Seminarier

maj19

Proptech & Fastigheter 2021

Webbsänt seminarium

Ny teknik för lönsamhet och hållbarhet

Digitaliseringen förändrar just nu hur vi arbetar och lever. Det gäller i hög grad även inom fastighetsbranschen där proptech förändrar spelreglerna. Tekniken är inte längre enbart tillgänglig för de modernaste start-ups och stora bolag med starka ekonomiska muskler, utan för fastighetsägare i allmänhet.

Fokus under seminariet är på hur den nya tekniken och de nya lösningarna kan bidra till ökad lönsamhet och bättre hållbarhet.

Vi kommer göra djupdyk i allt från artificiell intelligens och maskininlärning till fintech, hur hyror och värden påverkas och möjligheterna som de tunga investerarna ser i digitaliseringen.

Bland talarna finns många tunga investerare, bl.a. Johanna Frelin, VD Riksbyggen, Mats Hederos, VD AMF Fastigheter, Niclas Ingeström, Chief Digital Officer Castellum, Magnus Svantegård senior partner Stronghold och Jonathan Ahrens, investment manager NREP.

Fler användare av olika proptech-lösningar är också med och berättar hur den nya tekniken kan användas för att skapa bättre tjänster och en godare ekonomi i fastigheter och byggnader. Hör bl.a. Malin Ahlgren Bergman, arkitekt Archus, Carl Johan Casserberg, affärsutvecklare Peab Bostad och Henrik Svanqvist, VD Tmpl.

Seminariet är webbsänt p.g.a. smittoläget. Det blir 2,5 timmar fartfylld direktsändning med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Programmet sänds 13:00–15:40, men kan också ses i efterhand. Som deltagare har du även en generös avbokningsgaranti fram till midnatt före seminariet.

Välkommen till vårens seminarium för dig som vill ligga i framkant av utvecklingen!

Anmäl dig nu!

Specialpris för grupper:
Anmäl fyra eller fler från samma företag och ni betalar endast 2.360:-/person för prenumeranter, respektive 2.840:-/person för övriga. Ordinarie seminarieavgift är 2.950:-/person för prenumeranter, 3.550:- för övriga.

Avbokningsgaranti:
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Några av dagens talare:

Mats Hederos, VD AMF Fastigheter
Magnus Svantegård, senior partner Stronghold
Johanna Frelin, VD Riksbyggen
Carolina Edvinsson, digitaliseringsansvarig Newsec
Niclas Ingeström, Chief Digital Officer Castellum
Malin Ahlgren Bergman, arkitekt Archus

Medverka som samarbetspartner:
Medverka under seminariet med er expertis och få god exponering före, under och efter seminariet. För mer info kontakta Anki Lissåker på mejl eller ring på tel 070-7537682.

För anmälan/kontakt:
seminarier@fastighetsvarlden.se

Visa faktaruta

Preliminärt program 13.00–15.40

13.00 Inledning
Dagens programledare och expertkommentator berättar om seminariet och sändningens höjdpunkter. Hör hur du som deltagare kan delta med dina åsikter under programmets gång.
• Ellinor Persson, programledare (känd från bl.a. SVT)
• Carolina Edvinsson, digitaliseringsansvarig Newsec och dagens kommentator

13.05 Proptechrevolutionen
I takt med att datorkapaciteten blivit allt större och billigare har digitaliseringen – proptech – blivit alltmer vital för fastighetsbranschen. Men vad är egentligen proptech; vad betyder betyder begrepp som contech, fintech, smarta fastigheter och hur omfattande är det idag? Vad kommer nästa steg att bli?
• Magnus Svantegård, senior partner Stronghold

13.20 Contech: AI och modern bostadsproduktion
Användningen av artificiell intelligens för utveckling av fastigheter och hela städer ökar snabb. Ett molnbaserat verktyg är norska Spacemaker. Hör hur arkitekter använder AI i utformningen av moderna bostadsfastigheter och vilka kundernas erfarenheter är. Vad kan AI innebära för kontroll, ekonomi och kvalitet?
• Malin Ahlgren Bergman, arkitekt Archus
• Carl Johan Casserberg, affärsutvecklare Peab Bostad

13.35 Smarta fastigheter: Digitala tvillingar förändrar världens byggnader
Digitala tvillingar till byggnader skapas med hjälp av IoT (Internet of things) och maskininlärning. Det här kan bland annat revolutionera energistyrningen av byggnader. Vilka är de praktiska erfarenheterna hittills och hur ser utfallet ut vad gäller ekonomi och hållbarhet?
• Petter Bengtsson, VD Zynka Group

13.50 Smarta fastigheter: Det digitala ekosystemet
Teknik som AI, sensorer, appar och plattformar, öppnar upp möjligheten för fastighetsförvaltning att skapa digitala ekosystem där flera olika tjänster och produkter tillsammans kan skapa den nya smarta staden. Att interagera med sina hyresgäster ger en stor möjlighet till att skapa mervärde, långsiktiga relationer men också samverkan. Hör vad den smarta staden och fastigheten kan erbjuda fastighetsägare och hyresgäster liksom vad det betyder för ett hållbart samhälle i stort.
• Henrik Svanqvist, VD Tmpl

14.05 Fintech: Digital information ger nya affärsmöjligheter
Fintech har formligen exploderat de senaste åren. Förutom finansiella tjänster innebär det att fastighetsbranschen fått tillgång till väsentligt mer information. Hur har tekniken gjort information mer lättillgänglig i Sverige och internationellt och hur kan den stödja analys och affärer? Vad är nästa steg?
• Talare meddelas senare

14.20 Gröna teknikinvesteringar
”Gröna investeringar” gör ett segertåg över världen. Det gäller också fastigheter. En av Nordens största investerare har nyligen rest en fond – teknikfonden 2150 – med sikte på hållbar omställning av den bebyggda miljön. Hur kan digital teknik hjälpa till att investera för att lösa de urbana utmaningarna, medverka till en grön omställning och hur bra affär är det?
• Jonathan Ahrens, Investement Manager NREP

14.35 Paus

14.45 Proptech och värdet
Proptech kan göra många ”mjuka värden” möjliga – som ökad service och hållbarhet – men i affärsverksamhet spelar alltid siffran på sista raden största rollen. Vad betyder proptech för fastigheters kostnader, värden och hyror? Vad är viktigast att tänka på?
• Anders Elvinsson, Head of Valuation and Strategic Advisory Cushman & Wakefield

15.00 Proptech och juridiken
När tekniken öppnar helt nya arbetsfält så gäller det också att kunna tillämpa det juridiskt korrekt – Proptechjuridik helt enkelt. Vad gäller GDPR, dataskydd, app-juridik, uppkopplade tjänster och vad är viktigt att tänka på kring juridiken online?
• Anna Ersson, Advokat Delphi Advokatfirma

15.15 Investerarpanelen: Möjligheter och fallgropar inom proptech
Hör vad några av de största och mest insatta investerarna ser som de största möjligheterna med proptech för fastighetsbranschen. Hur har de själva investerat och hur kommer området att fortsätta att utvecklas? Vilka är fallgroparna att undvika?
• Johanna Frelin, VD Riksbyggen
• Mats Hederos, VD AMF Fastigheter
• Niclas Ingeström, Chief Digital Officer Castellum

15.30 Seminariet avslutas
Sändningen och presentationerna går därefter att ta del av i efterhand.

 

Webbsänt seminarium – så funkar det:

Proptech & Fastigheter 2021 är ett webbsänt specialseminarium. Temat är hur ny teknik och nya lösningar är på väg att revolutionera fastighetsmarknaden och vilka möjligheter och utmaningar detta skapar.

Direktsänt och möjlighet att skicka frågor
Du följer seminariet via din dator. Programmets längd är ca 2,5 timmar. Seminariet är direktsänt och formatet är ungefär som en längre version av SVT:s Agenda, med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Det blir rappare och mer varierat än under en normal seminariedag för att passa webbformatet.

Inför och under sändningen finns möjlighet till interaktivitet – det går att vara med och lämna åsikter i realtid om olika aspekter. Det kommer också gå att skicka in frågor i förväg till de olika programpunkterna, så att vi kan anpassa innehållet till deltagarnas önskemål.

Detaljerat program
Inför seminariet kommer du få ett detaljerat program och deltagarförteckning, och samma dag som seminariet får du en personlig inloggning till sändningen. Vi kommer givetvis ha en support redo så att du inte behöver bekymra dig om det tekniska.

Det kommer även att gå ta del av sändningen och de presentationer som visats i efterhand.

Avbokningsgaranti
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Frågor eller synpunkter
Har du frågor så kontakta oss gärna på seminarier@fastighetsvarlden.se.

   Jag anmäler även följande personer från samma företag:


  Anmäl Dig nu! Seminarieavgiften är 2.950:-/person för prenumeranter på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 3.550:-/person för övriga.

  Grupprabatt: Vid anmälan av fler än tre personer från samma företag (minst fyra) erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 2.360:-/person för prenumeranter respektive 2.840:-/person för övriga.

  Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

  När du anmäler dig skickas ett bekräftelsemail till din e-post du angett inom några minuter. Se till så att den inte hamnar i spamskyddet.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.