Mineralvattenfabriken i Hagastaden, Stockholm. Foto: Måns Berg

Zmarta hyr 770 kvm av AL i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med teknikbolaget Zmarta, som flyttar till nytt kontor i Hagastaden i Stockholm. Avtalet omfattar cirka 770 kvm i Mineralvattenfabriken, en ikonisk bryggerifastighet som idag består av moderna kontor mitt i områdets industrihistoriska hjärta.

Annons

Zmarta är en jämförelsetjänst för bland annat bolån, konsumentlån, försäkringar och elavtal. Bolaget har verkat på den svenska marknaden sedan 1999 och har idag cirka 300 anställda. Förutom i Sverige finns Zmarta även i Finland och Norge.

I september flyttar Zmarta från Stockholmskontoret på Odengatan 76 till Atrium Ljungbergs Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Zmarta lämnar därmed Probitas fastighet Resedan 3 som ligger nära Odenplan och Vasaparken.

Det nya kontoret omfattar cirka 770 kvadratmeter och kommer att ligga i det så kallade Glashuset, en spektakulär tillbyggnad på delar av den tidigare fabriken.

– Det känns helt rätt att ett modernt teknikbolag som Zmarta flyttar in i industrihistoriska kvarter mitt i den här expansiva och urbana stadsdelen. Kontrasterna speglar verkligen vår verksamhet där vi använder ny teknik för att förändra gamla branscher och underlätta för vanliga människor när de fattar privatekonomiska beslut, säger Catharina Skommevik, vd på Zmarta.

Sedan tidigare hyr även appbolaget Wolt lokaler i Mineralvattenfabriken och Kry har också öppnat en vårdcentral i huset. I kvarteret finns också ett flertal gallerier, hotell samt restauranger och en populär takbar.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Granne med Mineralvattenfabriken ligger det så kallade PV-palatset som nu renoveras för att rymma moderna kontor med industrikänsla, klart för inflytt under 2024. I kvarteret ligger även Industricentralen, en ikonisk tegelbyggnad som bland annat huserar ett flertal arkitektkontor och gallerier. Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50.000 arbetsplatser och 6.000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av staden största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken.

– Vi är glada att Zmarta väljer att flytta till Mineralvattenfabriken. Vi märker av ett stort intresse för hela Hagastaden, inte minst för de äldre industrifastigheterna som ligger i gränslandet mellan Vasastan och Stockholms nya skyline. Det är många tech- och kunskapsintensiva bolag som söker sig hit och ser fördelarna med att sitta i detta sammanhang, säger Catarina Lennartsson, leasing manager på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Zmarta Group är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Missa inte! Fastighetsdagen Uppsala 2024

Den 9 april är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Uppsala. Seminariet äger rum på Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Balder lämnat Ryssland – Lindeborg kämpar

Fem svenska fastighetsbolag nu i mål med planen att lämna Ryssland.

Byggstartar 20 våningar – blir Sollentunas högsta

Nästan hälften av bostäderna i höghusprojektet har bokats av köpare.

Rekryterarna spanar…

Hur ser det ut med rekryteringar kopplade till teknisk kompetens, och vart är marknaden på väg? Real Competence utreder.

Erik Nyman till JLL

Rekyterat ny head of research.

En av Stockholms allra största till salu

FV berättar om en riktigt stor försäljning som kan vara på gång. Svår marknad testas på riktigt.

Största markanvisningar för lokaler under 2023

Högsta priserna och största volymerna redovisas.

Bildextra: CA satsar på exklusiva kanalvillor

Pris: 25–31 miljoner. ”Liknar inget annat du kan hitta i Sverige”.

Stockholm och Norrland i topp – och botten

Ny statistik från SCB. FV listar snabbväxarna.

Ramboll söker nya kontor

Vasakronan och Platzer kan tappa stor hyresgäst i Stockholm respektive Göteborg.

Affär för hela 180.000 kr/kvm i city

Hög köpeskilling när fastighet i centrala Stockholm byter ägare.

Advokatbyrå i city flyttar

Flyttar till fastighetsbolagets storköp.

De mest aktiva kommunerna kring markanvisning

Mindre och hårdsatsande kommun intar andraplatsen.

Corem dumpar ett stort projekt på segt Manhattan

”Kanske den sämsta affären i mitt liv”. FV visar karta över projekten. Ett stort huvudbry om 33.000 kvm återstår.

Innovation Properties och Barings byggstartat 264

Duo byggstartar stort bostadsprojekt söder om Stockholm. Se flera bilder.

Tillbaka till förstasidan