Detta seminarium har redan ägt rum.

nov 11

Bostadsdagen 2014

Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm

Tisdagen den 11 november 2014, Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm

Lyssna på den nya bostadsministern Mehmet Kaplan (MP) i ett av hans första externa framträdanden – hur kommer  bostadspolitiken att förändras? Vilka blir huvuddragen i den nya politiken och hur kommer det att påverka marknaden och dess aktörer? Kommer den starka efterfrågan och prisutvecklingen att kunna fortsätta? På Bostadsdagen 2014 lyfter vi fram experter och analyser och ger också stora bostadsinvesterares syn på marknaden. Vi tar även pulsen på en av de hetaste trenderna – konvertering av tröga kontor och industrifastigheter till heta bostäder. Anmäl Dig redan idag för garanterad plats!

Några av höjdpunkterna under dagen:

-Så blir nya bostadspolitiken – lyssna på bostadsministern i ett av hans första framträdanden

-Maria Wetterstrand om den kommande gröna bostadsvågen

-Nya trenden: Hetaste husen för konvertering

-Konsten att bygga lönsamma hyresrätter

-Akademiska Hus nya planer för studentbostäder

-Miljonprogramsracet – vilka objekt är hetast?

Bland talarna finns: Mehmet Kaplan (MP), bostads- och stadsutvecklingsminister, Maria Wetterstrand, fristående grön samhällsdebattör, Marie Linder, nyvald ordförande för Hyresgästföreningen, inredningsduon Simon & Tomas, Tor Borg, chefekonom SBAB, Fredrik Isaksson, chefekonom Sveriges Byggindustrier, Jan-Erik Höjvall, VD Rikshem, Petter Jurdell, chef fastighetsutveckling Sabo, Ulf Nilsson, VD D. Carnegie, Peter Strand, VD Victoria Park, Robert Fonovich, partner PwC, Ted Lindqvist, VD Evidens, Erik Karlin, VD Tobin Properties, Anette Frumerie, VD Besqab och Mikael Ahlström, ordförande Mitt Alby

Dagen leds av moderatorn Pernilla Arnrud Melin, IPD Norden, med assistans av Willy Wredenmark, Fastighetsvärden.

OBS! På grund av stort intresse har vi bytt till en större lokal, Industrisalen i Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm. För att vara garanterad en plats så anmäl Dig redan idag!

För fullständigt program klicka på “Program” ovan.

Anmäl Dig direkt till seminariet genom att klicka på “Anmäl mig” här ovan eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 25.

Bostadsdagen – Tisdagen den 11 november 2014, Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm

08.30

Registrering, kaffe och smörgås

09.00

Inledning

Pernilla Arnrud Melin, IPD moderator

Willy Wredenmark, chefredaktör Fastighetsvärlden moderator

09.05

Trender och tendenser i bostadsbyggandet

Bostadsbyggandet har ökat stadigt de senaste åren och är nu uppe på de högsta nivåerna på flera decennier. Hur ser byggandet ut, vilka områden i landet sticker ut och finns det några intressanta trender? Hur stabila är de här nivåerna och vilka är riskerna och möjligheterna framöver?

Fredrik Isaksson, chefekonom Sveriges Byggindustrier

09.35

Bästa sätten att bygga billiga hyresrätter

Hur kan man lyckas att skapa nya hyresrätter till vettiga hyresnivåer men ändå få ihop kalkylen för fastighetsägaren? Sabo, Rikshem och flera andra aktörer har på senare tid lanserat nya lösningar och produktionen av hyresrätter har börjat öka. Vad krävs för att lyckas? Vad kan andra lära och vilka är fallgroparna?

Jan-Erik Höjvall, VD Rikshem

Petter Jurdell, chef fastighetsutveckling Sabo

10.10

Kaffe

10.40

Nya trenden: Hetaste husen för konvertering

Kontorshus och industrifastigheter i storstädernas ytterområden håller på att få ny attraktivitet. Intresset och möjligheterna att konvertera dem eller riva och bygga nya, attraktiva bostäder är större än någonsin. Hur stark är den här trenden, vilka är drivkrafterna och hur ser kalkylen bakom ut? Vilka lägen och objekt är mest intressanta?

Ted Lindqvist, VD Evidens

Anders Nilsson, VD Brostaden

11.10

Heta stolen: Boom för studentbostäder – hur ser kalkylen ut?

Studentbostäder har blivit hett igen efter många års svacka och runt om i landet finns stora byggplaner. Hur skiljer sig den här typen av objekt från vanliga bostäder och vad krävs för att det ska bli en lönsam satsning? Vilka är fördelarna med modulbyggen och att bygga i egen regi?

Jan Severa, VD Prime Living

11.25

Så ska staten få fram tusentals nya studentbostäder

Statliga Akademiska Hus är en stor markägare i landets studentstäder och har nu fått i uppgift att skapa fler studentbostäder. Hur ser uppdraget ut och vilken är potentialen på de olika orterna? Hur kommer satsningen att drivas?

Tomas Ringdahl, regiondirektör Syd Akademiska Hus

11.45

Heta stolen: Ny kurs för hyresgästerna?

Efter 14 år på posten lämnade Barbro Engman i somras över till Marie Linder som hyresgästbas. Vad innebär ledarskiftet, det nya politiska landskapet och utvecklingen på bostadsmarknaden för förbundets inriktning? Vilka visioner finns för framtiden?

Marie Linder, ordförande Hyresgästföreningen

12.00

Lunch

13.00

När kommer den gröna bostadsvågen?

Företag och konsumenter blir allt mer miljömedvetna, men när det gäller bostäder har köparna hittills prioriterat andra egenskaper högre. När kommer de gröna frågorna att slå igenom även i boendet? Vad är det som driver utvecklingen och vilka krav kommer morgondagens konsumenter att ställa? Hur borde byggare, arkitekter och bostadsföretag agera?

Maria Wetterstrand, fristående grön samhällsdebattör och fd språkrör (MP)

13.30

Design och arkitektur som värdeskapare

Med höga markpriser och tuffa byggkostnader blir det allt viktigare att hitta egenskaper som bostadsköpare är villiga att betala för. På senare tid finns exempel på hur spännande arkitektur och unik inredningsdesign kan driva lönsamheten i nya bostadsprojekt. Vad är det egentligen köparna är beredda att betala för? Vad krävs för att arkitektur och design ska bli en bra affär för bostadsutvecklarna?

Simon Davies, del av inredningsduon Simon & Tomas, London W8

Tomas Cederlund, del av inredningsduon Simon & Tomas, London W8

Erik Karlin, VD Tobin Properties

14.00

Kaffe

14.30

Efter valet: Vad vill den nya bostadsministern?

Efter åtta år med Alliansen har Sverige fått en ny, rödgrön regering. Vad innebär detta för bostadspolitiken? Hur ser de nya målen ut och vilka är de viktigaste åtgärderna som krävs för att skapa fler bostäder? Vad kan stat och kommuner göra och vad måste fastighetsägare och byggföretag bidra med?

Mehmet Kaplan (MP), bostads- och stadsutvecklingsminister

14.55

Expertpanelen: Marknaden och politiken – vart är vi på väg?

Det händer mycket nu kring ekonomi, tillväxt och räntor och inom politiken. Vilka delar av utvecklingen kan få störst påverkan på bostadsmarknaden och hur kommer den nya politiska kartan att påverka? Hur påverkar detta möjligheterna för investerare?

Tor Borg, chefekonom SBAB

Ingrid Eiken, VD Mäklarsamfundet

Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke

15.15

Miljonprogram för miljarder – vad är hetast? Hur ser kalkylen ut?

Bostadshus i miljonprogramsområden har blivit ett av de hetaste investeringsobjekten de senaste åren. Ett flertal stora affärer för miljardbelopp har genomförts och köparna slåss om de hetaste objekten. Vad är det egentligen som lockar? Hur ser kalkylerna ut som driver affärerna och vad krävs för att nå en god avkastning? Vilka objekt är hetast just nu?

Robert Fonovich, partner PwC

Ulf Nilsson, VD D. Carnegie

Peter Strand, VD Victoria Park

15.40

Case: Att satsa på kåkar i miljonprogrammet – är det klokt det?

2013 köpte Mitt Alby 1300 lägenheter i Botkyrka av det kommunala bostadsföretaget. Ambitionerna är höga med att lyfta området och förbättra trivsel och status. Hur har det gått, vilka viktiga lärdomar har man fått och hur ser planerna ut framåt?

Mikael Ahlström, ordförande Mitt Alby

16.00

Expertpanelen: Snabbväxarna om tillväxt och trender

Stockholm fortsätter växa snabbt och god ekonomi och låga räntor har gett rejäl skjuts till bostadsmarknaden de senaste åren. Hur ser möjligheterna ut framöver att öka byggtakten och fortsätta ta bra betalt? Vilka är de hetaste nya områdena och hur viktigt kommer design och miljöhänsyn att bli? Vilka nya trender väntar runt hörnet?

Anette Frumerie, VD Besqab

Martin Arkad, VD Järntorget

16.25

Seminariet avslutas. Fastighetsvärlden bjuder in till mingel och eftersnack.

 

Anmäl Dig direkt genom att klicka på “Anmäl mig”-knappen ovanför programmet eller mejla kundtjanst@fastighetsvarlden.se. Du kan också ringa på 08-631 90 25.

Quality LivingRestate