Persontoppen

Ser vikten av tillit och förtroende

Nu byter Sara Östmark samhällsfastigheter mot stenhus på Östermalm, men menar att likheterna är fler än skillnaderna.

Sara Östmark

Ålder: 44 år.
Bor: Radhus i Vega i Haninge.
Familj: Sambo och två söner.

Fritid: Barnens idrottande, friluftsliv, ridning.

Nya bolaget

Sparbössan:  Äger tio fastigheter i Stockholms innerstad, varav alla utom en ligger på eller nära Östermalm. Beståndet består av sju kontorsfastigheter och tre hotellfastigheter, med ett bedömt värde strax över
4 miljarder kronor. .

 

Karriären spänner över 20 år och tog sin början på Realia. Efterhand blev hon alltmer nyfiken på transaktionssidan och sökte sig därför vidare till Lundberg & Partners.

– Som konsult får man inte vara med husen så länge. Därför sökte jag mig tillbaka till ägarsidan för att få möjlighet att följa de värdeskapande processerna över tid, säger Sara Östmark.

Hon har sedan blivit ägarsidan trogen. 2010 startades det bolag som sedermera skulle bli Stenvalvet, där Östmark var med från starten.

– Detta var långt innan samhällsfastigheter blivit så hett som det är i dag. Vi fick i mångt och mycket lära oss segmentet under resans gång. Vilka synergier som fanns och vilka verksamheter som passade ihop, säger Östmark.

Affärerna var inte bland de största, men de var ofta komplicerade, och hon nämner några bytesaffärer som något av det svåraste hon gjort under sin karriär. Hon menar också att transaktioner, speciellt med samhällsfastigheter, bygger väldigt mycket på förtroende och relationer och på förståelse för verksamheternas behov.

Kontrasten mellan vårdhem och den nya positionen som vd på Sparbössan, med stora delar av portföljen på Östermalm, kan tyckas stor, men Sara Östmark menar att behovet av förståelse kring hyresgästernas behov är detsamma.

– Det som lockade hos Sparbössan är bolagets attraktiva fastighetsportfölj samt att de är långsiktiga och vill fortsätta att utvecklas. Det är även en väldigt intressant marknad att jobba på, där jag även i rollen som fastighetsutvecklare får möjlighet att vara med och påverka stadens framtida utformning. Bolaget är långsiktigt och strategin är att fortsätta investera både i nya och befintliga fastigheter.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan