Detta seminarium har redan ägt rum.

maj 05

Hotell & Fastigheter 2021

Webbsänt över hela landet

Vägen framåt för hotellen

Välkommen till ett webbsänt seminarium om hur hotellmarknaden ska komma tillbaka efter pandemin!

Pandemin har brutit den kraftiga expansionen av hotellnäringen i Sverige. Få branscher har drabbats lika hårt och många spår också att affärsresandet får svårt att återta tidigare nivåer. Hur ser läget ut nu för hotellmarknaden, hotellfastigheterna och alla projekt och etableringsplaner? Vilka är ljusglimtarna och finns det segment som ser mer attraktiva ut?

Hör också om hur hotelloperatörer och fastighetsägare kan satsa för att ligga rätt när marknaden vänder och om affärsmodeller som kan ge nya intäkter.

Bland talarna under seminariet finns ledande aktörer inom hotell, restaurang och hotellfastigheter: Jonas Stenberg, VD ESS Group, Erik Hvesser, Head of Nordics Pandox, Carin Kindbom, VD Svenska Mässan Gothia Towers och PG Nilsson, VD Svenska Brasserier. Möt också Jacob Dahlberg, VD för uppstickaren Cibola Holding som satsar på att bygga upp ett bestånd av destinationshotell och fastigheter i främst norra Sverige.

Vi har dessutom med en rad experter på resenäringen och hotellbranschen: Erika Charbonnel, director Travel & Tourism på Kairos Future, Bård Bjølgerud, VD Pangea Property Partners, Hans Åke Petersson, VD Annordia och Jörgen Sandquist, advokat och partner Skierfe Advokatfirma.

Missa inte bankernas syn på krisen för hotellen – vi har med Mattias Malmberg, Swedbank och Patrik Svensson, Nordea som berättar hur de tänker kring finansieringsmöjligheterna nu och framöver.

Sändningen leds av Jan Wifstrand, ansedd som en av landets främsta moderatorer och tidigare bl.a. chefredaktör för DN och Sydsvenskan. Vid sin sida har han Björn Arnek, chefsekonom Annordia, som expertkommentator.

Seminariet är webbsänt p.g.a. smittoläget. Det blir 2,5 timmar fartfylld direktsändning med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Programmet sänds 13:00–15:40, men kan också ses i efterhand. Som deltagare har du även en generös avbokningsgaranti fram till midnatt före seminariet.

Missa inte vårens stora seminarium om läget för hotellen och hotellfastigheterna!

Preliminärt program 13:00–15:40

13.00 Inledning
Dagens moderator och expertkommentator berättar om seminariet och sändningens höjdpunkter. Hör hur du som deltagare kan delta med dina åsikter under programmets gång.
• Jan Wifstrand, VD Rapidus och dagens programledare, tidigare bl.a. chefredaktör för DN och Sydsvenskan
Björn Arnek, chefsekonom Annordia och dagens expertkommentator

13.05 Marknadsläget: Krisen, ljusglimtarna och framtiden
Hur illa är egentligen läget på hotellmarknaden och vilka segment har drabbats hårdast? Finns det några områden som går hyfsat bra och hur ser bilden ut framåt? Vilka positiva tecken finns och var finns de bästa förutsättningarna framöver?
• Björn Arnek, chefsekonom Annordia

13.25 Ny aktör satsar på destinationshotell
Destinationshotell har på många håll klarat pandemin bättre än andra och det finns en trend att resenärer vill ha tillgång till ett brett utbud av aktiviteter. Nu går ett antal fastighetsinvesterare och entreprenörer samman i en ny satsning med målet att bygga upp ett bestånd av destinatonshotell.
• Jacob Dahlberg, VD Cibola Holding

13.35 Så blir morgondagens resande
Resesektorn är en av de delar av samhället som ofta spås påverkas mest av pandemin även på längre sikt. Hur bestående blir effekterna och hur kommer vårt resande se ut i framtiden? Hör om olika scenarios för morgondagen.
Erika Charbonnel, director Travel & Tourism Kairos Future

13.50 Hotellcheferna om krisen och vägen framåt
Hur snabb och hur stark kan återhämtningen bli och vilka nya affärsmodeller och intäktskällor kan bli aktuella? Hör hur några av landets främsta hotellchefer och entreprenörer ser på läget nu och möjligheterna framåt.
Carin Kindbom, VD Svenska Mässan Gothia Towers
Jonas Stenberg, VD ESS Group

14.10 Så kan vi få fart på restaurangerna igen
Mat och dryck är en viktig motor i stadslivet och en stor intäktskälla för hotellen. Pandemin har skapat väldiga problem för branschen och frågan är vad som krävs för att få liv i sektorn igen. Vad kommer att krävas för att lyckas och hur blir morgondagens restauranger?
PG Nilsson, VD Svenska Brasserier

14.25 Paus

14.35 Finansiering: Bankernas syn på framtiden
Hur har pandemin och de förändrade resvanorna påverkat bankernas syn på hotellbranschen? Hur ser de på att finansiera fastigheter och nya hotellprojekt och vilka krav ställer de för att vara med? Vilka förväntningar har de på återhämtningen framöver?
• Mattias Malmberg, director Real Estate Financing Swedbank
• Patrik Svensson, Head of Business Banking Real Estate Nordea

14.50 Hotellfastigheter: Så påverkas värden och attraktivitet
Hur har pandemin påverkat transaktionsmarknaden och fastighetsvärdena? Vilka aktörer investerar under krisen och hur ser utsikterna ut framåt?
• Bård Bjølgerud, VD Pangea Property Partners

15.10 Fastighetsjuridik: Detta gäller under och efter pandemin
Pandemin skapar många problem runt om i samhället och så även för många fastighetsägare och deras hyresgäster inom hotellnäringen. En av landets främsta experter går igenom vad som egentligen gäller kring hyresbetalningar, avtal och hyresgästernas och fastighetsägarnas ansvar i dessa tider.
• Jörgen Sandquist, advokat och partner Skierfe Advokatfirma 

15.20 Framtidsspaning: Vägen tillbaka för hotellmarknaden
Möt några av branschens främsta experter och investerare och hör vad de tror om framtiden för hotellen och hotellfastigheterna. Hur blir återhämtningen, hur kommer det att gå för nya projekt och etableringar, och vilka nya affärsmodeller kan bli aktuella framöver?
Erik Hvesser, Head of Nordics Pandox
• Hans Åke Petersson, VD Annordia
• Anna Övergaard, marknads- och försäljningschef Countryside Hotels

15.40 (ca) Seminariet avslutas
Sändningen och presentationerna går därefter att ta del av i efterhand.

Webbsänt seminarium – så här funkar det:

Hotell & Fastigheter 2021 är ett webbsänt specialseminarium.
Temat är hur hotellmarknaden kan återhämta sig och utvecklas efter pandemin. Hur snabbt kan marknaden vända uppåt och vilka nya affärsmodeller kan bli intressanta för att lyckas?

Direktsänt och möjlighet att skicka frågor
Du följer seminariet via din dator, det finns således ingen smittorisk, och programmets längd blir ca 2,5 timmar.
Seminariet är direktsänt och formatet är ungefär som en längre version av SVT:s Agenda, med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Det blir rappare och mer varierat än under en normal seminariedag för att passa webbformatet.
Inför och under sändningen finns möjlighet till interaktivitet – det går att vara med och lämna åsikter i realtid om olika aspekter. Det kommer också gå att skicka in frågor i förväg till de olika programpunkterna, så att vi kan anpassa innehållet till deltagarnas önskemål.

Detaljerat program
Inför seminariet kommer du få ett detaljerat program och deltagarförteckning och samma dag som seminariet får du en personlig inloggning till sändningen. Vi kommer givetvis ha en kunnig support redo så att du inte behöver bekymra dig om det tekniska.
Det kommer finnas möjlighet att ta del av sändningen i efterhand och ta del av de presentationer som visats.

Avbokningsgaranti
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Frågor eller synpunkter
Har Du frågor så kontakta oss gärna: seminarier@fastighetsvarlden.se.

 

Säkra Din plats nu – Gör Din anmälan längst ned på sidan!

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Visa faktaruta

Specialpris för grupper:
Anmäl fler än tre personer (minst fyra) från samma företag och Ni betalar endast 2.360:-/person för prenumeranter respektive 2.840:-/person för övriga.
Ordinarie seminarieavgift är 2.950:-/person för prenumeranter, 3.550:- för övriga.

Avbokningsgaranti:
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Några av dagens talare:

Jonas Stenberg, VD ESS Group
Carin Kindbom, VD Svenska Mässan Gothia Towers
Erik Hvesser, Head of Nordics Pandox
PG Nilsson, VD Svenska Brasserier
Erika Charbonnel, director Travel & Tourism Kairos Future

Medverka som samarbetspartner:
Medverka under seminariet med er expertis och få god exponering före, under och efter seminariet. För mer info kontakta Anki Lissåker på mejl eller ring på tel 070-7537682.

För anmälan/kontakt:
seminarier@fastighetsvarlden.se

Samarbetspartners: