Persontoppen

Ska få Folksam att växa

Folksam Fastigheter har värvat Katarina Wåhlin Alm från Vasakronan. På Folksam är hon ny fastighetsutvecklingschef men tar också plats i ledningsgruppen. Trots att hon inte har varit i företaget jättelänge så är hon redan högst delaktig i stora projekt.

– Jag tycker det är väldigt inspirerande att få vara med i Slussenprojektet (genom Destination Slussen) med allt vad det innebär, det är många dimensioner och aspekter att ta hänsyn till och en plats som berör Stockholmarna i allra högsta grad. Att tänka och jobba så långsiktigt som mot 2020 och samtidigt behöva vara konkret redan nu är en stimulerande utmaning.

Katarina Wåhlin Alm studerade på Chalmers och utbildningen Väg- och vattenbyggnad i 4,5 år.  Redan innan examen arbetade hon på Energo som teknikkonsult. För att direkt efter examen 1995 fortsätta i den yrkesbanan hos Bengt Dahlgren, fast då med fokus på energi och miljö. Därefter gick hon vidare och blev projektledare på Ericsson där hon jobbade mellan 1998-2002. Under tiden där drev hon etablerings- och utvecklingsprojekt och medverkade i den stora försäljningen av Ericssons fastigheter i Sverige.var hon bland annat med och sålde alla Ericssons fastigheter, som var en enorm affär. Innan man valde att sälja jobbade hon även en del med fastighetsutveckling.

Efter fem år på Ericsson tillsattes hon som projektchef på AP Fastigheter där Wåhlin Alm var med och utvecklade stadsdelsprojekt som Kista och Telefonplan. När AP Fastigheter förvärvade Vasakronan 2008 blev Wåhlin Alm affärsområdeschef med ansvar för projekt- och projektutvecklingsverksamheten i Stockholm. Projektportföljen utökades till bl a flera city projekt, kontor i Norra Djursgårdsstaden och bostadsutveckling i Stora Ursvik och Jävastaden. Det är just den erfarenheten som hon tror blir en stor tillgång för Folksam Fastigheter som har ambitionen att utöka sitt fastighetsinnehav betydligt.

– Att skapa fastighetsvärden och bidra till den goda och hållbara staden.

Där hon är med och skapar nya värden i stora fastighetsprojekt och tänker helhet.

– Folksam Fasbehöver växa och jag hoppas att min erfarenhet  andra stora projekt som Kista, Värtan och Telefonplan kan komma väl till hands.

Folksam Fastigheter tecknade tillsammans med KF Fastigheter ett markanvisningsavtal om 35 000 kvadratmeter handel på Slussen med Stockholms stad år 2008. Strax där efter bildade man det gemensamma bolaget Destination Slussen.

Folksam själva äger ett flertal fastigheter  i området, bland annat det kända Katarinahuset.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan