Persontoppen

Vet var guldkornen finns

Den tidigare medgrundaren i Pangea börjar om från början med ett ny bolagsbildning med sikte på trygga fastighetsinvesteringar.

Andreas Birgersson

Ålder: 48 år.
Bor: Villa i Bromma.
Familj: Fru och tre barn. 

Fritid: Innebandy, tennis, padel samt musik.

Nya bolaget

ABG Fastena: Är ett investmentbolag inriktat på fastigheter i Sverige och Finland, skapat på initiativ av ABG Sundal Collier men drivs friståede som joint venture tillsammans med grundarna Andreas Birgersson, Per Nisses och Philip Söderqvist.

 

Andreas Birgersson är född och uppväxt i Lund där han även tog sin lantmäteriexamen. Av allt som det breda programmet innehöll var det det främst investeringsekonomi som föll honom i smaken. Kurskamraten Britta Cesar Munck ordnade en intervju med Thure Lundberg och Magnus Edlund på Lundberg & Partners som anställde Birgersson på stående fot och gav honom dessutom högre lön än han begärde.

–Det roligaste med min karriär har varit alla möten med människor. Speciellt i början av karriären så var jag land och rike runt, bokstavligen, som en handelsresande i fastigheter, säger Andreas Birgersson.

Den första affären var ett upplägg med bankfastigheter, där bland annat Handelsbankshuset i Sundsvall ingick.

Som en av delägarna i Lundberg & Partners var han sedan med och fattade beslutet att gå samman med SEB Enskilda i Oslo och bilda Pangea.

–Det gav verksamheten ett corporate finance-ben som gjorde det möjligt för oss att klara de mer utmanande och större affärer som marknaden då utvecklades mot, säger han.

Det var suget efter att få vara med om att starta något nytt från grunden som i november i fjol fick honom att för första gången säga upp sig. Nu är han en av tre handplockade grundare av och vd för ABG Fastena som ägs tillsammans med ABG Sundal Collier.

– Bolaget ska för investerares räkning förvärva och förvalta fastigheter som ger en trygg och förutsägbar avkastning oavsett segment. Mot bakgrund av vad som hänt i vår omvärld kommer hyresgästanalysen att bli ännu viktigare för att kunna avgöra vad som egentligen är tryggt på lång sikt. Vår målsättning är att på några års sikt förvärva för minst tre miljarder per år och växa till ett 20-tal anställda, säger Birgersson.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan