Detta seminarium har redan ägt rum.

feb 21

Dokumentation

Högerklicka på länk och välj ”Spara länk som…” (”Save link as…”) för att ladda ned PDF-fil. Alternativt vänsterklicka på för att öppna direkt i webbläsaren.

Vart är svensk ekonomi på väg? (4,6 MB)
De senaste månaderna har det kommit allt fler illavarslande signaler kring tillståndet i svensk ekonomi. Varslen har ökat markant och tillväxten mattas. Hur illa är läget och vad kan vi vänta oss framöver? Finns det några ljuspunkter på himlen?
Daniel Bergvall, nationalekonom SEB

Så mår lokalhyresmarknaden (1,2 MB)
Hur ser det ut på kontorshyresmarknaden i Göteborg med omnejd? Har den dämpade konjunkturen börjat märkas? Vilka områden väntas vara mest utsatta framöver?
Anders Rydstern, chef Göteborgskontoret, Savills

Trendspaning: Så blir framtidens kontor (13,9 MB)
Det senaste decenniet har det varit en tydlig trend mot öppna landskap och effektivare användning av lokalytorna. En av de senaste trenderna just nu är aktivitetsbaserade arbetsplatser (A2). Vad innebär detta för hyresgäster och fastighetsägare och vilka trender kan vi förvänta oss de närmaste 5-10 åren?
Kristina Englund, VD, Struktur

Nya visioner för Göteborg (18,1 MB)
För nästan ett år sedan fick Göteborg åter en egen stadsarkitekt. Nu har han hunnit bli varm i kläderna och det är dags att ta pulsen – vilka visioner finns för att stärka staden och dess kommersiella miljöer? Kan vi hoppas på några nya, arkitektoniska landmärken framöver?
Björn Siesjö, stadsarkitekt, Göteborgs Stad

Vart är bostadspolitiken på väg? (522 KB)
Regeringen har tillsatt en mängd utredningar och fler förändringar av bostadspolitiken är på väg. Hur långt har man kommit och vilka ytterligare nya tag kan vi vänta oss före valet? Vad står på agendan om Alliansen vinner valet?
Ulf Perbo, statssekreterare till bostadsminister Stefan Attefall (KD)

Finns det risk för en bubbla? (481 KB)
Regeringens expertorgan Statens Bostadskreditnämnd har i flera rapporter varnat för utvecklingen på den svenska fastighetsmarknaden. Hur ser riskerna ut på marknaden idag och hur är situationen i Västsverige?
Bengt Hansson, utredningschef, Boverket

Lågprishandel 2.0 – så tänker vi nytt i tuffa tider (28,2 MB)
Är krisen i världsekonomin en tillgång för lågprishandeln och hur utnyttjar man situationen på bästa sätt? Hur kan Gekås utvecklas ytterligare och vad kan andra handlare och fastighetsägare lära av framgångarna?
Boris Lennerhov, VD, Gekås i Ullared

Hur klarar handeln konjunkturen? (12,4 MB)
Hur mår handeln i landet i allmänhet och i Västsverige i synnerhet? När kan vi räkna med att börja se effekter av krisen i världsekonomin? Vilka delmarknader väntas klara krisen väl och var finns de svaga segmenten?
Lena Larsson, VD, HUI Research