Persontoppen

Med siktet inställt på tillväxt

Projektledaren Sophie Löfving axlar nu projektet att som vd leda Red Management på den fortsatta tillväxtresan.

Sophie Löfving

Ålder: 54 år.
Bor: Villa i utkanten av Stockholm.
Familj: Gift, fyra vuxna barn.

Fritid: Älskar att laga mat, spenderar mycket tid utomhus, vandring, skidor, jakt och fiske.

Nya bolaget

Red Management, grundat 2012, verksamt inom fastighetsutveckling och projektledning. Bland projekten finns Fenix Sthlm, Kronan och Scandinavian Life Science.

Någon akademisk examen har inte Sophie Löfving, gymnasieekonom i botten, men har däremot studerat internationell marknadsföring på college i USA.

Efter avslutade studier följde några år med olika jobb inom bank- och servicesektorn tills hon 21 år gammal fick anställning som butikschefsaspirant på Lindex där hon kom att stanna i olika chefs- och projektledarroller under 14 år.

Under de sista åren på Lindex var hon verksam på etableringsavdelningen, och det var där hon för första gången fick upp ögonen för fastighetsrelaterad verksamhet och insåg sin fallenhet och sitt intresse för bygg- och projektutveckling. Därefter har Sophie Löfving fortsatt på den inslagna vägen både i konsultroller på Sweco, Savills och Newsec och nu senast på ägarsidan som chef projekt på Kungsleden mellan 2017 och 2022.

– Varje projekt med alla sina intressenter, projektmedlemmar och utmaningar är vad som främst driver mig, att leda projektet med att uppföra en ny häktes- och frivårdsbyggnad i Östersund är jag fortfarande mycket stolt över, säger Sophie Löfving.

Hon anställdes av Red Management som konsult 2022 och axlar nu rollen som vd.

Hon beskriver Red Management som ett bolag med hög samlad kompetens och som jobbar i och nära byggherreorganisationen med stor förståelse för kundens affär.

– Min ambition som nytillträdd vd är att genom mina breda erfarenheter, inte minst från ledarskap, kundhantering och service, leda bolaget genom den fortsatta tillväxtresan. I det ligger också ett fortsatt högt fokus på våra kunder.

Prioriterat är också att bibehålla och involvera medarbetarna samt fortsatt rekrytera de bästa i branschen.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan