Mineralvattenfabriken i Hagastaden, Stockholm. Foto: Måns Berg

Zmarta hyr 770 kvm av AL i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med teknikbolaget Zmarta, som flyttar till nytt kontor i Hagastaden i Stockholm. Avtalet omfattar cirka 770 kvm i Mineralvattenfabriken, en ikonisk bryggerifastighet som idag består av moderna kontor mitt i områdets industrihistoriska hjärta.

Zmarta är en jämförelsetjänst för bland annat bolån, konsumentlån, försäkringar och elavtal. Bolaget har verkat på den svenska marknaden sedan 1999 och har idag cirka 300 anställda. Förutom i Sverige finns Zmarta även i Finland och Norge.

I september flyttar Zmarta från Stockholmskontoret på Odengatan 76 till Atrium Ljungbergs Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Zmarta lämnar därmed Probitas fastighet Resedan 3 som ligger nära Odenplan och Vasaparken.

Det nya kontoret omfattar cirka 770 kvadratmeter och kommer att ligga i det så kallade Glashuset, en spektakulär tillbyggnad på delar av den tidigare fabriken.

– Det känns helt rätt att ett modernt teknikbolag som Zmarta flyttar in i industrihistoriska kvarter mitt i den här expansiva och urbana stadsdelen. Kontrasterna speglar verkligen vår verksamhet där vi använder ny teknik för att förändra gamla branscher och underlätta för vanliga människor när de fattar privatekonomiska beslut, säger Catharina Skommevik, vd på Zmarta.

Sedan tidigare hyr även appbolaget Wolt lokaler i Mineralvattenfabriken och Kry har också öppnat en vårdcentral i huset. I kvarteret finns också ett flertal gallerier, hotell samt restauranger och en populär takbar.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Granne med Mineralvattenfabriken ligger det så kallade PV-palatset som nu renoveras för att rymma moderna kontor med industrikänsla, klart för inflytt under 2024. I kvarteret ligger även Industricentralen, en ikonisk tegelbyggnad som bland annat huserar ett flertal arkitektkontor och gallerier. Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50.000 arbetsplatser och 6.000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av staden största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken.

– Vi är glada att Zmarta väljer att flytta till Mineralvattenfabriken. Vi märker av ett stort intresse för hela Hagastaden, inte minst för de äldre industrifastigheterna som ligger i gränslandet mellan Vasastan och Stockholms nya skyline. Det är många tech- och kunskapsintensiva bolag som söker sig hit och ser fördelarna med att sitta i detta sammanhang, säger Catarina Lennartsson, leasing manager på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Zmarta Group är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Fler Nyheter från förstasidan

Lars Göran Bäckvall avliden

Medgrundaren till NP3 och tillika styrelseledamoten i bolaget och i Emilshus har avlidit.

Stor jätte ännu osåld

Försäljningsplan gick inte i mål. 57.000 kvm omtyckt handel – men med minst ett stort frågetecken.

Lämnar Rikshem – blir vd för stor allmännytta

Äger cirka 10.000 bostäder.

Skiftar Selin-bolag som motpart i affär om 440 mkr

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet”.

Bolagen som höjer hyrorna mest 2023

Snittet för hyreshöjningarna landar på 4,12 procent.

”Ingen ljusning i sikte under resten av 2020-talet”

Ny marknadsrapport för bostadsmarknaden.

Cibus nyemission växte

Ökades på med 130 mkr under torsdagskvällen – med rabatt om 10 procent mot börskursen. Ska lösa obligationslån.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Miljardaffär med köpcentrum

Två välkända handelsanläggningar byter ägare.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 16 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

JM säljer för 676 miljoner

Plötsligt en stor bostadsaffär. FV berättar om köparen.

Bostäder i clinch med stigande räntor

De ”säkra” intäkterna räcker inte för att försvara aktiekurserna.

Tillbaka till förstasidan