Detta seminarium har redan ägt rum.

apr 25

Hotell & Fastigheter 2013

Scandic Hasselbacken, Hazeliusbacken 20, Djurgården

Fastighetsvärlden arrangerar nu årets stora specialseminarium kring hotellfastigheter och lokaler för restauranger och evenemang. Hotell och restauranger har haft några relativt goda år med tillväxt, hyfsad beläggning och lönsamhet. Förvånansvärt många nya, spännande projekt har tillförts marknaden. Intresset för att investera i hotellfastigheter verkar också öka. Hur ser konjunkturläget ut idag och är tuffare tider att vänta? Hur många nya satsningar finns det plats för? Hur ser riskbilden och kalkylen ut för fastighetsinvesterare i den här sektorn? Dessa och många andra frågor kommer detta fullmatade seminarium för fastighetsinvesterare, restauratörer, hotellägare och andra intressenter att försöka ge svar på.

Några punkter ur programmet (klicka nedan för komplett program):

  • Hotell- och restaurangkonjukturen just nu
  • Från huvudstad till världsstad – Tele2 Arena och kommande nysatsningar
  • Hemligheten bakom lyckade nysatsningar inom hotell och restaurang
  • Risker och möjligheter för fastighetsägare
  • Så kan konvertering till hotell höja värdet
  • Rätt tid att satsa på hotell och restauranger?
  • Presentation och förhandsvisning av Melody Hotel, Swedish Music Hall of Fame och ABBA The Museum

 

Exklusiv förhandsvisning av nya Melody Hotel och ABBA The Museum!

Seminariet avslutas med mingel, förfriskningar och en exklusiv förhandsvisning av valda delar av Stockholms senaste turistmål – nya Melody Hotel med musiksatsningarna Swedish Music Hall of Fame och ABBA The Museum. Dessa ligger i kvarteret mittemot Gröna Lund och öppnar för allmänheten först två veckor senare.

Välkommen till en spännande branschdag!

Seminariet arrangeras i samarbete med Arcona, Melody Hotel, Swedish Music Hall of Fame och ABBA The Museum.

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

 

09.00

Moderator Willy Wredenmark hälsar välkommen

 

09.05

Så klarar hotell och restauranger den tuffare konjunkturen

Efter några goda år bromsar nu den svenska ekonomin in och den svaga konjunkturen i omvärlden drabbar även vårt land. Samtidigt har många nya hotell öppnat de senaste åren och i t ex Stockholm har ett flertal stora restaurangsatsningar slagit upp portarna. Hur mår egentligen landets hotell och restauranger? Hur ser beläggning och lönsamhet ut och vilka effekter har den sänkta restaurangmomsen gett? Hur ser konjunkturen ut framöver?

Björn Arnek, branschekonom, Visita

 

09.35

Från huvudstad till världsstad – ny arena bara början

I vår invigs det efterlängtade ABBA-muséet, i sommar nya, stora Tele2 Arena och drygt ett år senare det utbyggda Quality Hotel Globe. Om ytterligare några år börjar nya Söderstaden med Ikea-varuhus, handel och kontor i samma område att ta form. Vilka möjligheter skapar detta för Stockholm på evenemangssidan? Vilka ytterligare visioner och planer har staden för att utveckla Stockholm som evenemangsstad och turistmål? Vilka förutsättningar skapar detta för hotelletableringar och fastighetssatsningar?

Madeleine Sjöstedt, kultur- och fastighetsborgarråd (FP) Stockholms Stad

Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas

 

10.10

Kaffe

 

10.40

Hemligheten bakom framgångsrika nysatsningar

I höst öppnar Story Hotel sitt andra lifestylehotell och restaurang, nu i Sundbyberg. VD och delägare är Sören Hullberg, som har en lång karriär bakom sig inom bl a Ikea, Hilton, Scandic Hotels, Hotel Diplomat och som grundare och VD av HOPS Management. Vilka är de viktigaste framgångsfaktorerna vid etablering av nya hotell och restauranger? Vilka fallgropar och risker finns och hur gör man för att minimera dessa? Vilken roll har fastighetsägaren och hur skapas ett gott samarbete tillsammans?

Sören Hullberg, VD Story Hotels

 

11.10

Hotellfastigheter som investeringsobjekt

Vilka är de viktigaste nyckeltalen i hotellbranschen att ha koll på för fastighetsägare? Vilka övriga faktorer bör man följa för att ha en bra bild av vart hotellmarknaden är på väg? Vilken risknivå har olika typer av hotellfastigheter och hur beter sig olika segment genom en konjunkturcykel?

Johan Johander, partner Benchmarking Alliance

 

11.35

Expertpanelen: Det bästa av det bästa – vad förväntar gästerna framöver?

Beresta, medvetna och krävande kunder driver på utvecklingen inom hotell- och restaurangsektorn. De plockar tidigt upp trender och inspiration från olika länder och för dem hem till Sverige. För att få veta vilka trender som kommer inom mat, dryck, hotell och upplevelser har vi samlat en panel med gäster med stor erfarenhet av vad som förväntas framöver.

Per Styregård, chefredaktör White Guide och vinskribent, Dagens Industri

Tove Oskarsson Henckel, chefredaktör tidningen Gourmet

Peter Lilliehöök, kommunikationschef Magnusson, fd chefredaktör tidningen Connoisseur

 

12.00

Lunch

 

13.00

Konsten att växa inom hotell och hotellfastigheter

Choice Hotels har växt snabbt i Norden de senaste åren och har flera nya hotellprojekt på gång. Huvudägaren Petter Stordalen har en tydlig vision för sin satsning och investerar inte bara i hotellrörelsen utan också i hotellfastigheter. Vad ligger bakom framgångarna och hur ser expansionsmöjligheterna ut framöver? Vad är viktigast för att lyckas med lönsam tillväxt i branschen?

Torgeir Silseth, VD Nordic Choice Hotels

(Utnämnd till Årets VD 2012 i besöks- och resebranschen av HSMAI Europe)

 

13.35

Risker och möjligheter för fastighetsägare

Hotellfastigheter har väckt förnyat intresse bland investerare på senare år. På den svenska marknaden har flera fastighetsägare fått upp ögonen för hotellfastigheter som investeringsobjekt. Vad är det egentligen som lockar – och vad ska man som ny investerare vara uppmärksam på?

Tomas Ingemarsson, VD AFA Fastigheter

Simon de Chateau, VD Sveafastigheter

 

14.00

Kaffe

 

14.30

Så kan konvertering till hotell höja värdet

Konvertering av befintliga byggnader till nya hotell kan ge en rejäl skjuts för fastighetsvärdet. Vad är hemligheten bakom att lyckas genomföra ett kostnadseffektivt förädlingsprojekt? Vilka är fallgroparna och vad krävs av hotelloperatören och av fastighetsägaren?

Jimmy Bengtsson, VD Arcona

Lars Sandberg, hotelldirektör Scandic Grand Central

Thomas Pettersson, Savills

 

15.00

I kristallkulan: Rätt tid satsa på nya hotell och restauranger?

Det har öppnat ett stort antal nya hotell runt om i landet på senare år och den sänkta restaurangmomsen verkar ha eldat på intresset för att starta nya restauranger – bara i vår tillkommer minst tusen nya restaurangstolar i huvudstaden. Kommer tillväxten att fortsätta eller tar det snart stopp? Är det rätt tid att satsa nu och vilka risker ska man se upp med? Vilka möjligheter finns för fastighetsägare?

Clas Hjorth, VD Home Properties

Yvonne Sörensen Björud, VD Berns

Hans-Åke Pettersson, VD HÅP Konsult

 

15.30

Nysatsning: ABBA, hotell och svensk pophistoria på Djurgården

Den 7 maj slår portarna upp för allmänheten till en ny storsatsning för att locka besökare till Stockholm. Hur ser planerna ut för nya Melody Hotel, musikutställningen Swedish Music Hall of Fame och efterlängtade ABBA The Museum? Och hur ser byggaren och fastighetsägaren Arcona på satsningen på hotell och evenemang?

Björn Lindahl, vVD Arcona

Claes Livijn, VD Melody Hotel

Charlotte Wiking, VD Swedish Music Hall of Fame

Mattias Hansson, VD ABBA The Museum

 

16.10

Seminariet avslutas

För de som önskar följer därefter en exklusiv förhandsvisning av valda delar av nya Melody Hotel, Swedish Music Hall of Fame och ABBA The Museum med mingel, tilltugg och förfriskningar

Förhandsvisningen beräknas vara avslutad cirka kl 17.15.