Persontoppen

Vill förbättra samhället

Tillfälligheter och avknoppningar har styrt hennes karriär. Nu tar hon plats i ledningen för ett av landets större fastighetsbolag.

Anna Alsborger

Ålder: 41 år.
Bor: Villa i Stocksund.
Familj: Man och tre barn.

Fritid: Spelar handboll med Årsta AIK i division III. Spelar även tennis,

Nya bolaget

Hemfosa: Är Sveriges största, börnoterade fastighetsbolag med inriktning mot samhällsfastigheter. Sammanlagt fastighetsvärde om 46,3 miljarder vid halvårsskiftet. Även verksamma i Norge och Finland.

 

Efter KTH väntade en tjänst i Ernst & Youngs dåvarande fastighetsgrupp. Efter drygt tre år upplöstes fastighetsgruppen och merparten av den kom att utgöra grunden i Savills svenska verksamhet.

– Under tiden på Ernst & Young jobbade jag väldigt mycket åt Catella, bland annat med värderingar inför börsintroduktioner. När fastighetsgruppen upplöstes kändes det naturligt för mig att ta steget över dit, säger Anna Alsborger.

Det blev en smått galen och intensiv period som rådgivare på Catella 2005–07 då hjulen snurrade som snabbast.
En vilja att kunna följa förvärven lite längre och få uppleva de konkreta utfallen av affärerna gjorde att hon efter något år följde med transaktionskunden Kungsleden över till ägarsidan.
Efter tre år på Kungsleden blev hon utsedd att följa med till avknoppningen Hemsö.

– Det var intressant att få uppleva pionjärandan och få vara med om att starta upp något nytt. Att få arbeta med samhällsfastigheter kändes också som min möjlighet att få bidra till att göra samhället lite bättre, säger Anna Alsborger.

Den kommande avknoppningen av Nyfosa medför att även kvarvarande Hemfosa kommer att vara delvis nytt bolag. Det, i kombination med ett erbjudande om en plats i koncernledningen vilket hon inte hade på Hemsö, övertygade Alsborger att tacka ja till posten som transaktionschef på Hemfosa.

– Jag hoppas att jag med min breda kunskap om samhällsfastigheter ska kunna bidra till Hemfosas fortsatta utveckling, säger Alsborger.
Hon menar vidare att det fortfarande är lite för tidigt att peka ut det nya Hemfosas fortsatta väg framåt. Men fokus kommer fortsatt att vara på tillväxt och transaktioner, och troligt är också att inslaget av projektutveckling blir större.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan