Detta seminarium har redan ägt rum.

maj 26

Bostadsdagen 2021

Webbsänt över hela landet

Den nya marknaden efter Corona

Välkommen till ett webbsänt seminarium om vart bostadsmarknaden är på väg efter pandemin!

Olyckskorparna kraxade kring bostadsmarknaden när smittan bröt ut. Men efterfrågan har slagit de flesta prognoser och priserna har rusat. Konsumenterna har prioriterat sitt boende när så mycket annat i samhället har varit svårt att efterfråga.

Frågan är vad som händer i höst när vaccinationerna väntas vara klara och livet kanske kan normaliseras igen. Kommer den höga efterfrågan och starka prisutvecklingen att kunna fortsätta? Och kommer nyproduktionen att ta fart när ekonomin börjar återhämtas?

Hör också om riskerna som kan vänta runt hörnet – stimulanspaket som kan driva upp inflation och räntor och konsumenterna som kanske börjar prioritera resor och annan konsumtion högre igen.

Under seminariet går vi också på djupet kring investeringsläget – hur utvecklas priser och volymer för bostadsrätter och hyresfastigheter och vad driver transaktionsmarknaden?

Vi spanar också framåt för att se de nya bostadstrenderna som följer i spåren av pandemin – hur kommer design och utformning av våra bostäder förändras framöver?

Under sändningen får du möta några av landets främsta bostadsinvesterare: Ilija Batljan, VD Samhällsbyggnadsbolaget, Anette Frumerie, VD Rikshem och Sofia Ljungdahl, VD Obos Nya Hem.

Vi intervjuar också Finaninspektionens generaldirektör Erik Thedéen om riskerna kring bostadsmarknad och bolån just nu och när ekonomin tar fart igen.

Flera tunga experter är på plats – Michael Grahn, chefsekonom Danske Bank, Fredrik Isaksson, chefekonom Byggföretagen, Liza Nyberg, VD Svensk Fastighetsförmedling, Fredrik Kullman, VD Bjurfors Stockholm och Marcus Svanberg, VD Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Sändningen leds av Jan Wifstrand, ansedd som en av landets främsta moderatorer och tidigare bl.a. chefredaktör för DN och Sydsvenskan. Vid sin sida har han Joachim Pelles som expertkommentator, grundare av rådgivningsbyrån Tango och expert på bostadsmarknad och byggrätter.

Seminariet är webbsänt p.g.a. smittoläget. Det blir 2,5 timmar fartfylld direktsändning med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Programmet sänds 13:00–15:40, men kan också ses i efterhand. Som deltagare har du även en generös avbokningsgaranti fram till midnatt före seminariet.

Missa inte vårens stora seminarium om utsikterna för bostadsmarknaden!

Preliminärt program 13:00 – ca 15:40

13.00 Inledning
Dagens moderator och expertkommentator berättar om seminariet och sändningens höjdpunkter. Hör hur du som deltagare kan delta med dina åsikter under programmets gång.
• Jan Wifstrand, VD Rapidus och dagens programledare, tidigare bl.a. chefredaktör för DN och Sydsvenskan
Joachim Pelles, grundare Tango och dagens expertkommentator

13.05 Tillväxt, inflation och ränta: Så kan återhämtningen påverka bomarknaden
Optimismen spirar för en snabb återhämtning i ekonomin efter pandemin. Hur ser utsikterna egentligen ut och hur kan detta påverka bostadsmarknaden? Hur allvarliga är orosmoln som arbetslöshet, risk för högre räntor och att snabb tillväxt kan skapa inflation?
• Michael Grahn, chefsekonom Danske bank

13.25 Nyproduktion: Dags för lyft i bostadsbyggandet?
De senaste åren har antalet färdigställda bostäder i landet minskat kraftigt och coronan lade till en början extra sordin på stämningen. Hur ser prognosen ut för i år och nästa och hur väl rimmar det med bostadsbehoven? Vilka är flaskhalsarna och riskerna?
Fredrik Isaksson, chefekonom Byggföretagen

13.40 Riskerna inom bostäder och bolån just nu
Bostadsmarknaden med sina prisökningar och stora skulduppbyggnad har länge varit en huvudvärk för Finansinspektionen då det skulle kunna hota den finansiella stabiliteten. Hur ser man på läget framöver när ekonomin kan gå mot en återhämtning samtidigt som bostadsmarknaden rusat rejält? Vilka risker oroar mest och vilka åtgärder kan krävas?
Erik Thedéen, generaldirektör Finansinspektionen

13.55 Bostadsrätter: Fortsatt prisrally – eller lugnare marknad?
Priserna på borättsmarknaden har överraskat med rejäla rusningar under pandemin. Hur ser de senaste noteringarna ut och vad kan vi vänta framöver? Vilka marknaden har utvecklats bäst?
• Jennie Leffler, affärsområdesansvarig Booli Pro nyproduktion
Andreas Löwgren, vVD Booli

