Detta seminarium har redan ägt rum.

jun 02

Fastighetsdagen 2016

Grand Hôtel, Stockholm

Marknaden möter morgondagen

Torsdag 2 juni, Grand Hôtel, Stockholm

Förra året var ett närmast perfekt år med stark tillväxt i ekonomin, extremt låga räntor, god tillgång på kapital och allmän optimism. 2016 har börjat bra, men allt fler tecken tyder på tuffare tider för fastigheter längre fram. På Fastighetsdagen 2016 går vi djupet kring vart ekonomin är på väg, hur politiken kommer att påverka, de nya viktiga trenderna som kan förändra branschen och de bästa investeringarna för de närmaste åren. Dessutom avslutar vi dagen med ett festligt firande av Fastighetsvärlden som i år fyller 30 år – Missa inte!

OBS! Seminariet är fullsatt, det går tyvärr inte att anmäla sig längre!

Några av höjdpunkterna under dagen:

 • Riksbanken om ekonomin, räntorna och fastigheterna – Vart är vi på väg?
 • FI:s generaldirektör: Vägen till en sundare skuldsättning på bostadsmarknaden
 • Finansmarknadsminister Per Bolund om amorteringskrav och risken för bobubbla
 • Ebba Busch Thor (KD) om det politiska läget med två år kvar till nästa val
 • Investerarpanelen: Mest köpvärt framöver
 • ”Fastighetsrävarna” om framtiden: Fortsatt uppgång eller snart dags för fall?
 • Regionernas kamp: Var i landet finns de bästa förutsättningarna?
 • Expertpanelen: Hur länge varar kapitalflödet till fastigheter?
 • EQTs storsatsning på fastigheter
 • Utmanarna: Nya aktörer som ritar om kartan – Ilija Batljan o Fredrik Holmström
 • Rätt tid för udda investeringar?
 • I slutet av dagen smygstartar vi firandet av tidningen Fastighetsvärldens 30-årsjubileum med ett stort champagnemingel!

Bland talarna finns:  Per Bolund, finansmarknadsminister (MP), Ebba Busch Thor, partiordförande Kristdemokraterna, Kerstin af Jochnick, förste vice riksbankschef, Erik Thedéen, generaldirektör Finansinspektionen, Christian Hermelin, VD Fabege, Rutger Arnhult, VD Klövern, Sven-Olof Johansson, VD Fastpartner, Urban Edenström, ordförande Stronghold Invest, Therese Rattik, VD Areim, Ilija Batljan, VD och grundare Samhällsbyggnadsbolaget, Fredrik Holmström, ordförande och huvudägare Magnolia Bostad, Lars Johnsson, fastighetsdirektör Folksam, Henrik Orrbeck, director Real Estate EQT, Andreas Wallström, chefsanalytiker Nordea, Kristina Sawjani, investment manager Folksam, Fredrik Bergström, affärsområdeschef WSP Analys & Strategi, Jonas Grandér, VD Nordika, Andreas Nelvig, VD NP3, Johanna Jonsson, transaktionsansvarig Atrium Ljungberg, Anna Kullendorff, transaktionsansvarig Profi Fastigheter,  Simon de Château, VD Alma Property Partners, Ingemar Rindstig, leader EY Real Estate Nordic, m fl.

Dagen leds av moderatorn Jan Wifstrand, erfaren moderator och VD för nyhetstjänsten Rapidus, tidigare bl a chefredaktör för DN och Sydsvenskan.

Fastighetsdagen 2016 är en av årets främsta mötesplatser för fastighetsägare, investerare, byggare, arkitekter, jurister och andra aktörer i fastighetsbranschen. På seminariet har vi särskilt fokus på politiska och ekonomiska förutsättningar för branschen, investeringsklimatet för fastigheter och möjligheten att finansiera nya affärer.

Ett stort champagnemingel tar vid när seminariet är slut för eftersnack och smygstart av firandet av Fastighetsvärldens 30-årsjubileum. Minglet erbjuder goda möjligheter för eftersnack och att knyta kontakter. Avsätt gärna tid för detta och för att njuta av tilltugg och förfriskningar. Missa inte!

För aktuellt program klicka på “Program” ovan. Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Priser: Seminarieavgiften är 4.450:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 5.450:-/person för övriga.

Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer (minst fyra) från samma företag erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 3.560:-/person för prenumeranter respektive 4.360:-/person för övriga.

Stort intresse! Seminariet kommer att bli välbesökt så se till att säkra Din plats i tid! Anmäl Dig direkt till seminariet genom att klicka på “Anmäl mig” här ovan eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

Kontakt kring program och arrangemang: Peter Gimbe, 070-543 88 38, peter.gimbe@fastighetsvarlden.se.

Utställare och partner – vill ditt företag eller organisation synas på vårens stora dag om fastighetsmarknaden så kontakta Anki Lissåker, 070-753 76 82, anki.lissaker@fastighetsvarlden.se.

Fastighetsdagen 2016 – Torsdag 2 juni 2016, Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen, Stockholm

 

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

09.00

Inledning

Jan Wifstrand, VD Rapidus, dagens moderator

09.05

Ekonomin, räntorna och fastigheterna – vart är vi på väg?

Hur ser utsikterna ut för världsekonomin och dess påverkan på svensk konjunktur? Hur länge kan de låga räntorna bestå och hur oroliga bör vi vara över tillståndet på fastighetsmarknaden? Hör om riksbankens syn på nuläge och utvecklingen framöver.

Kerstin af Jochnick, förste vice riksbankschef

09.40

Styrketecken och orosmoln för den svenska ekonomin

Hur stark är den svenska ekonomin egentligen och vilka är de viktigaste tecknen på att de goda tiderna kan komma att fortsätta? Vilka är de främsta orosmolnen som tyder på att festen snart är över? Och vilka effekter och risker för riksbankens minusräntepolitik med sig?

Andreas Wallström, chefsanalytiker Nordea

10.10

Kaffe

10.40

Två år kvar till valet: Vilken ny politik krävs för att stärka Sverige?

Snart har halva mandatperioden gått och det är drygt två år kvar till nästa val. Sviktande opinionsstöd för regeringen, avvecklad December-överenskommelse och de kraftiga flyktingströmmarna har på kort tid ritat om den politiska kartan. Hur ser oppositionen på läget – vad måste göras för att minska arbetslösheten, ta tag i bostadsbristen, öka integrationen och säkra tillväxten?

Ebba Busch Thor, partiordförande Kristdemokraterna

11.15

EQT satsar på fastigheter – vad är det som lockar?

Investor-knutna private equity-bolaget EQT är välkänt som en skicklig investerare i många olika sektorer, bland annat industriföretag. Hittills har man nogsamt valt bort att investera i fastighetssektorn, men nu ska det bli ändring. Bolaget har gjort flera topprekryteringar och vill nu satsa på att bli en paneuropeisk spelare för opportunistiska investeringar. Vad är det som lockar i sektorn och hur ser planerna ut?

Henrik Orrbeck, direktör Real Estate EQT

 

11.40

Expertpanelen: Hur länge varar kapitalflödet till fastigheter?

De senaste åren har fastigheter varit en allt viktigare ingrediens i många pensionsfonders och kapitalförvaltares portföljer. Förutsättningarna har varit goda att attrahera kapital från finansmarknaden till nya fastighetsinvesteringar. Vad ska vi tro om utvecklingen framöver – förblir fastigheter lika intressant eller kan fokus förändras? Vilka typer av fastighetsplaceringar kommer att vara mest attraktiva?

Lars Johnsson, fastighetsdirektör Folksam

Therese Rattik, VD Areim

Ingemar Rindstig, leader EY Real Estate Nordic

12.00

Lunch

13.00

Regionernas kamp: Var i landet finns de bästa förutsättningarna?

Hur ser förutsättningarna för befolkningstillväxt och god inkomstutveckling ut runt om i landet? Vilka andra variabler är viktiga för att bedöma läget och vilka regioner ser ut att kunna få den bästa utvecklingen framöver? Var finns det anledning att vara extra orolig? Lyssna till en färsk analys av läget i landets olika regioner.

Fredrik Bergström, affärsområdeschef WSP Analys & Strategi

13.30

Investerarpanelen: Mest köpvärt framöver

Låga räntor, god tillgång till finansiering och bra relativt avkastning har lett till en hård kamp om de bästa fastigheterna de senaste åren. Hur ser några av de tunga fastighetsinvesterarna på läget framöver – vilka typer av investeringar lockar mest och vad kommer att krävas för att hitta guldkornen?

Johanna Jonsson, transaktionsansvarig Atrium Ljungberg

Anna Kullendorff, transaktionsansvarig Profi Fastigheter

Kristina Sawjani, investment manager Folksam

13.55

Rätt tid för udda investeringar?

Med stark marknad och låga räntor vittnar många om att det är hård konkurrens om de mest attraktiva objekten. Kan detta vara rätt tid att leta lite vid sidan av de vanliga jaktmarkerna och titta på udda objekt där priser och konkurrens är lägre? Vad finns det för fastigheter som är udda idag men som kan vara rätt imorgon – hör hur några erfarna investerare resonerar som är vana att agera motvalls.

Simon de Château, VD Alma Property Partners

Jonas Grandér, VD Nordika

Andreas Nelvig, VD NP3

14.15

Kaffe

14.45

Utmanarna: Nya aktörer som vill rita om kartan

Möt två aktörer som vill rita om kartan rejält på den svenska fastighetsmarknaden inom sitt respektive område. Redo för förvärv, nya samarbeten och nya sätt att arbeta. Hur ser de på marknaden framöver, vad vill de åstadkomma och vilka affärer vill de göra?

Ilija Batljan, VD och grundare Samhällsbyggnadsbolaget

Fredrik Holmström, ordförande och huvudägare Magnolia Bostad

 

15.10

Vägen mot en rimligare skuldsättning på bostadsmarknaden

Den 1 juni införs till slut amorteringskrav för nya bolån, med undantag för nyproduktion. Vilka effekter kan vi räkna med att de nya reglerna ger? Vad krävs mer för att den svenska bostadsmarknaden ska nå en hälsosam skuldsättningsnivå?

Erik Thedéen, generaldirektör Finansinspektionen

15.40

Regeringens tankar för att nå en sundare och mer robust finansmarknad

Med bolånetaket och det nya amorteringskravet tar regeringen ett fastare grepp om bolånemarknaden. Kan det bli aktuellt med ytterligare åtgärder för att dämpa hushållens skuldsättning? Och hur ser regeringen på risken för en bostadsbubbla eller en ny fastighetskris framöver? Är finansmarknaden tillräcklig förberedd?

Per Bolund, finansmarknadsminister (MP)

16.05

”Fastighetsrävarna” om framtiden: Uppgång eller fall?

Efter flera år med stabil uppgång och allt ljusare utsikter känns det plötsligt mer osäkert än på länge att spå vart fastighetsmarknaden är på väg. Därför har vi samlat en tung panel med aktörer som varit med förr, och med omvittnat gott affärssinne. Hur ser de på dagens läge och vad tror de om framtiden? Vilka typer av fastighetsinvesteringar är de mest positiva till?

Rutger Arnhult, VD Klövern

Urban Edenström, ordförande Stronghold Invest, vice ordförande Stockholms Handelskammare

Sven-Olof Johansson, VD Fastpartner

Christian Hermelin, VD Fabege (ersätter Erik Paulsson som har fått förhinder)

16.30

Fastighetsvärlden bjuder in till eftersnack och stort champagnemingel för att smygstarta firandet av tidningens 30-årsjubileum.

 

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla seminarier@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 26.

CatellaAdvenVärderingsdataSvalnerAdvokat AGMazarsTAMGroupDatschalindahl