Detta seminarium har redan ägt rum.

maj 07

Hotell & Fastigheter 2014

Nordic Light Hotel, Vasaplan 7, Stockholm

Onsdagen den 7 maj 2014, Nordic Light Hotel, Vasaplan 7, Stockholm

Det händer väldigt mycket runt om i landet just nu. En mängd nya hotell öppnas och inte minst i Stockholm är aktiviteten hög. Många fastighetsägare investerar i nya projekt eller omvandlar gamla kontorshus till hotell. Vi går på djupet kring möjligheterna och riskerna med att etablera nya hotell, hör om några av de mest spännande nya projekten och så får vi en exklusiv visning av Scandics helt nya koncept HTL. Missa inte denna spännande branschdag för fastighetsinvesterare, restauratörer, hotelloperatörer och andra med intresse för hotell!

Några av höjdpunkterna under dagen:

– Scandics VD om framtiden och de nya offensiva satsningarna

– Storstäderna och hotellkonjunkturen – vart är vi på väg?

– Så ska Sverige locka fler internationella hotellgäster

– Hon vill skapa framtidens hotell

– Förutsättningarna för nya hotellprojekt 

– Aktuella designtrender för nya hotell

– Var finns de bästa investeringarna?

– Premiär för nya hotellkedjan HTL

Exklusiv visning av helt nya HTL Kungsgatan

I anslutning till seminariet bjuder vi in till en exklusiv visning av nya hotellet HTL Kungsgatan som öppnar under maj. Hotellet är först ut i Scandic-ägaren EQTs nya hotellkoncept HTL. Rundvandringen avslutas med mingel och tilltugg. 

 

För fullständigt program klicka på “Program” nedan.

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig” här nedan eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 25.

Onsdagen den 7 maj 2014, Nordic Light Hotel, Vasaplan 7, Stockholm

Aktuellt program:

08.30           Registrering, kaffe och smörgås

09.00           Inledning

Lennart Persson (SVT), dagens moderator

09.05           Scandic går på offensiven – hur ser framtiden ut?

Scandic Hotels växer rejält genom köpet av Rica och satsningen på att bygga upp den helt nya, fristående hotellkedjan HTL. Hur ser framtidsplanerna och utsikterna ut? Vart är branschen och bolaget på väg? Hur många ytterligare nya hotell och projekt kan det bli framöver och hur vill Scandic samarbeta med fastighetsägare och investerare?

Frank Fiskers, VD Scandic Hotels

09.35           Storstäderna och hotellkonjunkturen

Hur mår landets hotell och vart är hotellkonjunkturen på väg framöver? Hur ser förutsättningarna ut i storstäderna – vilka segment går bäst och vilka får det tufft?

Björn Arnek, branschekonom Visita

10.05           Malmö tar upp kampen om de stora kongresserna

Nästa år kan Malmö på allvar ta upp kampen om stora möten och kongresser. Då står jättesatsningen på en ny kongresshall, nytt konserthus och ett jättehotell med 445 rum klar. Vilka är möjligheterna att locka kongresser och vilka effekter räknar staden att satsningen ska ge? Hur ser planerna för hotellet ut och hur påverkas Malmös hotellmarknad?

Johan Hermansson, turistdirektör Malmö Stad

Jens Lyckman, hotelldirektör Clarion Hotel & Kongress Malmö Live

10.30           Kaffe

11.00            Så kan Sverige locka fler internationella hotellgäster

Det går bra för Sverige som turistland – 2013 slog rekord vad gäller utländska besökare. Vad är det som lockar och hur ska vi lyckas få besöksnäringen att växa ytterligare? Hur viktiga är hotellen för framgången och hur kan branschen bidra i satsningen?

Thomas Brühl, VD Visit Sweden

11.30           Nytt hotellprojekt: The Winery med vin som tema

Nästa år slår branschlegendaren Ejnar Söder upp sitt 14:e hotell – nu med vin som bärande tema och med egen vinfabrik. Hur ser planerna ut och vilka möjligheter ser han för nya hotellkoncept?

Ejnar Söder, VD Star Management

11.45           Hotellen hänger på mat- och dryckestrenderna

Mat och dryck blir allt viktigare för att locka hotellgäster och stärka lönsamheten i hotellbranschen. Hur ser kopplingen ut mellan mat, dryck och hotell och vart är utvecklingen på väg? Vilka ytterligare koncept och trender är att vänta och vilka investeringar krävs för att lyckas?