14.15 Investerarna om läget efter pandemin
Hör hur två av landets främsta bostadsinvesterare ser på läget efter pandemin. Vad kommer att driva utvecklingen och vilka möjligheter finns till fortsatt god avkastning? Ser de möjligheter att öka nyproduktionen och finns det några orosmoln att hålla ögonen på?
• Ilija Batljan, VD Samhällsbyggnadsbolaget
Anette Frumerie, VD Rikshem
Sofia Ljungdahl, VD Obos Nya Hem

14.35 Paus

14.45 Investerarmarknaden: Så heta är hyresfastigheterna
Bostadsfastigheter brukar ses som väldigt säkra, defensiva investeringar – perfekta i en kris. Hur har det sett ut under pandemin och vad är det som driver utvecklingen? Finns det mer att ge för hyror, priser och transaktionsvolymer även efter Corona?
Arvid Lindqvist, analyschef Catella

15.00 Arkitektur och design: Bostäder för en ny tid
Pandemin har påverkat vårt sätt att leva, vara och arbeta. Vad innebär detta när morgondagens hem, arbetsplatser och stadsrum skall utformas? Hur kommer de bostäder som ska produceras efter pandemin att behöva uppgraderas för att hänga med utvecklingen?
Kajsa Crona, arkitekt och studiochef Sweco Architects
Axel Löttiger, arkitekt Reflex Arkitekter

15.10 De nya trenderna i efterfrågan
Corona-smittan har snabbspolat utvecklingen på bostadsmarknaden och efterfrågan riktas nu delvis mot andra typer av bostäder än tidigare. Vad är det kunderna och hyresgästerna vill ha och vilka utmaningar skapar det för fastighetsägare och arkitekter?
Ted Lindqvist, VD Evidensgruppen

15.25 Rekordmarknad i krisen: Boom eller bubbla?
Hur länge kan rallyt på bostadsrätter och det stora intresset för nyproducerade hyresrätter fortsätta? Kan festen snart vara över när den mer normala vardagen är på väg tillbaka och annan konsumtion åter måste prioriteras? Hör hur några aktörer ser på läget och vart de tror marknaden tar vägen.
• Fredrik Kullman, VD Bjurfors Stockholm
• Marcus Svanberg, VD Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
• Liza Nyberg, VD Svensk Fastighetsförmedling

15.40 (ca) Seminariet avslutas
Sändningen och presentationerna går därefter att ta del av i efterhand.

Webbsänt seminarium – så här funkar det:

Bostadsdagen 2021 är ett webbsänt specialseminarium.
Temat är vad som kommer hända på bostadsmarknaden efter pandemin. Kommer våra krav på bostäderna att förändras och kommer den starka efterfrågan som rått under det senaste året kunna fortsätta? Kan takten i bostadsbyggandet ta fart igen och kommer hyresrätter fortsätta vara glödheta på investerarmarknaden?

Direktsänt och möjlighet att skicka frågor
Du följer seminariet via din dator, det finns således ingen smittorisk, och programmets längd blir ca 2,5 timmar.
Seminariet är direktsänt och formatet är ungefär som en längre version av SVT:s Agenda, med en blandning av intervjuer, presentationer och paneldiskussioner. Det blir rappare och mer varierat än under en normal seminariedag för att passa webbformatet.
Inför och under sändningen finns möjlighet till interaktivitet – det går att vara med och lämna åsikter i realtid om olika aspekter. Det kommer också gå att skicka in frågor i förväg till de olika programpunkterna, så att vi kan anpassa innehållet till deltagarnas önskemål.

Detaljerat program
Inför seminariet kommer du få ett detaljerat program och deltagarförteckning och samma dag som seminariet får du en personlig inloggning till sändningen. Vi kommer givetvis ha en kunnig support redo så att du inte behöver bekymra dig om det tekniska.
Det kommer finnas möjlighet att ta del av sändningen i efterhand och ta del av de presentationer som visats.

Avbokningsgaranti
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Frågor eller synpunkter
Har Du frågor så kontakta oss gärna: seminarier@fastighetsvarlden.se.

 

Säkra Din plats nu – Gör Din anmälan längst ned på sidan!

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Visa faktaruta

Specialpris för grupper:
Anmäl fler än tre personer (minst fyra) från samma företag och Ni betalar endast 2.360:-/person för prenumeranter respektive 2.840:-/person för övriga.
Ordinarie seminarieavgift är 2.950:-/person för prenumeranter, 3.550:- för övriga.

Avbokningsgaranti:
Din anmälan är fullt avbokningsbar, utan kostnad, fram till midnatt dagen före aktuellt seminarium.

Några av dagens talare:

Ilija Batljan, VD SBB
Sofia Ljungdahl, VD Obos Nya Hem
Erik Thedéen, generaldirektör Finansinspektionen
Anette Frumerie, VD Rikshem

Medverka som samarbetspartner:
Medverka under det webbsända seminariet med Er expertis och få god exponering före, under och efter seminariet. För mer info kontakta Anki Lissåker på mejl eller ring på tel 070-753 76 82.

För anmälan/kontakt:
seminarier@fastighetsvarlden.se