Wonna I de Jong förvärvar kvarteret Älgen 24 på Östermalm.

Wonna I de Jong förvärvar för 800 mkr på Östermalm

Wonna I de Jong med familj köper kvarteret Älgen 24 med adress Brahegatan 45 på Östermalm i Stockholm. Säljer gör börsnoterade John Mattson. Fastigheten är en större samhällsfastighet om drygt 9.000 kvm med inslag av hyresbostäder. Priset är 800 miljoner kronor.

Tango och Wigge & Partners har varit säljarens rådgivare i innerstadsaffären.

Priset motsvarar nästan 90.000 kronor per kvadratmeter.

Merparten av huset nyttjas för vårdrelaterad verksamhet med bland annat ett äldreboende om 64 lägenheter. Till fastigheten hör också ett underjordiskt garage i två våningar om totalt 124 platser. Övriga hyresgäster utgörs av Region Stockholm, Praktikertjänst och Förskolan Växthuset AB.

Wonna I de Jong kommenterar den stora affären:

– Förvärvet av Älgen 24 är en del av vår satsning på blandade fastigheter, som innehåller bostäder, samhällslokaler samt vård. Detta förvärv kommer vid en mycket lämplig tidpunkt då jag avslutar mitt stora projekt Wonna Tower på Kungsholmen. Där har jag utvecklat en vårdgalleria på 16 våningar med de mest fantastiska specialistklinikerna drivna av duktiga läkare.

Fastigheten hon benämner som Wonna Tower har det formella namnet Glaven 8 och ligger mittemot St Görans sjukhus. Den fastigheten innehåller 16 våningar. Då var det Region Stockholm som sålde och prisklappen var 261 miljoner kronor.

Hon fortsätter:

– Det är underbart att arbeta så mångfacetterat som jag gör. Att utveckla och förädla de fastigheter jag äger för mina hyresgästers bästa är min stora drivkraft. Min familj står bakom mig , min ende son Alexander Östling, sonhustrun Noriko och deras tre barn. Jag är mycket övertygad om att fastigheternas framtid ligger i goda händer.

Per Nilsson, vd John Mattson:

– Förvärven av HEFAB och EFIB under 2021 omfattade cirka 100 000 kvadratmeter uthyrbar area och stärkte John Mattsons närvaro i framför allt västra, centrala och södra Stockholm. Fastigheten som nu avyttras, samt de två fastigheter som avyttrades för två veckor sedan, var del av den under 2021 förvärvade portföljen. Försäljningarna följer vår plan som togs fram vid förvärven av HEFAB och EFIB. Vi stärker nu vår geografiska renodling och ökar förutsättningarna för en mer effektiv och värdeskapande förvaltning. Försäljningarna har skett över bokfört värde vilket befäster värdet på vår fastighetsportfölj. Genom försäljningarna tar vi ett tydligt steg mot en lägre belåningsgrad

Wonna I de Jong är en privatperson som genom åren har förvärvat fastigheteter för flera miljarder kronor och aldrig har sålt någon enda egendom. Hon berättar att hon har ett stort intresse för hållbarhet, miljötänkande och social integration. Hon berättar även att hon genomför unika hyresanpassningar och skapar fantastiska miljöer, tack vare sin passion för design och arkitektur.

Wonna I de Jong är geografiskt fokuserad på Stockholm och Sörmland.

Bolaget har under de senast åren även gjort köp i Tyresö, Älta och Vårberg samt i Hässelby gård. Dessutom äger bolaget bland annat ett större bostadsbestånd i Skärholmen.

Företaget är familjeägt och drivs av Wonna I de Jong Schaefer, hennes son Alexander Östling och sonhustru Noriko Östling.
Den förvärvade fastigheten på Östermalm. Foto: Tango
Wonna de Jong Fastigheter äger fastigheten Glaven 8 på Kungsholmen. Bolaget har döpt om höghuset till Wonna Tower.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedjan lämnar Stureplan – efter bara två år

Till FV: ”Det här läget går inte längre hand i hand med strategin”.

Bildextra: Så blir nya kvarteret på Kungsholmen

Skapar 8.000 kvm kontor och 114 nya bostäder.

Lista: Norska oljefonden tappade 1.700 miljarder

Vid årsskiftet hade Oljefonden aktievärden i fem svenska bygg- och fastighetsbolag som översteg en miljard kronor vardera.

Rekordår för outlet

Den tyska satsningen i Stockholmsområdet går som tåget.

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Tillbaka till förstasidan