Persontoppen

Med hyresgästen i fokus

Viljan att se olika perspektiv av fastighetsägandet och jakten på sunda värderingar har varit avgörande för Atlasmurens nya vd.

Marlene Åkerberg

Ålder: 51 år.
Bor: Bromma.
Familj: Gift, två vuxna barn.

Fritid:  Umgås med familjen, åker skidor och motorcykel.

Nya bolaget

Atlasmuren: Startade som Byggplanering Ragnar Wale & Co. Heter Atlasmuren sedan 2013. Ägde 2017 fyra kommersiella fastigheter i Storstockholms- området, värderade till 878 miljoner kronor.

 

Hon var en i den årskull lantmätare på KTH som gick ut just när Nyckeln kraschade.

– Min strategi var att helt enkelt kontakta de bolag som jag trodde skulle överleva kraschen, minns Marlene Åkerberg.

Valet föll på JM och det första jobbet som förvaltare där, efter ett första år på bygge, liksom hennes första chef Bosse Jacobsson kom att visa sig viktiga. Byggmästartraditionen formade hennes tro på långsiktighet och fokus på tydliga och ärliga hyresgästrelationer. Det har kommit att bli hennes
ledstjärna i karriären.

Viljan att uppleva olika perspektiv på fastighetsägande, att jobba i team, lära och därmed ständigt utvecklas har varit drivande och ledde via Postfastigheter och Celexa/Aberdeen vidare internationellt till en tjänst som analytiker på Hypo Real Estate Bank.

– Det är en helt annan roll att bedöma vad andra gjort i stället för att göra det själv. Jag gillar också struktur, ordning och reda så den tyska företagskulturen passade mig. Dessutom var det intressant att jobba på lokal marknad och samtidigt ha en internationell referensram.

Under åren på Hypo Real Estate inträffade finanskrisen, det var en turbulent tid som hon följde inifrån när krisen spred sig. Den kulminerade med att Stockholmskontoret stängdes.

Hon ser sig i grunden som förvaltare och längtade tillbaka till den rollen. Den fick hon på IVG/Truvia där kontor och handel var hennes fokus i tio år.

– Efter att ha byggt upp porföljen, utvecklat och sålt många av de fastigheter jag arbetat med var det dags att gå vidare, menar Åkerberg.
Hon sökte sig till ett bolag, Atlasmuren, som delar hennes värderingar, där hon i januari tar över som vd.

– Jag tilltalas av deras långsiktiga strategi och hyresgästfokus, att utveckla bolaget såväl som fastigheterna och hitta nya affärsmöjligheter: projekt, förvärv och försäljningar.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan