Seminarier

okt18

Logistik & Fastigheter 2018

Elite Stadshotellet, Eskilstuna

Tillväxt och trender för framtidens logistik

Heldag om marknad, investeringsläge och etableringar för logistik runt om i landet.
Det sker en snabb utveckling inom lager, logistik och distribution just nu. Stark ekonomi, e-handelns framväxt och smarta och mer hållbara lösningar driver på för nya etableringar och moderna logistikfastigheter.

Vi går på djupet kring detta under en spännande heldag i ett av landets främsta logistiknav, Eskilstuna. Hör om trender, marknadsutsikter, investeringsläge och framtidens logistikfastigheter.

Under eftermiddagen väljer Du mellan två fördjupningsspår: A: Marknad och investeringsläge eller B: Framtidens logistikfastigheter

Specialpris: 500:- rabatt om Du bokar senast 28 september!

Välkommen till landets nya mötesplats för logistikaktörer och fastighetsbransch!

Anmäl dig nu!

Specialpris fram till den 28 september!
Boka Din plats senast den 28 september och Du får 500:- rabatt på avgiften!

Några av dagens höjdpunkter:
-Makroutsikter och globala trender kring logistik
-Digitalisering och delningsekonomi – hur förändras näringslivet?
-Hur påverkar e-handelsrevolutionen lägen och fastigheter?
-Trump, tullar och trender i världshandeln – hur påverkas vi?
-Så blir morgondagens anläggningar
-Investerarpanelen: Rätt läge för industri- och logistikfastigheter?
-Trender och flöden på svenska logistikmarknaden
-Etablering: Vad krävs för rätt läge i rätt kommun?
-Investeringsläget: Priser och avkastning för logistikfastigheter
-Design och hållbarhet för framtiden

 

Medverka som samarbetspartner:
Nu finns det möjlighet att medverka som partner och utställare och träffa deltagarna under hela dagen och få mycket god exponering såväl före som under och efter seminariet.
För mer information kontakta:
Anki Lissåker
anki.lissaker@fastighetsvarlden.se, 070-753 76 82

Samarbetspartners

 

Huvudpartner:

Samarbetspartners:

Visa faktaruta

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning
• 
Gunnar Wrede, ekonomijournalist (DI, TV4 m.m.) och dagens moderator

09.10 Från gammal industristad till miljösmart logistikhub
Eskilstunas historia är full av stolta framtidssatsningar – landets första lokomotiv togs fram här och under många år var smedernas yrkeskunnande grunden för nya industrier. Idag är kanske läget den främsta tillgången med närhet till städerna runt Mälardalen och tillgång till utmärkt infrastruktur. Hör hur staden satsar framåt och varför logistik är ett prioriterat område för framtiden.

09.30 Makroutsikter och globala trender kring logistik
Hör om de viktigaste globala trenderna och ekonomiska förändringarna som kan påverka logistikmarknaden framöver. Vilka är de främsta hoten och vilka öppningar finns för en positiv utveckling? Vad kommer att krävas av logistikaktörer och fastighetsinvesterare som vill vara framgångsrika imorgon? Programpunkten hålls på engelska.

10.10 Kaffe

10.40 Digitalisering och delningsekonomi – hur förändras näringslivet?
Med ny teknik och nya sätt att skapa affärer stöper nu digitaliseringen om samhälle och näringsliv i snabb takt. Hör om vad som driver utvecklingen och hur spelreglerna för företag och industrier ändras. Vilka områden och branscher står på tur att omvälvas och vad krävs för att överleva i de nya tiderna?
• Christian Sandström, docent och forskare kring teknologiskiften Chalmers och Ratio

11.10 Hur påverkar e-handelsrevolutionen lägen och fastigheter?
Förra året tog e-handeln fart på allvar i Sverige och stod då för hela tillväxten inom detaljhandeln. Men kunderna är kräsna och kräver snabba leveranser och smidiga returer över hela världen. Hur påverkar nätboomen de etablerade strukturerna på logistikmarknaden? Vilka lägen och typer av fastigheter gynnas respektive hotas mest?
• Allan Lavén, vVD Bockasjö Projektutveckling

11.35 Shopping, nättrender och affärer – hur ser en influencer på framtiden?
Möt en av Sveriges främsta influencers som påverkar många människors vardag och tankar och drömmar kring mode och handel. Hur ser förväntningarna ut på morgondagens handel och hur kommer kraven att se ut bland morgondagens konsumenter? Hur måste dagens aktörer förändra sig om de vill hänga med?

12.00 Lunch

13.00 – 14.40 Välj mellan två temaspår:

Temaspår A: Marknad och investeringsläge

Temaspår B: Framtidens logistikfastigheter

Se detaljerade program längre ned. 

14.40 Kaffe

15.10 Trump, tullar och trender i världshandeln – hur påverkas vi?
Just nu sker stora, omvälvande förändringar i världshandeln och den internationella politiken. Med Donald Trump som president har USA slagit in på en tuffare linje och attackerar gamla handelsavtal och allianser och inför strafftullar på flera håll. Samtidigt närmar vi oss Brexit och ett förändrat EU och ny teknik och isfria vatten förändrar de globala fraktmöjligheterna. Vilka förändringar och trender är viktigast att hålla koll på och hur kan allt detta påverka transporter och logistik hemma i Sverige?

15.35 Så blir morgondagens anläggningar
Vilka krav kommer e-handlare och andra krävande logistikkunder ställa på nya anläggningar i framtiden? Vilka möjligheter öppnas med digitalisering och ny teknik? Och vad innebär detta idag för etableringar och nyproduktion för den som vill ligga i framkant?

15.55 Investerarpanelen: Rätt läge för industri- och logistikfastigheter?
En tung panel av experter och investerare ger sin syn på hur marknaden för lager, logistik- och industrifastigheter ser ut just nu och ger sina bästa tips för framtiden. Hur ser risker och möjligheter ut och är det rätt läge att investera i det här segmentet? Hur ska man tänka och vilka delar av marknaden ser mest intressanta ut framöver?

16.15 Fastighetsvärlden bjuder in till eftersnack och stort branschmingel

 

13.00 – 14.40 Temaspår A: Marknad och investeringsläge

13.00 Trender och flöden på svenska logistikmarknaden
Hör om de viktigaste trenderna på logistikmarknaden i landet – var ökar volymerna mest, vilka orter och lägen stärker sin position som logistiknav och var är det iskallt? Och går det att spå vart utvecklingen är på väg de närmaste åren?

13.30 Etablering: Här byggs de nya anläggningarna
God konjunktur och e-handelns snabba tillväxt har skapat ett stort sug efter nya logistikanläggningar de senaste åren. Hur ser situationen ut idag, hur mycket byggs och hur ser egentligen efterfrågan ut? Vilka typer av fastigheter, kommuner och lägen är hetast och finns det risk att det byggs för mycket?

13.55 Etablering: Satsa på rätt kommun och rätt läge
Kravspecar och önskelistor är långa när det kommer till att välja stad och bästa läge för etablering av nya industri- och distributionsanläggningar. Vad är viktigast att tänka på och hur kan alerta kommuner se till att ligga i framkant? Vilka faktorer kommer bli viktigare vid etableringar i framtiden?

14.15 Investeringsläget: Priser och avkastning för industri och lager
Hur heta är industri- och logistikfastigheter idag i Europa och här hemma? Hör om hyresutveckling och vakanser och vart priser och avkastning är på väg. Vem är det som köper, vilka säljer och hur stark är transaktionsmarknaden?
• Lena Grimslätt, National Director Capital Markets JLL

14.40 Kaffe

 

13.00 – 14.40 Temaspår B: Framtidens logistikfastigheter

13.00 Morgondagens nya krav och möjligheter
Vad kommer att krävas av de industri-, lager och logistikfastigheter som ska användas i framtiden? Vilka behov och trender styr hyresgästernas krav och önskemål och vad kommer att krävas av de fastighetsägare som vill vara framgångsrika imorgon? 

13.30 Digitalisering: Stora möjligheter för hyresgästerna
Landets näst största fastighetsbolag, Castellum, satsar stort på att gå i spetsen för en digitalisering av branschen. Ett nytt digitalt innovationslabb har skapats för att leda arbetet med att utveckla morgondagens fastigheter med människan i centrum. Ett antal pilotprojekt är på gång och en Chief Digital Officer (CDO) har rekryterats. Hör om planerna, utmaningarna och möjligheterna och vad detta kan innebära för morgondagens kontor, lager- och logistikfastigheter.

13.55 Design och hållbarhet för framtiden
Det ställs helt andra krav på utseende, design och arkitektur på dagens industri- och logistiklokaler än för bara några år sedan. Hållbarhetsfrågorna blir också allt viktigare vilket gör att exempelvis läge och energianvändning växer i betydelse. Hör om krav och trender idag och vart utvecklingen är på väg framöver.

14.15 Projekt: Logicenters nya storsatsning och möjligheterna framåt
Arbetet är igång med att skapa en ny, modern anläggning för DHL i Eskilstuna Logistikpark. Satsningen är en i raden av Logicenters projekt runt om i landet. Hör om tankarna och möjligheterna med den nya anläggningen och hur framtidens logistiksatsningar kan komma att se ut.
• Matthias Kettelhoit, Commercial Head of Logicenters

14.40 Kaffe

 

Säkra Din plats nu – Gör Din anmälan längst ned på sidan!

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.


Val av temaspår:


Jag anmäler även följande personer från samma företag:


Specialpris! Boka senast 28 september 2018 och Du får 500:- rabatt på avgiften!
Ordinarie seminarieavgift är 3.950:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 4.950:-/person för övriga.

Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer från samma företag (minst fyra) erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 3.160:-/person för prenumeranter respektive 3.960:-/person för övriga.

När du anmäler dig skickas ett bekräftelsemail till din e-post du angett inom några minuter. Se till så att den inte hamnar i spamskyddet.