Detta seminarium har redan ägt rum.

nov 14

Bostadsdagen Göteborg 2016

Radisson Blu Scandinavia Hotell, Södra Hamngatan 59, Göteborg

Ny spelplan för bostäder

Måndag 14 november 2016, Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg

Urstark ekonomi och snart två år med minusränta har skapat goda tider på bostadsmarknaden. Skenande priser och höjda lånekrav gör nu framtiden mer oviss. Samtidigt växer behoven med den kraftiga befolkningsökningen och mycket tyder på att nya grepp är att vänta i bostadspolitiken. Välkommen till en heldag där vi går på djupet kring förutsättningarna för bostäder i Västsverige – och möjligheterna att investera. Intresset är stort – Säkra Din plats redan idag!

Några av höjdpunkterna under dagen:

  • Så blir regeringens nya investeringsstöd – statssekreterare Alf Karlsson (MP)
  • Ann-Sofie Hermansson: Så ska Göteborg klara bostadsutmaningen
  • Här kommer Göteborgs nya bostäder – hör om de senaste planerna
  • Tuffare lånekrav: Så påverkas marknad och priser
  • Hetast på marknaden: Aktörer, trender och priser för hyresfastigheter
  • Nya trenden: Trista kontor blir heta bostäder – så funkar det
  • Framtidens boende växer fram – i Göteborg
  • Investerarpanelen: Rätt tid och rätt läge för nya bostadsprojekt?

Bland talarna finns: Alf Karlsson, statssekreterare (MP) till bostadsministern, Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande (S) Göteborgs stad, Hans Wallenstam, VD Wallenstam, Agneta Hammer, stadsbyggnadsdirektör Göteborgs stad, Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia, Christel Armstrong Darvik, VD Stena Fastigheter, Joachim Hallengren, VD Bonava, Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen, Tor Borg, chefsekonom SBAB, Martin Blixt, VD Framtiden Byggutveckling, Ing-Marie Odegren, VD Alingsåshem, Bettina Öster Tunberg, VD Kungälvsbostäder, Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke, Anne Almlund Rosengren, managing director Catella Göteborg, Cecilia Lööf, kommunikationsansvarig HSB Living Lab, Rudolf Antoni, vVD Fastighetsägarna GFR, Rikard Berg von Linde, partner Evidensgruppen, m.fl.

Dagen leds av moderatorn Lennart Persson, journalist (känd från bl.a. SVT) och erfaren moderator.

Bostadsdagen Göteborg är en av årets främsta mötesplatser för bostadsföretag, bostadsutvecklare, politiker, tjänstemän, investerare, byggare, arkitekter, jurister och andra aktörer i fastighetsbranschen i Göteborg och Västsverige. På seminariet har vi särskilt fokus på politiska och ekonomiska förutsättningar för branschen, investeringsklimatet för bostäder och möjligheten att finansiera och bygga nytt.

Seminariet arrangeras av Fastighetsvärlden som är branschens ledande mediehus för analys och nyheter sedan 1986.

Ett stort branschmingel tar vid när seminariet är slut och erbjuder goda möjligheter för eftersnack och att knyta kontakter. Avsätt gärna lite tid för detta och för att njuta av tilltugg och förfriskningar. Missa inte!

För aktuellt program klicka på “Program” ovan. Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Priser och villkor: Ordinarie seminarieavgift är 3.650:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 4.650:-/person för övriga.

Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation.

Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer (minst fyra) från samma företag erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 2.920:-/person för prenumeranter respektive 3.720:-/person för övriga.

Stort intresse! Seminariet kommer att bli välbesökt så se till att säkra Din plats i tid!

Anmäl Dig direkt till seminariet genom att klicka på “Anmäl mig” här ovan eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

Kontakt kring program och arrangemang: Peter Gimbe, 070-543 88 38, peter.gimbe@fastighetsvarlden.se.

Utställare och partner – vill ditt företag eller organisation synas på vårens stora dag om fastighetsmarknaden så kontakta Anki Lissåker, 070-753 76 82, anki.lissaker@fastighetsvarlden.se.

Bostadsdagen Göteborg 2016: Ny spelplan för bostäder. Måndag 14 november 2016, Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

09.00

Inledning

Lennart Persson, journalist på bl.a. SVT och erfaren moderator

09.10

Så blir regeringens nya investeringsstöd

I höst har regeringen fattat beslut om ett nytt investeringsstöd för byggande av hyresrätter och studentbostäder på totalt 11,3 miljarder kronor. I budgeten för nästa år föreslås dessutom förenklade byggregler. Hur ser de nya satsningarna ut och vilka effekter hoppas man uppnå? Vad innebär detta för fastighetsägare som vill bygga nya hyresrätter?

Alf Karlsson, statssekreterare (MP) till bostadsministern

09.45

Så ska Göteborg klara bostadsutmaningen

Staden jobbar hårt för att öka bostadsbyggandet – men hur långt räcker planerna för att klara den växande befolkningen? Vilka utmaningar innebär flyktingkrisen för bostadsbristen och hur ser lösningarna ut? Hur mycket mer kan allmännyttan göra och hur vill kommunen samarbeta med byggare och bostadsutvecklare för att öka takten?

Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande (S) Göteborgs stad

10.05

Expertpanelen: Vart är bostadspolitiken på väg?

Det byggs mer än på 25 år samtidigt som flyktingkrisen spär på bostadsbristen. De blocköverskridande samtalen om bostadspolitiken havererade, men nu har regeringen en ny bostadsminister och signalerar större möjligheter att skjuta upp flyttskatten. Hör hur vår expertpanel bedömer läget – ser vi början på en mer offensiv bostadspolitik och bredare samarbete eller har regeringen kört fast?

Rudolf Antoni, vVD Fastighetsägarna GFR

Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen

Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke

10.25

Kaffe

10.55

Går bostadskrisen att lösa – eller kommer det bara bli värre?

Hör en av Sveriges främsta experter på ekonomi och politik inom bostadssektorn om de viktigaste faktorerna bakom den djupa bostadskrisen – och hur stora möjligheter politikerna har att lösa den. Vad talar för att vi går mot en ljusning och hur stor är risken att läget bara blir värre? Vilka effekter kan vi vänta av åtgärder som bolånetak och amorteringskrav?

Jan Jörnmark, docent ekonomisk historia

11.25

Här kommer Göteborgs nya bostäder

Nu byggs det mer än på 40 år i Göteborg och kommunledningen har höjt målet till minst 5000 nya bostäder per år. Hör om hur planerna ser ut för nya bostäder de närmaste åren och om några av de viktigaste utbyggnadsområdena och projekten.

Agneta Hammer, stadsbyggnadsdirektör Göteborgs stad

12.00

Lunch

13.00

Tuffare lånekrav: Så påverkas marknad och priser

Hör om den senaste utvecklingen på bostadsmarknaden – i riket och i vår region. Hur utvecklas priserna, vilka områden är mest attraktiva och hur mycket bostäder byggs det egentligen? Och vilka effekter ger bolånetak och amorteringskrav?

Tor Borg, chefsekonom SBAB

13.35

Hetast på marknaden: Aktörer, trender och priser för hyresfastigheter

Intresset för hyresfastigheter runt om i landet är på topp. Hur ser läget ut i Göteborg och Västsverige och vilka är de dominerande trenderna? Vilka ägare dominerar, vilka är aktörerna som utmanar – och vart är priserna på väg?

Anne Almlund Rosengren, managing director Catella Göteborg

14.05

Utmaningar och möjligheter för de kommunala bolagen

Tilltagande bostadsbrist och kommunernas ökade ansvar att ta hand om nyanlända sätter stor press på landets kommunala bostadsföretag att sätta ytterligare fart på byggandet. Hur ser läget ut för allmännyttan i och runt Göteborg? Vilka möjligheter finns att skruva upp bostadsbyggandet och vad innebär det nya investeringsstödet?

Martin Blixt, VD Framtiden Byggutveckling

Ing-Marie Odegren, VD Alingsåshem

Bettina Öster Tunberg, VD Kungälvsbostäder

14.30

Kaffe

15.00

Från grus till guld – trista lokaler konverteras till attraktiva bostäder

Kontorshus och industrifastigheter i storstädernas ytterområden håller på att få ny attraktivitet. Intresset och möjligheterna att konvertera dem eller riva och bygga nya, attraktiva bostäder är större än någonsin. Hur stark är den här trenden, vilka är drivkrafterna och hur ser kalkylen bakom ut? Vilka lägen och objekt är mest intressanta här i Göteborgsområdet?

Rikard Berg von Linde, partner Evidensgruppen

15.30

Framtidens boende växer fram – i Göteborg

I somras gick startskottet för ett av landets mest spännande nya forskningsprojekt. På Chalmers i Göteborg lever och bor vanliga människor i ett hus som samtidigt är ett avancerat labb för att ta fram nya lösningar för framtidens boende. Hör om huset, projektet och spännande lösningar och få en glimt av hur vi kan komma att bo imorgon.

Cecilia Lööf, kommunikationsansvarig HSB Living Lab

16.00

Investerarpanelen: Rätt tid och rätt läge för nya bostadsprojekt?

Hör hur några av landets främsta bostadsinvesterare ser på läget just nu. Vilka effekter har bolånetak och amorteringskrav fått för efterfrågan och priser på bostadsrätter och vilka är möjligheterna att skapa lönsamma hyresrättsprojekt? Vad tror de om investeringsläget framöver och var i regionen ser de bästa förutsättningar att satsa?

Christel Armstrong Darvik, VD Stena Fastigheter

Joachim Hallengren, VD Bonava

Hans Wallenstam, VD Wallenstam

16.20

Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.