Detta seminarium har redan ägt rum.

okt 05

Östgötamarknaden 2016

Linköping Konsert & Kongress, Konsistoriegatan 7, Linköping

Projektboom och bostadsfeber

Onsdagen den 5 oktober 2016, Linköping Konsert & Kongress

Rekordsnabb befolkningstillväxt, minusräntor och urstark ekonomi har satt fastighetsmarknaden i ett nytt läge. Det byggs bostäder i nivå med miljonprogrammets dagar och Ostlänken banar även väg för kommersiella projekt. Hur påverkas hyror och priser och kan de goda tiderna fortsätta? Hör om utveckling och framtid på årets stora heldag om fastigheter i Linköping och Norrköping med omnejd.

Seminariet var fullsatt förra året, så säkra Din plats nu!

Några av höjdpunkterna under dagen:

  • Extrainsatt: Från riksrebell till topp i Linköping – utfrågning av Sara Skyttedal, nytt kommunalråd (KD)
  • Så ska Linköping klara växande befolkning och ökat byggande
  • Tunga aktörer som satsar i regionen: Rutger Arnhult och Sven-Olof Johansson
  • Hur mår svensk ekonomi – och vart är konjunkturen på väg?
  • Så ser förutsättningarna ut för fastigheter framöver
  • Regionens mest spännande nya stadsutvecklingsprojekt
  • Två år till nästa val: Hur kommer politiken förändras och hur påverkas regionen?
  • Vart är bostadsmarknaden på väg – och hur het är vår region?
  • Linköpings största bostadsbyggare satsar på rekord
  • Så utvecklas marknaden för kontor och handel

Välj mellan två fördjupningsspår under dagen: Bostäder och Kontor & handel.

Bland talarna finns: Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande (S) Linköping, Sara Skyttedal, kommunalråd (KD) Linköping, Rutger Arnhult, VD Klövern, Sven-Olof Johansson, VD Fastpartner, Andreas Wallström, chefsanalytiker Nordea, Anita Jernberger, regionråd (L) Region Östergötland, Arvid Lindqvist, analyschef Catella, Patrik Hall, VD Heimstaden, Tor Borg, chefekonom SBAB, Cecilia Wallin, affärsutvecklingschef Byggvesta, Simon Helmér, VD Linköpingsexpo/Vallastaden 2017, Fredrik Wallin, projektledare Inre Hamnen Norrköpings kommun, Widar Andersson, politisk chefredaktör Folkbladet, Christian Dahlgren, ledarskribent Corren, Fredrik Törnqvist, VD Stångåstaden, Carl-Fredrik Grönhagen, VD Mannerssons Fastighets AB, David Dahlgren, VD Amasten, Marianne Lindh, VD Linköping City Samverkan, Anna Lövheim, näringspolitisk chef Östsvenska Handelskammaren, Andreas Persson, etableringsansvarig McDonald’s, Kent Persson, utvecklingschef och senior investment manager Hemstaden, Claes Larsson, VD Castellum Mitt, Christian Claesson, affärsområdeschef Handel Lundbergs, Johan Kristiansson, VD Sankt Kors Fastighets AB, P-O Skoog, värderingsansvarig Forum Fastighetsekonomi, Klas Gustafsson, vVD Tekniska Verken, Lennart Berg, VD Ebab Fastighetsutveckling, Svante Bergman, arkitekt BSK Arkitekter, Cato Helmersen, etablerings- och utvecklingschef Kitch’n, m fl.

Dagen leds av den erfarne moderatorn Pontus Herin, ekonomijournalist med erfarenhet från bl a Dagens Industri, Affärsvärlden och SVT. Willy Wredenmark, chefredaktör för magasinet Fastighetsvärlden, med 30 års erfarenhet av fastigheter, marknad och investeringar, är moderator för ett av dagens två fördjupningsspår.

Östgötamarknaden 2016 är en av årets viktigaste mötesplatser kring regional tillväxt och stadsutveckling med fokus på Linköping och Norrköping med omnejd. På seminariet blickar vi framåt med sikte på politiska förutsättningar, ekonomisk tillväxt och utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaderna för att hitta trender och möjligheter kring befintliga och nya investeringar i projekt och fastigheter.

Evenemanget vänder sig till politiker, region- och stadsutvecklare, fastighetsägare, investerare, konsulter, arkitekter, jurister m fl med intresse för regionens framtid och utveckling. Seminariet arrangeras av Fastighetsvärlden som är branschens ledande mediehus för analys och nyheter sedan 1986.

Ett stort branschmingel tar vid när seminariet är slut och erbjuder goda möjligheter för eftersnack och att knyta kontakter. Avsätt gärna lite tid för detta och för att njuta av tilltugg och förfriskningar. Missa inte!

För aktuellt program klicka på “Program” ovan. Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Priser: Ordinarie seminarieavgift är 3.450:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 4.450:-/person för övriga.

Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer (minst fyra) från samma företag erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 2.760:-/person för prenumeranter respektive 3.560:-/person för övriga.

Stort intresse! Förra året var Östgötamarknaden fullsatt så säkra Din plats redan nu. Anmäl Dig direkt till seminariet genom att klicka på “Anmäl mig” här ovan eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa 08-631 90 26.

Kontakt kring program och arrangemang: Peter Gimbe, 070-543 88 38, peter.gimbe@fastighetsvarlden.se.

Utställare och partner – vill ditt företag eller organisation synas på höstens hetaste branschdag i Östergötland så kontakta Anki Lissåker, 070-753 76 82, anki.lissaker@fastighetsvarlden.se.

Östgötamarknaden 2016 – Onsdagen den 5 oktober 2016, Linköping Konsert & Kongress

Rekordsnabb befolkningstillväxt, minusräntor och urstark ekonomi har satt fastighetsmarknaden i ett nytt läge. Det byggs bostäder i nivå med miljonprogrammets dagar och Ostlänken banar även väg för kommersiella projekt. Hur påverkas hyror och priser och kan de goda tiderna fortsätta? Hör om utveckling och framtid på årets stora heldag om fastigheter i Linköping och Norrköping med omnejd.

Seminariet var fullsatt förra året, så säkra Din plats nu!

 

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

09.00

Inledning

Pontus Herin, ekonomijournalist och moderator

09.10

Så ska Linköping klara växande befolkning och ökat byggande

Staden slår rekord i antal påbörjade nya bostäder – men hur långt räcker planerna för att klara den växande befolkningen? Vilka utmaningar och möjligheter innebär flyktingkrisen och hur ska Linköping satsa för att utveckla näringslivet och locka nya etableringar?

Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande (S) Linköping

09.30

Hur mår svensk ekonomi – och vart är konjunkturen på väg?

Hur stark är den svenska ekonomin egentligen och vart är konjunkturen på väg? Vilka tecken finns på bättre tider och hur mörka är de mest oroande molnen? Och vilka effekter och risker för minusräntan med sig?

Andreas Wallström, chefsanalytiker Nordea

10.00

Tunga aktörer som satsar i regionen

Hur ser två av de stora, rikstäckande fastighetsaktörerna på läget på den svenska fastighetsmarknaden just nu? Hur intressant är Linköping och Norrköping i relation till andra delar av landet och vad kan städerna tillföra i deras respektive portföljer? Ser de möjligheter att investera mer här framöver?

Rutger Arnhult, VD Klövern

Sven-Olof Johansson, VD Fastpartner

10.20

Kaffe

10.50

Förutsättningarna för fastigheter framöver

Vilka förutsättningar ger dagens ekonomiska läge och den förda politiken för fastighetsmarknaden? Vad talar för att fastigheter kommer fortsätta vara en attraktiv placering och vilka tecken finns på en tuffare investeringsmiljö?

Arvid Lindqvist, analyschef Catella

11.20

Regionens mest spännande nya stadsprojekt

Hör om två av de mest spännande nya utvecklingsområdena som är på gång i Östergötland – Inre Hamnen i Norrköping och Vallastaden i Linköping. Hur ser planerna ut, vad är ”det senaste” i dessa båda storsatsningar och hur kommer det att bli att bo och arbeta där?

Simon Helmér, VD Linköpingsexpo / Vallastaden 2017

Fredrik Wallin, projektledare Inre Hamnen Norrköpings kommun

12.00

Lunch

 

13.00 – 14.45 Välj mellan två temaspår – A: Bostäder och B: Kontor och handel

Se detaljerade program längre ned.

 

14.45

Kaffe

15.15

Heta stolen: Från riksrebell till topp i rikets femte stad

Den 1 oktober tar Sara Skyttedal över som KD:s kommunalråd i Linköping. Hon är förvisso ny i stan men välkänd i rikspolitiken efter att ha lett upproret mot December-överenskommelsen. Hör mer om vem hon är, varför hon väljer att flytta till Östergötland och vilka frågor hon tycker är viktiga att driva i kommunpolitiken. Och naturligtvis vad hon tror kommer hända i rikspolitiken fram till valet.

Sara Skyttedal, kommunalråd (KD) Linköping

15.40

Två år till nästa val: Hur kommer politiken att förändras – och hur påverkas regionen?

Hur ser läget ut i rikspolitiken med två år kvar till nästa val? Vilka frågor kommer att dominera debatten framöver och vilka satsningar och initiativ kan vi vänta oss från regering och opposition? Vilka förväntningar bör regionen och fastighetsbranschen ha inför valet?

Widar Andersson, politisk chefredaktör Folkbladet

Christian Dahlgren, ledarskribent Corren

16.00

Expertpanelen: Så gör vi Östergötland attraktivt för människor och investeringar

Östergötland är en av landets hetaste tillväxtregioner just nu. Det påverkar också fastighetsmarknaden och priser och intresset att investera har gått upp de senaste åren. Vad krävs för att utveckla regionen framöver och ytterligare öka attraktionskraften – så att de bästa människorna och främsta investerarna lockas hit?

Anita Jernberger, regionråd (L) Region Östergötland

Marianne Lindh, VD Linköping City Samverkan

Anna Lövheim, näringspolitisk chef Östsvenska Handelskammaren

Kent Persson, utvecklingschef och senior investment manager Heimstaden

16.20

Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack.


13.00 – 14.45 Temaspår A: Bostäder

13.00

Vart är bostadsmarknaden på väg – och hur het är vår region?

Lyssna till en genomgång av den senaste utvecklingen på bostadsmarknaden – i landet i stort men även i regionen. Hur utvecklas priserna, vilka områden är mest attraktiva och hur mycket bostäder byggs det egentligen?

Tor Borg, chefekonom SBAB

13.35

Så ser bostadsinvesterarna på marknad och möjligheter

Lyssna på några av regionens bostadsaktörer om vad som lockar mest i Linköping, Norrköping och andra intressanta kommuner i Östergötland och var de bästa möjligheterna finns att bygga och investera. Hur stark är egentligen marknaden och vilka hyror och priser är det som gäller just nu?

David Dahlgren, VD Amasten

Carl-Fredrik Grönhagen, VD Mannerssons Fastighets AB

Patrik Hall, VD Heimstaden

Cecilia Wallin, affärsutvecklingschef Byggvesta

13.55

Linköpings största bostadsbyggare satsar på rekord

Stångåstaden är en dominerande aktör på Linköpings bostadsmarknad inom hyresrätter och studentbostäder. Nu laddar bolaget för att bygga rekordmånga nya bostäder – t o m fler än under miljonprogrammets dagar. Hur ser planerna ut, vilka är de största utmaningarna och hur ska man få ihop kalkylen för nya hyresrätter?

Fredrik Törnqvist, VD Stångåstaden

14.25

Gammalt möter nytt – mitt i Norrköping

Mitt i Norrköping, vid Strömmen, ska den gamla yllefabriken omvandlas till bostäder, kontor och en levande stadsmiljö. Hur ser planerna ut och hur stark är marknaden för bostäder i det här läget?

Lennart Berg, VD Ebab Fastighetsutveckling och projektledare för Yllefabriken

Svante Bergman, arkitekt BSK Arkitekter 

 

13.00 – 14.45 Temaspår B: Kontor och handel

13.00

Utvecklingen för kontor och handel

Lyssna till en genomgång av den senaste utvecklingen på den kommersiella fastighetsmarknaden i Linköping och Norrköping. Hur ser efterfrågan, hyresutveckling och priser ut och vart är marknaden på väg?

P-O Skoog, värderingsansvarig Forum Fastighetsekonomi

13.35

Aktörerna om marknaden och framtiden

Vad händer kring kontor och handel i Linköping och Norrköping? Hur utvecklas marknaden, vilka typer av företag är det som expanderar och hur lockande är det att köpa mer eller bygga nytt? Hör hur några av de främsta aktörerna ser på läget.

Christian Claesson, affärsområdeschef Handel Lundbergs

Johan Kristiansson, VD Sankt Kors Fastighets AB

Claes Larsson, VD Castellum Mitt

13.55

Linköping ska bli ledande elbilsstad – så funkar det

Tekniska Verken och Sankt Kors Fastigheter storsatsar nu tillsammans på 150 nya laddplatser för elbilar runt om i Linköping. Målet är att staden ska bli ledande i landet och bli laddtätast per capita. Hur går satsningen till, hur fungerar det för fastighetsägaren och vilka möjligheter finns för andra som vill vara med och satsa?

Klas Gustafsson, vVD Tekniska Verken

Johan Kristiansson, VD Sankt Kors Fastighets AB

14.25

Etablerarpanelen: Lägena som lockar när regionen växer

Befolkningstillväxten och alla nya byggplaner skapar behov av etablering av mer handel, caféer, gym och restauranger i citylägen och runt om i ytterstäderna i Linköping och Norrköping. Hör hur några av landets främsta etablerare ser på möjligheterna i regionen och vilka lägen och lokaler de söker.

Cato Helmersen, etablerings- och utvecklingschef Kitch’n

Andreas Persson, etableringsansvarig Svenska McDonald’s

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

naisvefaKlövernDatschaConcentNorrköpingLinköping LogotypCushman & Wakefield