Detta seminarium har redan ägt rum.

nov 27

Fastighetsmarknaden 2014: – Vart går marknaden?

Grand Hôtel, Spegelsalen, Stockholm

Onsdagen den 27 november 2013, Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm

Inför årsskiftet hopar sig frågetecknen: Kommer den begynnande uppgången i ekonomin att förstärkas och blir det rentav en tydlig vändning uppåt? Blir det då dags att höja räntorna och i så fall med hur mycket? Trenden pekar också mot ett regeringsskifte 2014 – hur kommer politiken då att förändras? Hur påverkar allt detta fastighetsmarknaden och vilka blir de hetaste marknaderna och största affärerna nästa år? Välkommen till en heldag där vi har samlat de främsta experterna för att ge dig svaren!

-Hur utvecklas svensk ekonomi – och vad händer med räntorna?

-Vad sker på transaktionsmarknaden – vilka affärer får vi se?

-Hur kommer valet att påverka – vad innebär en rödgrön seger?

-Är det rätt tid att investera i Sverige – eller lockar utlandet mer?

 

Bland de medverkande:

Karolina Ekholm, vice riksbankschef Riksbanken

Åsa Romson, språkrör Miljöpartiet

K-G Bergström, politisk kommentator Expressen

Jens Engwall, VD Hemfosa

Ulf Nilsson, tillträdande VD Stendörren / D Carnegie

Biljana Pehrsson, VD Kungsleden

Jörgen Lundgren, VD Norrporten

Pär Magnusson, chefekonom Norden RBS

Mats Hederos, VD AMF Fastigheter

Urban Edenström, VD Stronghold

Marita Loft, VD Storebrand Fastigheter

 

För fullständigt program klicka på “Program” nedan.

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig” här nedan eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 25.

Fastighetsmarknaden 2014 – Spegelsalen, Grand Hôtel, onsdag 27 november 2013

 

08.30
Registrering, kaffe och smörgås

09.00
Inledning
Willy Wredenmark, dagens moderator och chefredaktör Fastighetsvärlden

09.05
Utsikter för ekonomi och ränta – ljusare tider på väg?
Under början av hösten har det kommit försiktiga signaler om en ljusning i världsekonomin. Hur ser utsikterna ut för kommande år och hur kan dessa påverka räntan och utvecklingen i den svenska ekonomin? Vilken betydelse har skeendena på bostadsmarknaden och hushållens skuldsättning under nästa år?Karolina Ekholm, vice riksbankschef Sveriges Riksbank

09.35
Affärerna, aktörerna och trenderna
Hur har transaktionerna på fastighetsmarknaden utvecklats under 2013? Vilka trender råder bland affärer och aktörer? Två av Sveriges främsta experter på fastighetsaffärer sammanfattar transaktionsåret 2013 och blickar in i 2014.
Andreas Lönberg, transaktionschef Leimdörfer
Daniel Anderbring, Head of Research Catella Corporate Finance

10.10
Branschpanelen: Så blir 2014 för fastighetsmarknaden
Kommer de utländska investerarna tillbaka till Sverige och fortsätter den försiktiga trenden med att fler svenskar investerar utomlands? Kommer vakanserna öka och hämma nya handelsinvesteringar eller vänder den svenska ekonomin upp och räddar de nya köpcentrumen? Fortsätter haussen på bostadsfastigheter eller slår riksbanken till och höjer räntan? Vi har samlat några av branschens skarpaste hjärnor och främsta analytiker för att ge sin dom om 2014.
Jonas Andersson, fastighetsanalytiker Nordea Equities
Pernilla Arnrud Melin, client manager IPD Nordic
Dag Klerfelt, advisor Capnova Real Estate
Karin Witalis, analyschef DTZ 

10.30
Kaffe

11.00
Kommer investerarna fly till Europa?
I takt med att krisen i Europa dämpas och ljuspunkterna blir fler kan Sveriges relativa attraktivitet falla. Kommer investeringar i fastigheter på kontinenten bli hetare nu? Vilka marknader ligger bäst till då? Vad krävs för att Sverige ska hålla sina positioner?
Pär Magnusson, chefsanalytiker Skandinavien RBS Royal Bank of Scotland 

11.25
Inför valet: Hur ser det rödgröna bygg- och bostadsalternativet ut?
Socialdemokraterna och Miljöpartiet har nu börjat konkretisera vilken politik de vill föra kring byggande och bostäder om de vinner valet nästa år. Vilka är de största skillnaderna jämfört med Alliansens politik? Blir det några nya satsningar och kommer det mer pengar in i systemet? Vilka är hjärtefrågorna som Miljöpartiet kommer att driva i en ny regering? Och hur överens är man med (S)?
Åsa Romson (MP), språkrör

11.45
Panelen: Vad händer vid en rödgrön valseger?
Med mindre än ett år kvar till riksdagsvalet blåser det medvind för de rödgröna oppositionspartierna och opinionsmätningarna pekar på ett regeringsskifte nästa år. Hur ser det troligaste rödgröna regeringsalternativet ut? Vilka blir de största politiska skillnaderna med en ny regering och hur kommer den ekonomiska politiken att förändras? Hur påverkas bygg- och bostadssektorn?
K-G Bergström, politisk kommentator Expressen
Billy McCormac, VD Fastighetsägarna Stockholm

12.00
Lunch

13.00
Här kommer tillväxten nästa år
Svensk ekonomi visar en regional utveckling i otakt under 2013 där vissa regioner stagnerar, andra backar medan några regioner ökar sin tillväxt. För nästa år visar Nordeas analys att tillväxten vänder uppåt på bred front över landet – men med tydliga skillnader i hastighet mellan olika regioner. Vilka delar av landet ser ut att få den starkaste utvecklingen? Vad är det som driver utvecklingen och vilka orosmoment finns? Finns det några platser som kommer få det fortsatt tufft?
Andreas Wallström, senioranalytiker, Nordea

13.30
Heta stolen: Nya tag hos Norrporten
Under året har AP-fondsägda Norrporten fått ny VD och ny ordförande och tagit sig igenom en turbulent tid. Hur ser bolagets strategi och planer ut nu och vad kommer att hända framöver? Hur mycket förvärv kan vi räkna med och kommer satsningen i Stockholm att intensifieras?
Jörgen Lundgren, VD Norrporten

13.50
Nya Kungsleden – hur ser framtiden ut?
Ny ägarbild, ny styrelse, ny strategi och nu också en ny VD. Det händer onekligen mycket i forna börsraketen Kungsleden. Dessutom har man genomfört årets största affär genom förvärvet av GE’s svenska fastigheter. Hur ser planerna ut nu och vad är nästa steg i genomförandet av strategin? Hur mycket affärer är att vänta och i vilket tempo?
Biljana Pehrsson, VD Kungsleden

14.15
Kaffe 

14.45
Heta stolen: Statliga jättens nya satsningar och affärer
Statliga Akademiska Hus är Sveriges näst största fastighetsägare, endast Vasakronan är större. Och bolaget har en gigantisk projektportfölj på ca 26 miljarder kronor. Vilka är de viktigaste satsningarna framöver? Vilka affärer köp och försäljningar väntar och vad kan bolaget göra för att få fram fler studentbostäder?
Kerstin Lindberg Göransson, VD Akademiska Hus

15.05
Rusning till börsen – men vad ska hända sen?
Plötsligt är det rusning av fastighetsbolag till börsen. Minst tre större bolag är på väg att noteras de närmaste månaderna och fler kan vara på väg. Hör om bolagens respektive profiler och ambitioner, vilka planer de har för köp och försäljningar och vad det är som lockar med börsen och hur de tänker utnyttja noteringen.
Jens Engwall, VD Hemfosa
Ulf Nilsson, tillträdande VD Broadgate & Stendörren/D Carnegie 

15.35
I kristallkulan: Storköparna om 2014 – vart går marknaden?
Tre av landets mest offensiva köpare på fastighetsmarknaden ger sin syn på möjligheterna under 2014. Hur ser affärsmöjligheterna ut? Finns det några mörka moln som kan dämpa förvärvslusten? Och vilka marknader och objekt är mest intressanta att köpa?
Urban Edenström, VD Stronghold
Mats Hederos, VD AMF Fastigheter
Marita Loft, VD Storebrand Fastigheter 

16.00
Seminariet avslutas. Fastighetsvärlden bjuder in till mingel och eftersnack. 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig” här intill eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 25.

Datscha