Detta seminarium har redan ägt rum.

feb 11

Uppsalamarknaden 2016

Uppsala Konsert & Kongress, Vaksala torg 1, Uppsala

Så bygger vi en smartare storstad

Torsdag 11 februari, Uppsala Konsert & Kongress, Vaksala Torg 1, Uppsala

Uppsala har ambitionen att växa kraftigt och bli landets fjärde storstad. Hör om planerna och projekten för att nå dit och om hur kommun, fastighetsinvesterare och andra aktörer kan planera för en smartare och mer hållbar stad. Vi går också på djupet om ekonomi, marknad och investeringsläge. Dagen var fullsatt förra året så säkra Din plats i tid!

Några av höjdpunkterna under dagen:

 • Extrainsatt: Bostadsminister Mehmet Kaplan berättar om regeringens nya satsningar för att få fart på bostadsbyggandet
 • Byggboom och snabb tillväxt – vad blir nästa steg för Uppsala?
 • Hur mår svensk ekonomi – och vart är konjunkturen på väg?
 • Tunga investerare som satsar på Uppsala: Henrik Saxborn och Jens Engwall
 • Så kan fyra spår skapa 100.000 nya bostäder
 • Så kan vi bygga en smartare storstad
 • Framtidens Uppsala: Så ska vi bo, arbeta och leva!
 • Utsikter för bostadsmarknaden – vart är vi på väg?
 • Två tunga bostadsaktörer om möjligheterna i Uppsala
 • Därför ligger Enköping och Knivsta i byggtoppen
 • Marknad och möjligheter inom kontor och handel
 • Etablerarpanelen: Lägena som lockar när Uppsala växer

Välj mellan två fördjupningsspår under dagen: Bostäder samt Kontor och handel.

Bland talarna finns: Mehmet Kaplan, bostads- och stadsutvecklingsminister (MP), Erik Pelling, kommunalråd (S) Uppsala kommun, Henrik Saxborn, VD Castellum, Jens Engwall, VD Hemfosa, Peter Wågström, VD NCC, Anette Frumerie, VD Besqab, Jan-Erik Höjvall, VD Rikshem, Magnus Alvesson, prognoschef Swedbank, Yvonne Näsström, näringslivsdirektör Uppsala kommun, Charlotta Friborg, chefredaktör UNT, Göran Brocknäs, regionchef Handelskammaren i Uppsala län, Ylva Gustafsson Höjer, enhetschef Trafikverket, Jonas Bjuggren, regionchef Uppsala Vasakronan, Ingrid Anderbjörk, fastighets- och exploateringschef Uppsala kommun, Tor Borg, chefekonom SBAB, Karin Åkerblom, processledare stadsutveckling Uppsala kommun, Martin Ehn Hillberg, kontorschef Uppsala White Arkitekter, Daniel Wiklund, etableringschef Axfood, Fredrik Frensborg, chef Urban Utveckling WSP Uppsala, Lisa Thörn, VD Uppsala Citysamverkan, Ingemar Rindstig, leader EY Real Estate Nordic, Philip Nord, etablerare Fitness24Seven, Helena Proos, kommunstyrelsens ordförande (S) Enköpings kommun, Klas Bergström, kommunstyrelsens ordförande (M) Knivsta kommun, Lars Almquist, senior rådgivare NAI Svefa, Henrik Lindley, affärsenhetschef Klövern, Torbjörn Axelsson, fastighetschef Uppsala Akademiförvaltning m fl.

Dagen leds av erfarna moderatorn Cecilia Garme, journalist med erfarenhet från bl a Expressen. Willy Wredenmark, chefredaktör för magasinet Fastighetsvärlden, med 30 års erfarenhet av fastigheter, marknad och investeringar, är moderator för ett av dagens två fördjupningsspår.

Uppsalamarknaden 2016 är en av årets viktigaste mötesplatser kring regional tillväxt och stadsutveckling med fokus på Uppsala med omnejd. På seminariet blickar vi framåt med sikte på politiska förutsättningar, ekonomisk tillväxt och utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaderna för att hitta trender och möjligheter kring befintliga och nya investeringar i projekt och fastigheter. Seminariet vänder sig till politiker, region- och stadsutvecklare, fastighetsägare, investerare, konsulter, arkitekter, jurister m fl med intresse för regionens framtid och utveckling.

Ett stort branschmingel tar vid när seminariet är slut och erbjuder goda möjligheter för eftersnack och att knyta kontakter. Avsätt gärna lite tid för detta och för att njuta av tilltugg och förfriskningar. Missa inte!

För aktuellt program klicka på “Program” ovan. Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Priser: Seminarieavgiften är 3.550:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 4.550:-/person för övriga.

Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer (minst fyra) från samma företag erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 2.840:-/person för prenumeranter respektive 3.640:-/person för övriga.

Stort intresse! Förra året var Uppsalamarknaden fullsatt så säkra Din plats redan nu. Anmäl Dig direkt till seminariet genom att klicka på “Anmäl mig” här ovan eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

Kontakt kring program och arrangemang: Peter Gimbe, 070-543 88 38, peter.gimbe@fastighetsvarlden.se.

Utställare och partner – vill ditt företag eller organisation synas på vårens hetaste branschdag i Uppsala med omnejd så kontakta Anki Lissåker, 070-753 76 82, anki.lissaker@fastighetsvarlden.se.

Uppsalamarknaden 2016 – Torsdag 11 februari 2016, Uppsala Konsert & Kongress, Vaksala Torg 1, Uppsala

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

09.00

Inledning

Cecilia Garme, samhällsjournalist och dagens moderator

09.05

Byggboom och snabb tillväxt – vad blir nästa steg för Uppsala?

Takten i bostadsbyggandet är på uppgång och stan växer rejält. Samtidigt skapar flyktingkrisen nya utmaningar och det är en tuff uppgift att hinna med allt som krävs för att hantera en växande stad. Hur ser den politiska ledningen på läget och vilka är de viktigaste kommande stegen i utvecklingen?

Erik Pelling, kommunalråd (S) med ansvar för bl a boende och stadsbyggnadsfrågor

09.30

Hur mår svensk ekonomi – och vart är konjunkturen på väg?

Hur stark är den svenska ekonomin egentligen och vart är konjunkturen på väg? Vilka tecken finns på bättre tider och hur mörka är de mest oroande molnen? Och vilka effekter och risker för minusräntan med sig?

Magnus Alvesson, prognoschef Swedbank

10.05

Tunga investerare som satsar i Uppsala

Hur ser två av de stora, rikstäckande fastighetsaktörerna på läget på den svenska fastighetsmarknaden just nu? Hur intressant är Uppsalamarknaden i relation till andra delar av landet och vad kan stan tillföra i deras respektive portföljer? Ser de möjligheter att investera mer här framöver?

Henrik Saxborn, VD Castellum

Jens Engwall, VD Hemfosa

10.25

Kaffe 

10.55

Infrastruktur: Fyra spår kan ge 100 000 nya bostäder

En utbyggnad av Ostkustbanan till fyra spår mellan Stockholm och Uppsala skulle kunna skapa stora möjligheter för att bygga tiotusentals nya bostäder. Hör hur Handelskammaren ser på effekter och möjligheter för länet och vad Trafikverket säger om förutsättningarna för att en utbyggnad ska kunna bli av.

Göran Brocknäs, regionchef Handelskammaren i Uppsala län

Ylva Gustafsson Höjer, enhetschef Trafikverket

11.35

Så kan vi bygga en smartare storstad

Uppsala har ambitionen att på allvar bli Sveriges fjärde storstad med målet att ha 350.000 invånare år 2050. Vad ska man tänka på för att reda från början styra och genomföra utbyggnaden på ett smart och hållbart sätt? Vad kan Uppsala lära från andra städer i Sverige och internationellt?

Fredrik Frensborg, chef Urban utveckling WSP Uppsala

Martin Ehn Hillberg, kontorschef Uppsala White Arkitekter

Peter Wågström, VD NCC

12.00

Lunch och mingel

 

13.15 – 15.00 Välj bland två temaspår – A: Bostäder och B: Kontor och handel

Se detaljerade program längre ned.

 

15.00

Kaffe

15.30

Regeringens nya bostadssatsningar

Med regeringens första egna budget har den nya rödgröna bostadspolitiken börjat ta form på allvar. Vilka är de viktigaste åtgärderna som har presenterats hittills och vilka andra typer av satsningar kan vi vänta oss de kommande åren? Kommuner som Uppsala, Enköping och Knivsta har framgångsrikt ökat sitt bostadsbyggande, vilka goda ansatser finns här som regeringen kan ta fasta på och sprida vidare?

Mehmet Kaplan, bostads- och stadsutvecklingsminister (MP)

16.00

Framtidens Uppsala: Så ska vi bo, arbeta och leva!

Uppsala är i full fart på väg mot visionen att växa betydligt och bli en fjärde, etablerad storstad. Om – eller snarare när – vi lyckas, hur vill vi då att det ska vara att bo, arbeta och leva i stan? Vad ska invånarna arbeta med, vilka blir de nya, spännande arbetsplatserna, hur och var kommer människor att bo och hur har kulturliv och stadsmiljö utvecklats? Hör alla spännande tankar och idéer från vår panel med experter och fria tänkare.

