Detta seminarium har redan ägt rum.

feb 18

Uppsalamarknaden 2021

Webbsänt över hela landet

Uppsala under och efter pandemin

Pandemin skakar just nu om fastighetsmarknaden. Många kontorsplatser gapar tomma, betydligt färre handlar i fysiska butiker och bostadsbyggandet tappar fart.

Samtidigt finns många spännande planer och framtidssatsningar i pipeline och intresset för att investera i fastigheter i Uppsala och Knivsta verkar större än kanske någonsin.

Hur kommer marknaden utvecklas i vår och höst och hur snabbt kan ekonomin ta fart igen, när pandemin är över? Och hur långvariga blir våra nya kontorsvanor och vilka effekter får det på fastighetsmarknaden? Hör om läget och framtiden för fastigheter och hur förutsättningarna ser ut i Uppsala och regionen.

Medverkande under sändningen är bl.a. Uppsalas nye stadsbyggnadsdirektör Christian Blomberg och kommunstyrelseordförandena Erik Pelling (S) i Uppsala och Klas Bergström (M) i Knivsta.

Möt också Vasakronans nye regionchef i Uppsala Bo de Besche och Thomas Tranberg, vVD för Bonnier Fastigheter som på senare år har investerat rejält i Uppsala.

Vi tar givetvis också ett grepp om läget för nyproduktion av bostäder, med Sara Westberg, fastighetsutvecklingschef Uppsalahem och Erik Eriksson, nyproduktionschef Svensk Fastighetsförmedling som talare.

Robert Boije, chefsekonom på SBAB, ger sin syn på hur ekonomin i allmänhet och bostadsmarknaden i synnerhet kommer utvecklas under våren och när pandemin förhoppningsvis klingar av.

Sändningen leds av Ellinor Persson, välkänd och erfaren programledare och moderator vid fastighetsseminarier. Vid sin sida har hon erfaren expertkommentator – Nils Wilander, partner Croisette, som kan det mesta om fastighetsmarknaden i Uppsala med omnejd.

Uppsalamarknaden är i år helt webbsänd pga smittoläget. Det blir istället 2,5 timmar fartfylld och effektiv direktsändning med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Läs mer om webbformatet under programmet nedan.

Programmet sänds 13:00 – ca 15:40, men kan också ses i efterhand. Det webbsända formatet är helt smittsäkert, tidseffektivt och prisvärt. Som deltagare har Du dessutom alltid tillgång till vår generösa avbokningsgaranti fram till midnatt före seminariet!

Missa inte vinterns stora seminarium om utvecklingen i Uppsala!

Preliminärt program 13:00 – ca 15:40

13.00 Inledning
Dagens programledare och expertkommentator berättar om seminariet och sändningens höjdpunkter. Hör hur du som deltagare kan delta med dina åsikter under programmets gång.
• Ellinor Persson, programledare (känd från bl.a. SVT)
• Nils Wilander, partner Croisette Real Estate Partner och dagens expertkommentator

13.05 Corona, bostadsmarknaden och nedgången i ekonomin
Pandemin satte djupa spår i ekonomin under 2020 samtidigt som bostadsmarknaden klarade sig över alla förväntningar. Hur ser utsikterna ut för det nya året? Kan vi räkna med en vändning uppåt i ekonomin och hur snabb kan återhämtningen bli? Och vilka effekter kan detta få på bostadsmarknad och nyproduktion och hur påverkas just Uppsala och regionen omkring?
Robert Boije, chefsekonom SBAB

13.30 Så mår nyproduktionen i Uppsala under pandemin
Bostadsbyggandet har saktat ned under pandemin och osäkerheten har ökat på många håll. Men samtidigt har den befarade nedgången på bostadsmarknaden uteblivit. Hör hur några av regionens snabbväxare ser på framtiden för bostadsinvesteringar i Uppsala och Knivsta.
Björn Bergman, regionchef Öst Magnolia Bostad
Sara Westberg, fastighetsutvecklingschef Uppsalahem

13.40 Nya bostäder: Ändrat marknadsläge ställer nya krav
Hör om det nya läget på bostadsmarknaden och hur nyproduktionen påverkas. Vad kan aktörerna göra för att skapa stabila förutsättningar och hur ser situationen ut här  i Uppsalaregionen?
• Erik Eriksson, nyproduktionschef Svensk Fastighetsförmedling 

14.05 Uppsala och Knivsta: Viktigaste satsningarna för framtiden
Hör hur ledarna för två av landets snabbast växande kommuner tänker inför framtiden. Hur ska de klara att växa tillräckligt snabbt och kickstarta igen efter pandemin? Vad krävs för att få fram tillräckligt med nya bostäder och hur vill de samarbeta med näringsliv och fastighetsmarknad?
Klas Bergström, kommunstyrelsens ordf (M) Knivsta
Erik Pelling, kommunstyrelsens ordf (S) Uppsala

14.20 Nya stadsbyggnadsdirektören om morgondagens Uppsala
Möt Uppsalas nya stadsbyggnadsdirektör och hör hur han ser på stadens utveckling. Vilka visioner har han och hur vill han arbeta tillsammans med fastighetsägare och utvecklare?
Christian Blomberg, stadsbyggnadsdirektör Uppsala

14.30 Paus 

14.40 Priser och transaktioner: Så heta är kontor och hyreshus
Hur har pandemin påverkat fastighetsmarknaden i Uppsala och intresset för kontorshus och bostadsfastigheter? Hör hur efterfrågan, priser och avkastning utvecklats och hur pulsen på transaktionsmarknaden ser ut idag i regionen.
Nils Wilander, partner Croisette Real Estate Partner

15.00 Fastighetsjuridik: Detta gäller under och efter pandemin
Pandemin skapar många problem runt om i samhället och så även för många fastighetsägare och deras hyresgäster. Några av regionens främsta experter går igenom vad som egentligen gäller kring hyresbetalningar, avtal och hyresgästernas och fastighetsägarnas ansvar i dessa tider.
Tina Edh, advokat och partner Agenda Advokatbyrå

15.10 Design & arkitektur: Nya krav på arbetsplatserna
Plötsligt har hemmet blivit den nya arbetsplatsen för många och mötena har blivit digitala. Vilka nya krav ställer Corona på kontorsdesignen? Och hur bör morgondagens kontor utformas för att klara framtida pandemier?
Jan Hammarling, affärsutvecklare och kontorschef Metod Arkitekter

15.25 Expertpanelen: Pandemi, marknad och investeringsläge
Vi tar pulsen på fastighetsmarknaden i Uppsala under pandemin och utsikterna framöver. Hur har marknaden för kontor och andra kommersiella fastigheter påverkats? Vilka risker och möjligheter finns framöver och kan det rent av vara rätt läge att investera nu?
Bo de Besche, regionchef Uppsala Vasakronan
Thomas Tranberg, vVD Bonnier Fastigheter

15.40 (ca) Seminariet avslutas
Sändningen och presentationerna går därefter att ta del av i efterhand.

 

Webbsänt seminarium – så här funkar det:

Uppsalamarknaden är ett webbsänt seminarium. Temat är pandemins effekter på kontor och bostadsmarknad – på kort och lång sikt.

Direktsänt och möjlighet att skicka frågor
Du följer seminariet via din dator, det finns således ingen smittorisk, och programmets längd blir ca 2,5 timmar.
Seminariet är direktsänt och formatet är ungefär som en längre version av SVT:s Agenda, med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Det blir rappare och mer varierat än under en normal seminariedag för att passa webbformatet.
Inför och under sändningen finns möjlighet till interaktivitet – det går att vara med och lämna åsikter i realtid om olika aspekter. Det kommer också gå att skicka in frågor i förväg till de olika programpunkterna, så att vi kan anpassa innehållet till deltagarnas önskemål.

Detaljerat program
Inför seminariet kommer du få ett detaljerat program och deltagarförteckning och samma dag som seminariet får du en personlig inloggning till sändningen. Vi kommer givetvis ha en kunnig support redo så att du inte behöver bekymra dig om det tekniska.
Det kommer finnas möjlighet att ta del av sändningen i efterhand och ta del av de presentationer som visats.

Avbokningsgaranti
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Frågor eller synpunkter
Har Du frågor så kontakta oss gärna: seminarier@fastighetsvarlden.se.

 

Säkra Din plats nu – Gör Din anmälan längst ned på sidan!

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Visa faktaruta

Specialpris för grupper:
Anmäl fler än tre personer (minst fyra) från samma företag och Ni betalar endast 2.360:-/person för prenumeranter respektive 2.840:-/person för övriga.
Ordinarie seminarieavgift är 2.950:-/person för prenumeranter, 3.550:- för övriga.

Avbokningsgaranti:
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Några av dagens talare:
Christian Blomberg, stadsbyggnadsdirektör Uppsala kommun
Erik Pelling, kommunstyrelsens ordf (S) Uppsala kommun
Klas Bergström, kommunstyrelsens ordf (M) Knivsta kommun
Robert Boije, chefsekonom SBAB
Bo de Besche, regionchef Uppsala Vasakronan
Thomas Tranberg, vVD Bonnier Fastigheter
Sara Westberg, fastighetsutvecklingschef Uppsalahem
Björn Bergman, regionchef Öst Magnolia Bostad
Nils Wilander, partner Croisette Real Estate Partner
Tina Edh, advokat och partner Agenda Advokatbyrå
Erik Eriksson, nyproduktionschef Svensk Fastighetsförmedling
Jan Hammarling, affärsutvecklare och kontorschef Metod Arkitekter
Ellinor Persson, programledare (känd från bl.a. SVT)

 

Medverka som samarbetspartner:
Medverka under det webbsända seminariet med Er expertis och få god exponering före, under och efter seminariet. För mer info kontakta Anki Lissåker på mejl eller ring på tel 070-753 76 82.

För anmälan/kontakt:
seminarier@fastighetsvarlden.se