Ulrika Garbrant, Vice President Food and Beverage Scandic Hotels

Claes Livijn, VD Melody Hotel

12.10           Hon vill skapa framtidens hotell

Den svenska hotellmarknaden hänger inte med vad som händer i Europa. Det vill Anne Robertsson ändra på. Hennes nya satsning, Vox Hotel i Jönköping, ska bli ett ”framtidshotell” för den mobila generationen. Yteffektivitet, bra materialval och teknik i framkant är viktiga delar i hennes recept. Hur ser framtidens hotell ut och vad vill den nya mobila generationen ha? Vad krävs för att lyckas?

Anne Robertsson, VD Vox Hotel

12.30           Lunch

13.30           Konsten att växa med lönsamhet

Han köpte sitt första hotell vid 32 års ålder. Sju år senare äger kvartetten bakom ESS Hotell ytterligare nio hotell och restauranger och har flera ytterligare projekt och planer på gång. Bakom framgången ligger bland annat satsningar på att bygga individuella varumärken, stort engagemang i de olika hotellens och fastigheternas design och en egen filosofi när det gäller service. Vilka är de viktigaste framgångsfaktorerna och vad krävs för att lyckas växa med lönsamhet? Hur ser bolagets planer och visioner ut för framtiden?

Jonas Stenberg, VD ESS Hotell

13.55           Förutsättningarna för nya hotellprojekt

Hur ser möjligheterna ut för nya hotellprojekt i Stockholm? Hur aktiv är staden i detta och hur mycket planer finns på gång? Och hur ser det ut i resten av landet – var är förutsättningarna bäst för nya hotell? I vilka segment finns det störst behov av nytillskott?

Olle Zetterberg, Stockholms Business Region

Hans-Åke Petersson, VD Annordia

14.20           Aktuella designtrender för nya hotell

Vilka är de mest spännande trenderna inom hotelldesign just nu? Hur kan designen bidra till hotellets lönsamhet och vad är viktigast att tänka på för hotellaktörer och fastighetsägare när ett hotell skapas eller byggs om? Aktuella erfarenheter från bl a ombyggnaden av Amaranten i Stockholm och Stora Hotellet – Umeå sjömanshus samt helt nya U&Me Hotel i Umeå.

Anna Göransdotter Nilsson, VD Blå Huset Hotell Umeå

Johanna Munck af Rosenschöld, kontorschef Tengbom

14.50           Kaffe

15.20           Nytt hotellprojekt: Landets mest centrala läge

Nu börjar Sveriges mest centrala hotellprojekt ta form – nya Scandic Continental i Stockholm. Hur ser planerna ut för kvarteret och det nya hotellet och vilka satsningar görs på mat, dryck och design? Vilka möjligheter ser fastighetsägaren med investeringen i ett nytt hotell?

Mats Carlsson, projektchef Jernhusen

15.40           Expertpanelen: Var finns bästa investeringarna?

Hur utvecklas marknaden – finns det förutsättningar för investeringar i nya hotell och hotellfastigheter? Vilka är drivkrafterna och var finns de bästa möjligheterna – inom vilka segment och på vilka orter? Och vad är mest attraktivt – köpa befintliga hotell, konvertera kontor till hotell eller bygga helt nytt? Så här ser investerarna på framtiden.

Clas Hjorth, head of corporate finance DTZ

Tomas Ingemarsson, chef AFA Fastigheter

Katalin Paldeak, koncerndirektör Clarion Hotels Norden

16.00           Premiär för nya hotellkedjan HTL

I maj öppnar Scandics ägare EQT sitt första hotell i helt nya konceptet HTL, på Kungsgatan i centrala Stockholm. Hur ser tankarna och planerna ut bakom det nya konceptet och vad ligger bakom etableringen på Kungsgatan? Vilka är utmaningarna med att på kort tid omvandla ett kontorskvarter till nytt hotell?

Joachim Högefjord, Managing Director HTL

Anders Rauge, projektchef Arcona

16.25           Exklusiv visning av helt nya HTL Kungsgatan

Seminariet avslutas. Fastighetsvärlden tillsammans med Arcona och HTL bjuder därefter in till exklusiv visning av det nya hotellet HTL Kungsgatan, först ut i Scandic-ägaren EQTs nya koncept. Rundvandring och mingel med förfriskningar och tilltugg. Visningen beräknas vara avslutad cirka kl 17.15. OBS! Glöm inte kryssa för om du vill följa med på visningen när du gör din anmälan!

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 25.

arconalindahl