Charlotta Friborg, chefredaktör UNT

Yvonne Näsström, näringslivsdirektör Uppsala kommun

Ingemar Rindstig, leader EY Real Estate Nordic

Lisa Thörn, VD Uppsala Citysamverkan

16.25

Seminariet avslutas. Fastighetsvärlden bjuder in till mingel och eftersnack.

 

13.15 – 15.00 Temaspår A: Bostäder. Moderator: Willy Wredenmark.

13.15

Utsikter för bostadsmarknaden – vart är vi på väg?

Befolkningen ökar, räntan är rekordlåg och bostadspriserna bara stiger. Bostadsmarknaden är starkare än på länge och byggandet ökar rejält. Hur länge kan de goda tiderna hålla i sig och finns det några orostecken? Hur utvecklas Uppsala och länet jämfört med övriga Sverige?

Tor Borg, chefekonom SBAB 

13.45

Två tunga bostadsaktörer om möjligheterna i Uppsala

Uppsala är efter Stockholmsregionen landets kanske hetaste marknad att bygga bostäder i just nu. Hör hur två av landets främsta bostadsaktörer – en med inriktning på studentbostäder och hyresrätter och en med fokus på bostadsrätter – ser på läget och möjligheterna i staden. Vad är det som lockar med att investera här, hur är det vara en aktör i Uppsala och vad kan de föra med sig till stan?

Anette Frumerie, VD Besqab

Jan-Erik Höjvall, VD Rikshem

14.10

Så ska nya Rosendal bli framtidens bostadsområde

Nu går arbetet med Rosendal in i nästa fas. Uppsalas största detaljplan någonsin är antagen och under 2016 ska bygget av bostäder börja och totalt kan det bli upp mot 5000 bostäder i hela den nya stadsdelen. Dessutom butiker, restauranger och samhällsservice. Hör om planerna för området, hur det kommer att bli att bo där och vilka möjligheter som finns för bostadsutvecklare och investerare.

Ingrid Anderbjörk, fastighets- och exploateringschef Uppsala kommun

14.40

Därför ligger Enköping och Knivsta i byggtoppen

Flera av de kommuner i landet som bygger mest i förhållande till sin folkmängd finns i Uppsala län, bland annat Enköping och Knivsta. Vad är hemligheten, hur agerar kommunerna för att driva på och hur ser planerna ut framöver?

Klas Bergström, kommunstyrelsens ordförande (M) Knivsta kommun

Helena Proos, kommunstyrelsens ordförande (S) Enköpings kommun

 

13.15 – 15.00 Temaspår B: Kontor och handel

13.15

Rekordhett för kontor och handel

Lyssna till en genomgång av den senaste utvecklingen på den kommersiella fastighetsmarknaden i Uppsala. Många pratar om rekordhetta för kontor, med stor efterfrågan på lokaler och stigande hyror. Hur ser det ut och vart är marknaden på väg? Hur ser det ut för handeln och vilka områden är hetast?

Lars Almquist, senior rådgivare NAI Svefa

13.45

Aktörer om marknad och möjligheter inom kontor och handel

Vad händer kring kontor och handel i Uppsala? Hur utvecklas marknaden, vilka typer av företag är det som expanderar och vilka möjligheter finns att utveckla nya kontors- och handelsprojekt? Hör hur några av de främsta aktörerna ser på läget.

Torbjörn Axelsson, fastighetschef Uppsala Akademiförvaltning

Jonas Bjuggren, regionchef Uppsala Vasakronan

Henrik Lindley, affärsenhetschef Klövern

14.10

Ny strategi ska göra innerstan mer attraktiv

I takt med att Uppsala växer ställs nya krav på innerstaden. Området spelar en särskilt viktig roll för Uppsalas identitet, här vill många etablera sig, verka och bo och här är förändringstrycket som störst. Hör hur centrum ska bli en plats för möten, aktiviteter, handel, kultur och evenemang enligt kommunens innerstadsstrategi. Hur ser planerna ut och vilka möjligheter skapar detta för mer handel och verksamheter?

Karin Åkerblom, processledare stadsutveckling Uppsala kommun

14.40

Etablerarpanelen: Lägena som lockar när Uppsala växer

Uppsalas kraftiga expansion och alla nya byggplaner skapar behov av etablering av mer handel, caféer, gym och restauranger i city och runt om i ytterstaden. Hör hur några av landets främsta etablerare ser på möjligheterna och vilka lägen och lokaler de söker.

Philip Nord, etablerare Fitness24Seven

Daniel Wiklund, etableringschef Axfood

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

AhlfordlindahlUppsala kommun