okt 16

Hotell & Fastigheter 2024

Grand Hôtel, Stockholm

Nu är det dags för uppskattade Hotell & Fastigheter igen! Onsdag 16 oktober blir en intressant och välfylld heldag om hotell och hotellfastigheter på Grand Hôtel i Stockholm. Det här är något av det mest dynamiska segmentet i svenskt näringsliv just nu. Liksom andra branscher påverkas den just nu av en lågkonjunktur, men här pareras det genom nytänkande och alla de eldsjälar som satsar hårt på att bygga livskraftiga verksamheter. Besöksnäringen fortsätter att utvecklas och för tillfället kan den även dra nytta av att Sverige har blivit billigt internationellt sett.

Som vanligt tittar vi på spännande hotelltrender och idéer kring design och vi får höra det senaste kring marknadsutvecklingen. Hör om hur hotelloperatörer och fastighetsägare bör satsa för att ligga rätt i framtidens marknad och vilka som ser stora möjligheter i Sverige.

  • Hotell åter heta för investerare
  • Globala jättarna om vilka koncept vill de lansera i Norden
  • Ekonomiska verkligheten för hotell och restauranger
  • Per Taube om sina hotellsatsningar och Arlanda Expo

Boka in 16 oktober för årets största mötesplats om hotell och hotellfastigheter!

Anmäl dig nu!
Några av dagens höjdpunkter

Den ekonomiska verkligheten för hotell och restauranger
Privatekonomin har försämrats för många, företagen avvaktar och drar ned. Är det den internationella turismen som nu kan stå för tillväxt genom en svag krona? Basen för hotell och restauranger har breddats under 2000-talet. Från affärsresenärer till ett stort inslag av privatkunder och expanderande turism. Vad händer nu med efterfrågan från dessa olika grupper? Hur mår ekonomin och i vilken riktning går den under de kommande två åren? Vad innebär det för privatekonomin och olika typer av verksamheter. Finns det något som tydligt kommer att påverka besöksnäringen?
• Annika Winsth, chefekonom Nordea

Proppen ur för globala jättarna?
De internationella kedjorna har velat in i Sverige länge, men den svenska kontraktsmodellen har inte funkat alls. Nu har något hänt. Hur ser deras expansionsplanerna ut? Vilka koncept vill de lansera i Sverige och i Norden?
• Axel Steinbach, development director Nordics Marriott
• Tobias Årfelt, director of development Nordics NHN Hotel Group
• Miguel Martins, head of development Northern Europe IHG Hotels & Resorts

Nya avtal i en ny verklighet
Force Majeure, ett begrepp som tidigare kändes väldigt abstrakt blev för två år sedan verklighet. Nu vill fastighetsägare, hotelloperatörer, krögare och utvecklare ha avtal som täcker upp framtida möjliga händelser på ett mer tydligt sätt. Vilka situationer är det man vill lösa främst och på vilket sätt har det kommit ny avtalsformuleringar efter pandemins utbredning? Hur mycket hängslen och livremmar är det lämpligt att ha?
• Jörgen Sandquist, advokat Skierfe Advokatfirma

Utveckla destinationer via kreativitet och samverkan
Ensam kan vara stark,ibland. Men genom samverkan med andra kan det bli ännu bättre. Det gäller inte minst vid destinationsutveckling. Att ta vara på en bygds hela potential. Ibland kan det även vara nyckeln till att få hela området att leva upp och kunna behålla service och samhällstjänster. Mia Spendrup driver bland annat Loka Brunn och arbetar intensivt med att tillsammans med andra bygga och förstärka möjligheterna i en hel region
• Mia Spendrup, VD Loka Brunn

De mjuka värdena som blivit en vinnare
Smart, mysig och attraktiv inredning har blivit en vinnare. Nu är det dags för nästa steg när det gäller att skapa åtråvärda mötesplatser. Här om de senaste trenderna och lyssna till några hyllade projekt.
• Daniel Berg Stocks, VD Spik Studio
• Lisa Krogstad, projektledare Spik Studios

Investerarmarknaden för hotellfastigheter i Norden
Hur utvecklas investeringsmarknaden för hotellfastigheter i Sverige och övriga Norden? Finns det nya tydliga aktörer som tar för sig? Vilka väljer helst att investera i nya hotellprojekt? Hur utvecklas priser och avkastning och hur särskiljer sig hotellfastigheter sig värdemässigt jämfört med kontor?.
• Bård Bjölgerud, VD Colliers Nordic

Bygger upp största mötesplatsen
Med ett tiotal nyinköpta hotellfastigheter tar han sats. Dessutom har han jättesatsningen Arlandastad Expo som fått en positiv start och där man planerar att addera en stor kongressanläggning. Är man redo att ta över allt från Stockholmsmässan? Hur ser framtidsplanerna ut?
• Per Taube, ordf Gelba Management och storägare Arlandastad Group

Nya och fördjupade trender för hotellmarknaden
Paletten med olika hotellkoncept, servicenivåer, lojalitetsprogram med mera är i ständig utveckling. Hotellgästernas preferenser förändras beroende på ekonomi, resemönster med mera. Ta del av de senaste trenderna och designidéerna så du är beredd på framtiden redan idag. En utblick som ger dig insikter för att utveckla på rätt sätt
• Marie Wollbeck, creative director BAS ID

Panelen: Hotell åter heta för investerare
Under pandemin kom domedagsprofetiorna. Nu, några år senare, är de flesta segment av intresse för investerarna, allt från destinationshotell till de klassiska motorvägshotellen. Hur ser kalkylen ut och vad letar man efter?
• Erik Möller, head of hotels Slättö
• Morten Thorvaldsen, VD Thon Hotels

Visa faktaruta
Bland dagens talare
Per Taube, ordf Gelba Management och storägare Arlandastad Group
Mia Spendrup, VD Loka Brunn
Annika Winsth, chefekonom Nordea
Samarbetspartners

Bli partner med FV

Fastighetsvärlden har branschens överlägset mest besökta webb och tillsammans med magasin, dagligt nyhetsbrev, seminarier och social media en oöverträffad räckvidd. Kontakta oss så kan vi skräddarsy ett partnerskap efter önskemål.

Anki Lissåker
Partneransvarig
anki.lissaker@fastighetsvarlden.se
070-753 76 82

Anmälan

Deltagande Prenumerant Ickeprenumerant
Fysiskt – På plats 5.450 SEK 6.450 SEK

Anmäler du fyra eller fler lämnar vi 20 procent rabatt på ordinarie pris.

Hotell & Fastigheter 2024 Anmälan

Deltagare

Ev. allergier

Faktureringsuppgifter

För utländskt företag.
Bekräftelse på anmälan skickas till denna e-post.

Övrigt

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.