Seminarier

okt25

Bostadsdagen Öresund 2021

Clarion Hotel Malmö Live

Nya vägar på en kokhet marknad

Vi ser nu ut att lämna pandemin bakom oss. Bostadsmarknaden har tvärtemot många profetior varit urstark och i Öresundsregionen och i nästan hela landet är det nu rekordnivåer för villor och bostadsrätter. Nyproducerade hyresrätter har också blivit hetare än någonsin och finansiella investerare flockas på marknaden.

Men vad händer nu? Kanske nya orostecken som inflation, avklingande stödpaket och rekordhög arbetslöshet kommer att lägga sordin på stämningen. Självklart följer vi upp vad som kan hända i den glödheta frågan kring marknadsanpassade hyror i nyproduktionen, och vad som kan hända med bostadspolitiken efter valet nästa år.

Det är alltså bäddat för en spännande höst med hög aktivitet och dramatik. Inled den med oss på Fastighetsvärlden med många av branschens skarpaste och mest intressanta talare! På scen finns investerare och profiler och marknadens främsta experter. Vi får givetvis också träffa några av regionens främsta inom politik, stadsutveckling och bostadsplanering.

Välkommen till mötesplatsen där vi tar tempen på bostadshösten!

Anmäl dig nu!

Mängdrabatt:
Ordinarie seminarieavgift är 4.450:-/person för prenumeranter, 5.450:- för övriga. Anmäler du fyra eller fler lämnar vi 20 procent rabatt på ordinarie pris.

Tryggt och säkert evenemang:
Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer och vidtar extra åtgärder för att skapa ett tryggt och säkert evenemang.

Avbokningsgaranti:
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

För anmälan/kontakt:
seminarier@fastighetsvarlden.se

Några av dagens talare:

Michael Grahn, chefsekonom Danske Bank
Charlotte Lindström, processledare Kuststad 2025
Olof Andersson, VD Trianon
Unni Sollbe, VD Stena Fastigheter Malmö
Andreas Schönström, kommunalråd (S) Malmö stad

 

Christian Orsing, kommunalråd (M) Helsingborgs stad

Medverka som samarbetspartner:
Medverka under seminariet med er expertis och få god exponering före, under och efter seminariet. För mer info kontakta Anki Lissåker på mejl eller ring på tel 070-7537682.

Samarbetspartners:

Visa faktaruta

Program

(OBS – Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand!)

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning
• Ellinor Persson, programledare och moderator
• Per Svensson, vd Croisette, dagens expertkommentator

09.10 Tillväxt, inflation och ränta: Så kan återhämtningen påverka bomarknaden
Optimismen spirar för en snabb återhämtning i ekonomin efter pandemin. Hur ser utsikterna egentligen ut och hur kan detta påverka bostadsmarknaden? Hur allvarliga är orosmoln som arbetslöshet, risk för högre räntor och att snabb tillväxt kan skapa inflation?
• Michael Grahn, chefsekonom Danske Bank

09.35 Nyproduktion: Dags för lyft i bostadsbyggandet?
De senaste åren har antalet färdigställda bostäder i landet minskat kraftigt och Corona-smittan lade till en början extra sordin på stämningen. Hur ser prognosen ut för i år och nästa och hur väl rimmar det med bostadsbehoven? Vilka är flaskhalsarna och riskerna?
• Talare meddelas inom kort

10.00 Investerarna om läget efter pandemin
Hör hur tre av landets och regionens främsta bostadsinvesterare ser på läget efter pandemin. Vad kommer att driva utvecklingen och vilka möjligheter finns till fortsatt god avkastning? Ser de möjligheter att öka nyproduktionen och finns det några orosmoln att hålla ögonen på?
• Olof Andersson, VD Trianon
• Unni Sollbe, VD Stena Fastigheter Malmö AB

10.20 Kaffe

10.50 Skånes nya riviera mot byggstart
Trelleborg har länge varit en slumrande industristad, men sedan några år förbereds en storsatsning på att öppna staden mot havet. 4.000 nya bostäder planeras i en tätort med 30.000 invånare inom projektet Kuststad 2025. Hör hur planerna ser ut och de kommande stegen på vägen mot bygg- och säljstarter.
• Charlotte Lindström, processledare Kuststad 2025

11.15 Kommuntopparna: Nya bostadssatsningarna i Malmö och Lund
Hur jobbar kommunledningarna för att få fram nya, spännande planer och projekt för bostäder? Vilka nya grepp kan bli aktuella för att snabba på bostadsbyggandet och vad hoppas de få för draghjälp från rikspolitiken och från de lokala byggarna och bostadsutvecklarna?
• Andreas Schönström, kommunalråd (S) Malmö stad
• Klas Svanberg, ordförande i Byggnadsnämnden (M) Lunds kommun
• Christian Orsing, kommunalråd (M) Helsingborgs stad

11.40 Så påverkar det nya politiska läget bostadsmarknaden
Plötsligt har det blivit rejält med dramatik i den svenska politiken. Med ett år kvar till nästa ordinarie val rörs det nu om rejält i grytan. Vad innebär detta för ekonomin och för bostadsmarknaden? Vilka reella förändringar kan vi vänta? Hör hur några av landets främsta experter ser på utvecklingen.
• Kent Persson, samhällspolitisk chef Heimstaden

12.00 Lunch

13.00 Bostadsrätter: Fortsatt prisrally – eller lugnare marknad?
Priserna på borättsmarknaden har överraskat med rejäla rusningar under pandemin. Hur ser de senaste noteringarna ut och vad kan vi vänta framöver? Vilka delar av Öresundsregionen har utvecklats bäst?
• Jennie Leffler, affärsområdesansvarig Booli Pro nyproduktion

13.25 Priser och affärer: Proppen ur på hyreshusmarknaden
Hur har pandemin påverkat intresset bostadsfastigheter? Hör hur efterfrågan, priser och avkastning utvecklats och hur pulsen på transaktionsmarknaden ser ut idag i regionen. Vilka objekt är allra hetast och vilka spännande affärer är att vänta framöver?
• Claes Lennartsson, Head of Property advisory Catella Malmö
• Jarl Olsson, Senior Partner Catella Malmö

13.50 Heta stolen: Har bostadsraketen mer att ge?
Inget verkar kunna stoppa prisökningarna på svenska bostadsfastigheter. Det är också grunden till svindlande uppgångar för aktien till en nykomling på börsen, bortom jämförelse med andra noterade bostadsbolag. Vad är hemligheten och kan framgångsresan fortsätta?
• Jacob Karlsson, VD K-Fastigheter

14.10 Nya trender i nyproduktionen under pandemin
Hur har pandemin påverkat konsumenternas efterfrågan på nya bostäder? Vilka förändringar har skett i typer av bostäder som önskas och vilka lägen som är hetast? Och vilka av dessa trender kan komma att bli bestående när pandemin lättar?
• Talare meddelas inom kort

14.30 Kaffe

15.00 Arkitektur och design: Bostäder för en ny tid
Pandemin har påverkat vårt sätt att leva, vara och arbeta. Vad innebär detta när morgondagens hem, arbetsplatser och stadsrum skall utformas? Hur kommer de bostäder som ska produceras efter pandemin att behöva uppgraderas för att hänga med utvecklingen?
• Kajsa Crona, arkitekt och studiochef Sweco Architects

15.20 De nya trenderna i efterfrågan
Corona-smittan har snabbspolat utvecklingen på bostadsmarknaden och efterfrågan har förändrats. Vad är det kunderna och hyresgästerna vill ha och vilka utmaningar skapar det för fastighetsägare och arkitekter?
• Carola Joelsson, regionchef Skanska Nya Hem

15.40 Rekordmarknad i krisen: Boom eller bubbla?
Hur länge kan rallyt på bostadsrätter och det stora intresset för nyproducerade hyresrätter fortsätta? Kan festen snart vara över när den mer normala vardagen är på väg tillbaka och annan konsumtion åter måste prioriteras? Hör hur några aktörer ser på läget och vart de tror marknaden tar vägen.
• Anna Boudrie, operativ chef Svensk Fastighetsförmedling
• Mattias Larsson, VD Bjurfors Malmö

16.00 Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack  Jag anmäler även följande personer från samma företag:


  Specialpris! 500:- rabatt om du bokar före 12 september. Ordinarie seminarieavgift är 4.450:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 5.450:-/person för övriga.

  Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

  Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer från samma företag (minst fyra) erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 3.560:-/person för prenumeranter respektive 4.360:-/person för övriga.

  När du anmäler dig skickas ett bekräftelsemail till din e-post du angett inom några minuter. Se till så att den inte hamnar i spamskyddet.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.