Persontoppen

Ska lyfta handeln hos andra

Vid årsskiftet startade Thomas Cassel sitt nya uppdrag som partner i Optimal. Hit kom han efter att i tio år arbetat med att utveckla Arlanda flygplats och öka den kommersiella intäktsmassan med nära en miljard. Som övergripande ansvarig för både kommersiella investeringar och intäkter har han varit med och utvecklat nya affärsområden med allt från butiksetableringar till hur man optimerar parkerings- och taxiverksamheter.

– Handeln har utvecklats stort det senaste decenniet och det fokus som flygplatsen nu har på att ha detaljkontroll på alla sina flöden och skapa erbjudanden för dessa är något som många traditionella handelsplatser och köpcentrum skulle ha mycket nytta och glädje av idag, säger Thomas Cassel.

Vid flygplatsen försökte man att arbeta med nya affärmodeller, tänka lite mer utanför boxen, se helheten och krama ur mer ur de investeringar i fastigheter och infrastruktur som gjorts. Det är också precis det som han beskriver att han skall fortsätta med på Optimal, men då för andra fastighetsägare och förvaltare.

Cassel kom in i branschen av en slump, han var utbildad till teletekniker men tyckte det var tråkigt och ville träffa människor. En dag 1980 klev han in i en radiobutik på Kungsgatan i Stockholm, Sigges Radio, och arbetade där gratis i en månad för att visa vad han gick för. Efter två år blev han chef för butiken, var delaktig i namnbytet till Onoff.

Efter sju år  kom uppdraget från ett fastighetsbolaget FABTC ägt av Apoteksbolagets pensionsstiftelse och TyBo att bygga Bollmora Centrum söder om Stockholm till nya Tyresö Centrum och fastighetsbranschen blev den nya plattformen. Via Centrumutveckling och öppnandet av Kungshallen, Twilfit och Handskmakarn ledde det hela till Arlanda flygplats och nu till Optimal.

Med sin erfarenhet och ett klart fokus på den nya digitala eran, vet han vad han vill uppnå.

– Att få praktisera och visa att vi som team, kan leda fastighetsägare och offentlig sektor till en bättre och hållbar intjäning är syftet, det ska bli riktigt kul!

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb