Detta seminarium har redan ägt rum.

nov 08

Bostadsdagen 2016

Grand Hôtel, Stockholm

Växande behov möter vässad marknad

-Allt om politik, marknad och investeringsläge

Tisdag 8 november 2016, Grand Hôtel, Stockholm

Mycket tyder på att bostadsmarknaden är på väg in i en ny fas. Behoven av bostäder växer nu snabbt med den kraftiga befolkningsökningen och nya tag kan vara att vänta inom bostadspolitiken. Samtidigt gör skenande priser och höjda lånekrav att den rekordhöga byggtakten riskerar att mattas. Välkommen till en heldag där vi går på djupet kring förutsättningarna och framtiden för bostäder – och möjligheterna att investera. Intresset är stort – Säkra Din plats redan idag!

Några av höjdpunkterna under dagen:

  • Roger Mogert: Så ska Stockholm klara bostadsutmaningen
  • Stockholms nya stadsarkitekt – så vill han påverka bostadsbyggandet
  • Här finns plats för framtidens bostäder
  • Tuffare lånekrav: Så påverkas marknad och priser
  • Här finns guldkornen utanför storstäderna
  • Så blir det att bo i nya Hagastaden
  • Från grus till guld – här finns morgondagens nya bostadslägen
  • Investeringsrally i hyresfastigheter – hur länge varar boomen?
  • Investerarpanelen: Rätt tid och rätt läge för nya bostadsprojekt?

Bland talarna finns: Roger Mogert, stadsbyggnadsborgarråd (S) Stockholms stad, Torleif Falk, stadsarkitekt Stockholms stad, Hanna Wiik, chef tillväxt- och regionplaneförvaltningen Stockholms läns landsting, Ilija Batljan, VD Samhällsbyggnadsbolaget, Anette Frumerie, VD Besqab, Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia, Henrik Weston, utvecklingsledare Länsstyrelsen i Stockholms län, PM Nilsson, politisk redaktör Dagens Industri, Tor Borg, chefsekonom SBAB, Jonas Erkenborn, VD HSB Bostad, Chris Österlund, chef ekonomi och finans Sabo, Fredrik Lidjan, VD Magnolia Bostad, Jonas Nygren, förbundsdirektör Hyresgästföreningen, David Dahlgren, VD Amasten, Åsa Henninge, analyschef NAI Svefa, Fredrik Lidjan, VD Magnolia Bostad, Pernilla Arnrud Melin, Vice President MSCI, Ted Lindqvist, VD Evidensgruppen, Arvid Lindqvist, analyschef Catella, Catarina Holdar, planarkitekt Stockholms stad, Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke, m.fl.

Seminariet leds av erfarna moderatorn Cecilia Garme, samhällsjournalist med erfarenhet från bl.a. Expressen.

Om Bostadsdagen 2016: Bostadsdagen är en av årets främsta mötesplatser för bostadsföretag, bostadsutvecklare, investerare, byggare, arkitekter, jurister och andra aktörer i fastighetsbranschen. På seminariet har vi särskilt fokus på politiska och ekonomiska förutsättningar för branschen, investeringsklimatet för bostäder och möjligheten att finansiera och bygga nytt. Seminariet vänder sig till politiker, region- och stadsutvecklare, fastighetsägare, bostadsutvecklare, byggföretag, investerare, konsulter, arkitekter, jurister m fl med intresse för bostadsfrågor.

Seminariet arrangeras av Fastighetsvärlden som är branschens ledande mediehus för analys och nyheter sedan 1986.

Ett stort branschmingel tar vid när seminariet är slut och erbjuder goda möjligheter för eftersnack och att knyta kontakter. Avsätt gärna lite tid för detta och för att njuta av tilltugg och förfriskningar. Missa inte!

För aktuellt program klicka på “Program” ovan. Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Priser och villkor: 4.450:-/person för prenumeranter på Fastighetsvärldens magasin eller dagliga nyhetsbrev, 5.450:-/person för övriga.

Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer (minst fyra) från samma företag erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 3.560:-/person för prenumeranter respektive 4.360:-/person för övriga.

Stort intresse! Fastighetsvärldens seminarier lockar många deltagare och antalet platser är begränsade.

Anmäl Dig direkt till seminariet genom att klicka på “Anmälan” här ovan eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

Kontakt kring program och arrangemang: Peter Gimbe, 070-543 88 38, peter.gimbe@fastighetsvarlden.se.

Utställare och partner – vill ditt företag eller organisation synas på höstens viktigaste branschdag om bostäder så kontakta Anki Lissåker, 070-753 76 82, anki.lissaker@fastighetsvarlden.se.

Bostadsdagen 2016: Växande behov möter vässad marknad. Tisdag 8 november 2016, Grand Hôtel, Stockholm

Mycket tyder på att bostadsmarknaden är på väg in i en ny fas. Behoven av bostäder växer nu snabbt med den kraftiga befolkningsökningen och nya tag kan vara att vänta inom bostadspolitiken. Samtidigt gör skenande priser och höjda lånekrav att den rekordhöga byggtakten riskerar att mattas. Välkommen till en heldag där vi går på djupet kring förutsättningarna och framtiden för bostäder – och möjligheterna att investera. Intresset är stort – Säkra Din plats redan idag!

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

09.00

Inledning

Cecilia Garme, samhällsjournalist och dagens moderator

09.05

Rekordhögt bostadsbyggande i länet – men tuffa utmaningar

De senaste åren har det påbörjats rekordmånga bostäder i länet – inte sedan miljonprogrammets dagar har starterna varit lika många. Utsikterna är goda för byggandet även de kommande åren, men samtidigt tilltar bostadsbristen. En stor utmaning är också att hitta bostäder för nyanlända. Hör hur länsstyrelsen ser på läget i länet, utmaningarna framöver och sin egen roll på bostadsmarknaden.

Henrik Weston, utvecklingsledare Länsstyrelsen i Stockholms län

09.35

Så ska Stockholm klara bostadsutmaningen

Staden jobbar hårt för att öka bostadsbyggandet – men hur långt räcker planerna för att klara den växande befolkningen? Vilka utmaningar innebär flyktingkrisen för bostadsbristen och hur ser lösningarna ut? Hur mycket mer kan allmännyttan göra och hur vill kommunen samarbeta med byggare och bostadsutvecklare för att öka takten?

Roger Mogert, stadsbyggnadsborgarråd (S) Stockholms stad

09.55

Expertpanelen: Vart är bostadspolitiken på väg?

Det byggs mer än på 25 år samtidigt som flyktingkrisen spär på bostadsbristen. De blocköverskridande samtalen om bostadspolitiken havererade, men nu har regeringen en ny bostadsminister och signalerar större möjligheter att skjuta upp flyttskatten. Hör hur vår expertpanel bedömer läget – ser vi början på en mer offensiv bostadspolitik och bredare samarbete eller har regeringen kört fast?´

PM Nilsson, politisk redaktör Dagens Industri

Jonas Nygren, förbundsdirektör Hyresgästföreningen

Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke

10.15

Kaffe

10.45

Ny stadsarkitekt – hur vill han påverka bostadsbyggandet?

Efter lång väntan har Stockholm nu fått en ny stadsarkitekt – Torleif Falk, tidigare byggeneral och ansvarig för att öka bostadsbyggandet i staden. Vad har han med sig från det arbetet och vilka visioner har han för de bostäder som ska byggas i huvudstaden framöver? Vad är det för stad och för arkitektur han vill se?

Torleif Falk, stadsarkitekt Stockholms stad

11.00

Går bostadskrisen att lösa – eller kommer det bara bli värre?

Hör en av Sveriges främsta experter på ekonomi och politik inom bostadssektorn om de viktigaste faktorerna bakom den djupa bostadskrisen – och hur stora möjligheter politikerna har att lösa den. Vad talar för att vi går mot en ljusning och hur stor är risken att läget bara blir värre? Vilka effekter kan vi vänta av åtgärder som bolånetak och amorteringskrav?

Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia

11.30

Här finns plats för framtidens bostäder i regionen

Ny byggs det mer än på mycket länge i Stockholmsregionen. Flera kommuner har höjt sina mål och den starka ekonomin har satt fart på bostadsutvecklarnas projektiver. Hör om hur planeringen ser ut för en expanderande huvudstadsregion och om markanvändningen i länet.

Hanna Wiik, chef tillväxt- och regionplaneförvaltningen Stockholms läns landsting

12.00

Lunch

13.00

Tuffare lånekrav: Så påverkas marknad och priser

Hör om den senaste utvecklingen på bostadsmarknaden – i riket och i vår region. Hur utvecklas priserna, vilka områden är mest attraktiva och hur mycket bostäder byggs det egentligen? Och vilka effekter ger bolånetak och amorteringskrav?

Tor Borg, chefsekonom SBAB

13.35

Projekt: Så blir det att bo i nya Hagastaden

Ett av de mest spännande och spektakulära nya bostadsområdena de närmaste åren blir Hagastaden, där Stockholm och Solna möts. Efter många år av planering och arbete med infrastrukturen börjar nu äntligen bygget av bostäderna. Hör om bostadsplanerna i området, hur design och arkitektur är utformad och hur det kommer bli att bo i den nya stadsdelen.

Catarina Holdar, planarkitekt Stockholms stad

14.05

Förvärv: Så hittar man guldkornen utanför storstäderna

De snabbväxande storstäderna och universitetsorterna står oftast i fokus när det pratas avkastning och investeringsmöjligheter på fastighetsmarknaden. Men en stor del av bostadsbeståndet finns på betydligt mindre heta orter. Hur ser marknaden ut i de delarna av landet och hur tänker de investerare som vågar satsa där?

Ilija Batljan, VD Samhällsbyggnadsbolaget

David Dahlgren, VD Amasten

Åsa Henninge, analyschef NAI Svefa

14.30

Kaffe

15.00

Från grus till guld – trista kåkar som kan bli morgondagens attraktiva bostäder

Kontorshus och industrifastigheter i storstädernas ytterområden håller på att få ny attraktivitet. Intresset och möjligheterna att konvertera dem eller riva och bygga nya, attraktiva bostäder är större än någonsin. Hur stark är den här trenden, vilka är drivkrafterna och hur ser kalkylen bakom ut? Vilka områden, lägen och objekt ligger bäst till för att förvandlas till attraktiva bostäder imorgon?

Ted Lindqvist, VD Evidensgruppen

15.30

Investeringsrally i hyresfastigheter – hur länge varar boomen?

Hur har bostäder stått sig mot andra fastighetsinvesteringar de senaste åren? Vad är det som talar för att hyresfastigheter kan ge fortsatt god avkastning och finns det några allvarliga hot? Hur skiljer sig Stockholmsregionen från övriga landet?

Pernilla Arnrud Melin, Vice President MSCI

16.00

Investerarpanelen: Rätt tid och rätt läge för nya bostadsprojekt?

Hör hur några av landets främsta bostadsinvesterare ser på läget just nu. Vilka effekter har bolånetak och amorteringskrav fått för efterfrågan och priser på bostadsrätter och vilka är möjligheterna att skapa lönsamma hyresrättsprojekt? Vad tror de om investeringsläget framöver och var i regionen ser de bäst förutsättningar att satsa?

Jonas Erkenborn, VD HSB Bostad

Anette Frumerie, VD Besqab

Fredrik Lidjan, VD Magnolia Bostad

Arvid Lindqvist, analyschef Catella

Chris Österlund, chef ekonomi och finans Sabo

16.20

Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack

 

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

ConcentVärderingsdataWästbyggCatellaRestateDatschaStokab logotyp