Persontoppen

Väljer bort city för ny utmaning

andrew_taylor_webbAndrew Taylor

Mjukt

Ålder: 34 år.
Familj: Fru och två barn.
Bostad: Bostadsrätt i norra Djurgårdsstaden, intill gasklockan.
Fritid: Träna och umgås med familj och vänner.

Nya bolaget

Nordika: Ett investment- och asset management-bolag med fokus på fastigheter i Sverige, Danmark och Finland. Grundades 2011 och samägs av flera nordiska pensionsfonder, och Nordikas ledningsteam.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2014:

”Nej, det tror jag inte.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Fortsatt låg.”

Transaktionsvolymen 2015:
”Högre än 2014 på grund av räntan.”

Med ett hängivet säljarbete lyckades han locka Victoria’s Secret till Stockholm City och Vasakronan, men nu lämnar Andrew Taylor för Nordika och en tjänst som asset manager.

– En rolig utmaning där jag bland annat får jobba med value add-fastigheter, något jag sysslade en del med på Unibail-Rodamco innan jag gick till Vasakronan, säger Andrew Taylor.

Med value add menas mindre sexiga fastigheter bortom storstädernas handelsgator, en typ av fastigheter som utgör en stor del av Nordikas bestånd.

– Fastigheterna ligger i tillväxtkommuner men det krävs ändå ett helt annat jobb när man arbetar i Falköping än på Biblioteksgatan. Man får analysera upptagningsområdet och se vilken detaljhandel som saknas. Samtidigt är belöningen större när man lyckas.

På Vasakronan var Taylor ansvarig för att locka det omskrivna internationella varumärket Victoria’s Secret till Stockholm City. Etableringen hos Vasakronan på Hamngatan var den första i high street-läge i hela Europa, bortsett från London

– Det var en riktigt rolig resa som tog lång tid då många personer låg bakom beslutet. Att visa upp lokalerna var väl det lättaste i säljprocessen.

Taylor tog kontakt med Victoria’s Secrets ägarbolag Limited Brands som är baserat i London. De hade redan etablerat en butik på Arlanda och hade inga planer på att öppna i centrala Stockholm.

Taylor gav inte upp och började tillsammans med Victoria’s Secrets europeiska etableringschef att uppvakta huvudkontoret i USA för att sälja in tanken på en flaggskeppsbutik i Stockholm. De nappade på idén. Från att Taylor lyfte luren och ringde det första samtalet till London, till dess att hyresavtalet var underskrivet tog det åtta månader.

– Nu ser jag fram mot att komma i gång på Nordika. Jag får en bredare roll där och kommer att jobba med retail, transaktion samt delta i detaljplanearbetet för hela portföljen.

Fastighetsvärlden Idag         2015-02-27

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan