Detta seminarium har redan ägt rum.

maj 04

Hotell & Fastigheter 2017

Hotel At Six, Brunkebergstorg 6, Stockholm

Framtidens hotell tar form: Musik, konst, design och nya mötesplatser

Det sker en snabb utveckling av nya hotellkoncept nu. Arkitektur och design får en viktigare roll och allt mer satsas på konst, kultur och musik för att profilera nya hotell.
Samtidigt innebär digitalisering och nya sätt att arbeta att hotellen utvecklas till urbana mötesplatser.

Vilka möjligheter och hot innebär detta för hotellbransch och fastighetsägare? Hur blir morgondagens nya hotell och vad krävs för att nyetableringar ska lyckas? Missa inte årets största branschdag för fastighetsägare och hotellfolk – med visning av nya At Six och Hobo.

Seminariet var fullsatt förra året – Säkra Din plats nu!

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning
 Jan Wifstrand, journalist och VD Rapidus samt dagens moderator

09.10 Så kan musik stärka din profil och ditt varumärke
Följ med på en resa i sinnenas värld – hur kan musik användas för att sätta en tydlig prägel på hotell och andra miljöer där många människor vistas och passerar? Vilka möjligheter finns att använda musik för att stärka ditt varumärke? Hör om nya tekniska lösningar och inspirerande exempel som kan visa vägen.
• Andreas Liffgarden, ordförande och grundare Soundtrack Your Brand – Spotify Business

09.40 Konsten checkar in: Kultur som attraherar nya kunder
Hur hör konst, kultur och hotell ihop? Vilka möjligheter finns att använda konst för att profilera ett hotell och attrahera nya kundgrupper och hur går man tillväga? Hör en av Sveriges och Europas främsta konstkännare om sitt arbete med att etablera nya ”art hotels” i Norden.
Sune Nordgren, konstrådgivare och curator och tidigare bl.a. chef för Nationalmuséet i Oslo, Vandalorum i Värnamo och Malmö Konsthall

10.10 Expertpanelen: Ljusa intäkter för mörka rum – hur lyckas man?
I Sverige var det länge svårt att hyra ut hotellrum utan fönster och rumspriserna var betydligt lägre. Men nu verkar trenden ha vänt – i många nya hotell som öppnas används även ytor utan fönster och ljusinsläpp vilket ger ett lyft för intäkterna. Vad krävs för att hotellgästerna ska trivas i fönsterlösa rum och hur påverkas intäkterna?
Lisa Lindwall, VD Hotel With Urban Deli
• 
Jonas Westring, partner Sleepingfox Hotel Group

10.30 Kaffe

11.00 At Six och Hobo – så tänker vi kring jättesatsningen
Med de två nya hotellen i samma byggnad vid Brunkebergstorg gör Nordic Choice den största hotellsatsningen någonsin i Stockholm. Hör hur tankarna ser ut kring hotellens olika profiler, vilken position de hoppas nå på marknaden och varför man satsar på oberoende varumärken istället för kedjehotell.
Trond Bastiansen, COO Nordic Hotels and Resorts (ingår i Nordic Choice Hotels)

11.30 Arkitektur: Design som stärker hotellens profil
Hör om trender och utveckling inom arkitektur och design för moderna hotell och hur utformningen kan stärka hotellens varumärke och profil. 3XN har bl.a. ritat Hotel Bella Sky i Köpenhamn, Scandic Continental i Stockholm och just nu pågår arbetet med nya Grow Hotel i Solna för Humlegården.
Marie Hesseldahl Larsen, arkitekt och partner 3XN 

12.00 Lunch och mingel

13.15 Etablering: Vilka nya hotell har bäst förutsättningar?
Hur ser möjligheterna ut för etablering av nya hotell framöver? I vilka städer och vilka lägen kommer efterfrågan att vara bäst och vilka segment lockar mest? Hör hur marknaden för nyetableringar ser ut och väntas utvecklas framöver.
Carolinne Bjerking, partner Annordia

13.45 Hotellfastigheter: Affärerna, priserna och trenderna
Hur utvecklas investeringsmarknaden för hotellfastigheter i Sverige och övriga Norden? Vilka är de viktigaste trenderna just nu, vilka är aktörerna som köper och säljer och hur utvecklas priser och avkastning? Vad kan vi vänta oss framöver – vilka möjligheter och risker finns på marknaden?
Bård Bjølgerud, VD Pangea Property Partners

14.15 Fastighetsaktörerna om investeringsläge och möjligheter
Hotell har blivit ett allt hetare alternativ för fastighetsägare de senaste åren. Hör hur de ser på investeringsläget nu och framöver, var finns de bästa möjligheterna och vilka mörka moln bör man hålla koll på? Hur vill fastighetsaktörerna att framtidens hotell ska vara och se ut för att vara intressanta investeringsobjekt?
Clas Hjorth, VD Västerkulla Hotell Holding
Karl Wistrand, vVD och ansvarig för fastighetsutveckling Swedavia

14.40 Kaffe

15.10 Projekt: Mälardalens hetaste hotell satsar stort
Västerås nya storhotell i det gamla ångkraftverket, The Steam Hotel, öppnar i augusti. Ägaren ESS Group lovar en destination för de som vill uppleva mer och som söker det spektakulära. Hör om den nya storsatsningen, tankarna bakom koncept och design och hur man ska attrahera kunder från hela landet.
Jonas Stenberg, VD ESS Group

15.40 Framtidsspaning: Hur blir morgondagens hotell och vad krävs för att bli en vinnare?
Vilka är de viktigaste hotelltrenderna just nu och hur kommer branschen att förändras framöver? Hur kommer digitaliseringen att påverka hotellen i framtiden och vilken roll kommer design och arkitektur få och vilka krav ställer detta på operatörer och fastighetsägare?
Alexander Bhatt, general manager Generator Hostel
Mattias Stengl, VD Hobo

Nadia Tolstoy, inredningsarkitekt Tengbom och retailexpert

16.10 Stort branschmingel och visning av nya hotellen At Six och Hobo
Fastighetsvärlden bjuder in till visning av de båda nya hotellen At Six och Hobo. Parallellt med visningen blir det ett stort branschmingel med förfriskningar och tilltugg.

 

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Visa faktaruta

Priser:
Seminarieavgiften är 4.450:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 5.450:-/person för övriga.

Mängdrabatt:
Anmäl fler än tre personer (minst fyra) från samma företag och Ni får 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Priset blir då 3.560:-/person för prenumeranter, respektive 4.360:-/person för övriga.

Bland talarna:
Sune Nordgren, konstrådgivare och curator och tidigare bl.a. chef för Nationalmuséet i Oslo
Ola Sars, VD och grundare Soundtrack Your Brand – Spotify Business
Jonas Stenberg, VD ESS Group
Marie Hesseldahl Larsen, arkitekt och partner 3XN
Trond Bastiansen, COO Nordic Hotels and Resorts (ingår i Nordic Choice Hotels)
Bård Bjølgerud, VD Pangea Property Partners
Clas Hjorth, VD Västerkulla Hotell Holding
Karl Wistrand, vVD Swedavia
Ann-Sophie Myrefelt, hotelldirektör Radisson Blu Hotel Uppsala
Nadia Tolstoy, inredningsarkitekt Tengbom
Alexander Bhatt, general manager Generator Hostel
Mattias Stengl, VD Hobo
Carolinne Bjerking, partner Annordia

Om Din anmälan:
Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

 

Guldpartner:

Partners: