Seminarier

maj23

Fastighetsdagen 2018

Grand Hôtel, Spegelsalen, Stockholm

Ny spelplan för fastigheter – Vad krävs för att bli en vinnare?

Stora förändringar sker nu i samhälle och näringsliv – och även fastighetsbranschen påverkas. Modellen för att försörja en växande befolkning med bostäder fungerar inte, vilket utlöst prisfall och oro. Strukturomvandlingen inom handeln går blixtsnabbt, och kräver nya affärsmodeller för lokalerna.

Starka segment som kontor, hotell och logistik påverkas också av digitalisering och ny teknik. Och efter valet väntar stramare tyglar i ekonomin och kanske högre skatter och vinstpress i välfärdssektorn.

Hur ser den nya spelplanen ut: hur påverkas fastighetssektorn och vad krävs för att bli en vinnare? Välkommen till en heldag om förändringar, utmaningar och möjligheter.

Dagen leds av Jan Wifstrand, tidigare chefredaktör för DN, ansedd som en av landets främsta moderatorer.

Intresset för seminariet är stort – Säkra Din plats nu!

Anmäl dig nu!

Några av dagens talare:
-Mikael Odenberg, rådgivare och tidigare försvarsminister
-Erik Åsbrink, rådgivare och tidigare finansminister
-Annika Winsth, chefekonom Nordea
-Rutger Arnhult, VD Klövern
-Therese Rattik, VD Areim
-Klaus Hansen Vikström, vVD Fabege
-Ylva Sarby Westman, vVD och CIO Kungsleden
-Nicklas Storåkers, VD Pricerunner.se
-Jonas Arnberg, VD HUI Research
-Mårten Lindeborg, vVD och CIO Tredje AP-fonden
-Kristina Sawjani, senior investment manager Folksam Fastigheter
-Lars Wilderäng, ekonomibloggare och författare
-Arne Andersson, e-handelsspecialist PostNord
-Peter Wiman, analyschef Savills
-Jenny Lindholm, tf transaktionschef Hemfosa
-Jan Wifstrand, VD Rapidus och dagens moderator

Några av dagens höjdpunkter:
-Ekonomin, räntorna och fastigheterna – vart är vi på väg?
-Politikpanelen: Valet, skatterna och fastigheterna
-Butiksdöden: Vad händer när e-handeln tar över?
-Om Amazon kommer: Så ritas kartan om framöver
-Bostadsfrossan: Vad händer egentligen på marknaden?
-Kapitalflöden: Så står sig fastigheter mot andra tillgångar
-Investerarpanelen: Mest köpvärt framöver
-Expertpanelen: Så blir du vinnare på en förändrad marknad!

Medverka som samarbetspartner:
Det här är en av årets främsta mötesplatser för branschen och deltagarna utgör en attraktiv målgrupp. Nu finns det möjlighet att medverka som partner och utställare och träffa deltagarna under hela dagen och få mycket god exponering såväl före som under och efter seminariet.
För mer information kontakta:
Anki Lissåker
anki.lissaker@fastighetsvarlden.se.

Samarbetspartners

Visa faktaruta

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning
Jan Wifstrand, VD Rapidus och dagens moderator

09.10 Utsikter för svensk ekonomi efter valet
Hur stark är den svenska ekonomin egentligen och hur väntas den utvecklas framöver? Vilken påverkan kan valresultatet ge och vilka är de främsta riskerna? Hur oroliga bör vi vara över tillståndet på bostads- och fastighetsmarknaderna? Hör hur en av landets främsta ekonomer ser på läget och framtiden för svensk ekonomi.
Annika Winsth, chefekonom Nordea

09.45 Politikpanelen: Valet, skatterna och fastigheterna
Med 3,5 månader kvar till valet är frågorna många. Kommer det att gå att bilda en stabil regering, och vilka partier får mest inflytande? Och blir förslagen på tuffare beskattning av fastighetsförsäljningar och vinsttak i välfärden verklighet? Hör vad vår tunga expertpanel tror om politiken efter valet och hur vår bransch kan påverkas.
 Lotta Engzell-Larsson, ledarskribent Dagens Industri
Mikael Odenberg, rådgivare och försvarsminister (M) 2006-2007
Erik Åsbrink, rådgivare och finansminister (S) 1996-1999

10.10 Kaffe

10.40 Butiksdöden: Vad händer när e-handeln tar över?
Handelns utmaning i dag är inte konjunkturläget, utan det gäller att anpassa sig till en digital affärsmodell och en helt ny konkurrens från utlandet. Enlig HUI har all tillväxt inom handeln flyttat över till nätet, till och med mathandeln står på tur. Hur snabbt sker den här utvecklingen, hur slår det mot butiker och fastighetsägare och hur stor kan utslagningen av fysisk butiksyta bli? Vilka nya lokalbehov skapar utvecklingen?
Jonas Arnberg, VD HUI Research

11.15 Om Amazon kommer: Så ritas kartan om framöver
Digitaliseringen i svensk handel går allt snabbare och all tillväxt inom handeln kommer nu från nätet. Hur kan den här utvecklingen komma att rita om kartan för den traditionella, fysiska handeln och hur påverkas stadsutvecklingen och fastighetsägarna? Och vad skulle det innebära om jätten Amazon etablerar sig i Sverige?
Arne Andersson, e-handelsspecialist PostNord
Nicklas Storåkers, VD Pricerunner.se
 Peter Wiman, analyschef Savills

11.35 En influencer om e-handel, trender och framtidens butiker
Paulina Modlitba Söderlund, är entreprenören som driver utveckling inom digital kommunikation, marknadsföring och strategi. Hon är också bland annat expert i Digitaliseringskommissionen och rankas som en av Sveriges viktigaste ”influencers”. Hur ser hon på utvecklingen inom detaljhandel och internettjänster idag? Vilka blir ohjälpligt efter och hur kan fastighetsägarna påverkas?
• Paulina Modlitba Söderlund, entreprenör We should be friends

12.00 Lunch

13.00 Bostadsfrossan: Vad händer egentligen på marknaden?
I mitten av augusti i fjol toppade bostadsrättspriserna i hela landet. Därefter följde ett snabbt prisfall ner mot 2015 års nivåer. Hur har utvecklingen sett ut under våren? Var ligger prisnivåerna idag, vilka marknader har klarat sig bäst och hur stor del av utbudet är egentligen nyproduktion?
• Jennie Leffler, operativt ansvarig Booli Pro nyproduktion
• Andreas Löwgren, VD Booli

13.30 Hur stor är byggbubblan?
Hur ser egentligen befolkningsutvecklingen, avgörande för bostadsmarknaden, ut i våra storstäder, regionstäder och resten av landet? Hur många nyproducerade lägenheter kommer ut på marknaden de närmaste åren och hur många finns det som har råd att efterfråga dem? Blir det fortsatt bostadsbrist eller riskerar vi att få en byggbubbla?
• Lars Wilderäng, ekonomibloggare och författare

14.00 Kapitalflöden: Så står sig fastigheter mot andra tillgångar
I den globala ekonomin strömmar pengar mellan världsdelar och olika tillgångar-fastigheter, obligationer, aktier, råvaror. Hur ser trenderna ut just nu, hur allokerar de stora placerarna sina portföljer och vad betyder det för svenska fastigheter?
• Mårten Lindeborg, vVD och CIO Tredje AP-fonden

14.25 Kaffe

14.55 Investerarpanelen: Förvärv för nya tider
Låga räntor, god tillgång till finansiering och bra relativ avkastning har lett till en hård kamp om de bästa fastigheterna de senaste åren. Nu ser vi ut att gå mot andra tider. Hur ska man tänka när bostadsmarknaden är orolig, handelssegmentet under kraftig press och kontorshyrorna kan vara på väg att peaka? Hur ser några av de tunga fastighetsinvesterarna på läget framöver – vilka investeringar lockar mest och vad kommer att krävas för att hitta guldkornen?
Jenny Lindholm, tf transaktionschef Hemfosa
Kristina Sawjani, senior investment manager Folksam Fastigheter
Ylva Sarby Westman, vVD och CIO Kungsleden

15.15 Heta stolen: FI om läget och riskerna på bostadsmarknaden
Snart två år har gått sedan det första amorteringskravet infördes och nästan tre månader sedan det andra kom till. Vilka effekter har vi sett av de nya reglerna? Hur ser skuldsättning och risker ut nu och kan det krävas nya åtgärder för att stabilisera den svenska bostadsmarknaden?
Talare meddelas inom kort

15.35 Expertpanelen: Så blir du vinnare på en förändrad marknad!
De senaste åren har det mesta spelat branschen i händerna: växande ekonomi, låg ränta och låg avkastning hos andra investeringsalternativ. Nu kan det bli andra tider med tuffare bostadsmarknad, tvärstopp för fysisk handel, stigande räntor och eventuellt tuffare beskattning. Hör hur några av landets främsta fastighetsinvesterare ser på läget och vilka råd de har för att bli en vinnare när vindarna vänder.
 Rutger Arnhult, VD Klövern
 Klaus Hansen Vikström, vVD Fabege
Therese Rattik, VD Areim

16.00 Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack

 

Säkra Din plats nu – Gör Din anmälan längst ned på sidan!

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.Jag anmäler även följande personer från samma företag:


Seminarieavgiften är 4.650:-/person för prenumeranter på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 5.650:-/person för övriga.

Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer från samma företag (minst fyra) erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 3.720:-/person för prenumeranter respektive 4.520:-/person för övriga.

När du anmäler dig skickas ett bekräftelsemail till din e-post du angett inom några minuter. Se till så att den inte hamnar i spamskyddet.