om rejält framöver. Vilka kommer morgondagens hyresgäster vara, hur kommer deras lokalbehov att se ut – och hur måste framtidens fastighetsbolag agera för att hänga med? Hör hur några av branschens ledare ser på utmaningarna och möjligheterna
Urban Edenström, ordförande Stronghold Invest
Johanna Frelin, VD Tengbom
Mats Hederos, VD AMF Fastigheter

16.20 Fastighetsvärlden bjuder in till eftersnack och branschmingel

 

Visa faktaruta

Pris:
Seminarieavgiften är 4.450:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 5.450:-/person för övriga.

Mängdrabatt:
Anmäl fler än tre personer (minst fyra) från samma företag och Ni får 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Priset blir då 3.560:-/person för prenumeranter, respektive 4.360:-/person för övriga.

Bland talarna:

Lars Stugemo, VD HiQ
Lars Stugemo, VD HiQ
Karolin Forsling, VD Forsling United
Karolin Forsling, VD Forsling United
Åsa Minoz, expert på innovation och delningsekonomi ModigMinoz. Fotograf: Åke Westin
Petter Ögren, Universitetslektor i robotteknik KTH
Petter Ögren, Universitetslektor i robotteknik KTH

pwc-logo

datscha-logo

stokab-logo

Corporate Fiber logo