Persontoppen

Söker svåra och stora affärer

Lennart Schuss

Mjukt

Ålder: 60.
Familj: Fru och två barn.
Bostad: Villa på Lidingö.
Fritid: Välgörenhets- och kulturstiftelse. Styrketräning, bilar och prylar.

Nya bolaget

Tenzing: Grundades våren 2008 och är en av Nordens ledande rådgivare inom fastighetsbranschen. Bolaget sysslar endast med transaktioner och har 35 anställda.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2012:
”Jag hoppas på fler”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Fortsatt låg”

Transaktionsvolymen 2012: 
”Ungefär som förra året”

 

Under våren detonerades bomben att ”Mr Catella”, Lennart Schuss, ska börja jobba vid den konkurrerande mäklarfirman Tenzing. Den 3 september gjorde han sin första arbetsdag hos den nya arbetsgivaren på Bibliotektsgatan. I en intervju i nyhetsbrevet FV Idag kommenterade han hur den första arbetsdagen varit.

– Fantastiskt bra. Det känns faktiskt nästan som att jag har jobbat här hela mitt liv. Jag har ju faktiskt tidigare på Catella varit med och anställt väldigt många av de som jobbar här, i alla fall de som är delägare. Jag har ägnat dagen åt att boka massor av möten och spånat idéer.

Schuss yrkeskarriär inleddes med några år på Svenska Unilever och fortsatte sedan som analytiker på Aktiv Placering. 1983 värvades han till, och var med och startade, Stockholm Fondkommision och sex år senare var han med och bildade Partner Fondkommission. Därefter blev han betydligt mer långvarig vid en och samma arbetsplats. 1992 startade han Catella Corporate Finance tillsammans med Johan Ericsson. När han bestämde sig att lämna Catella hamnade han i ”karantän” i sex månader. Nu är han laddad för att göra affärer.

– Här kommer jag enbart att syssla med att göra affärer, det jag gillar. Och jag kommer endast hålla mig till Sverige och Norden. Jag vill kunna genomföra de komplicerade affärerna. Jag gillar det som är svårt. På Catella var det en hel del andra arbetsuppgifter som jag kommer hålla mig borta ifrån här.

Schuss klurar på nya affärsidéer och erbjudanden till marknaden. Han har några uppslag som han gärna vill jobba med.

– Att kunna erbjuda indirekt ägande i fastigheter även åt mindre institutioner och stiftelser. Kvalitativa fastigheter med försiktig belåning är på många sätt en oerhört stabil investering.

Lennart Schuss kommer att arbeta full tid och är numera ny partner i Tenzing tillsammans med 16 andra delägare.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan