Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Foto: Atrium Ljungberg

Wolt hyr 800 kvm av AL i Hagastaden

Det expansiva teknikföretaget Wolt, känt för sin leveransplattform, flyttar sitt svenska huvudkontor till Atrium Ljungbergs lokaler i Hagastaden. Det nya hyresavtalet omfattar cirka 800 kvadratmeter och i februari går flytten till historiska Mineralvattenfabriken, mitt i den nya stadsdelen.

Wolt grundades 2014 av finska entreprenörer och har sedan dess expanderat till 23 olika länder och mer än 250 städer. Genom Wolts app och hemsida kan kunder beställa mat och andra produkter från plattformens restaurang- och butikspartner och få sin beställning levererad direkt hem till dörren på 30 minuter. Bolaget befinner sig på en expansionsresa och flyttar nu sitt svenska huvudkontor till den tidigare Mineralvattenfabriken på Hälsingegatan, som idag är ombyggd till en modern kontorsfastighet med industriell karaktär.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta till Hagastaden. Det är en växande stadsdel med många innovativa bolag och med en internationell känsla – ett sammanhang som känns rätt för oss. Det var också viktigt att hitta en partner som delar samma ambitioner kring hållbarhet som oss. Därför känns det extra kul att tillsammans med Atrium Ljungberg verka för en miljövänlig arbetsplats under vårt gröna hyresavtal, säger Carl Zetterqvist, vd på Wolt Sverige.

Fram till 2030 väntas Hagastaden växa med 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 nya bostäder. Stadsdelen präglas av unik, ultraurban arkitektur och en skyline med internationella influenser, något som skapar spännande kontraster till den intilliggande Hagaparken och Brunnsviken.

– Vi är jätteglada att hälsa Wolt välkomna till Hagastaden, ett bolag med både en expansiv utveckling och internationella framgångar. Hagastaden har utvecklats i flera års tid, och det är kul att se att många innovativa bolag attraheras till denna stadsdel, som rymmer såväl historiska byggnader som nya skyskrapor, säger Robin Petersson, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Hagastaden.

Atrium Ljungberg har funnits i Hagastaden i närmare 25 år och är en av de största fastighetsägarna i området. I beståndet finns såväl karaktäristiska industrifastigheter från 1930-talet såsom tidigare Apotekarnes Mineralvattenfabrik, Glashuset och PV-palatset, som nya moderna byggnader som Life City, beläget rakt ovanpå E4:an. Därutöver har bolaget flera markanvisningar i Hagastaden för både kontor och bostäder.

Hyresavtalet med Wolt är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Fler Nyheter från förstasidan

”Oj, oj, det kommer bli hela havet stormar”

Fem experter ger sin syn på bostadsmarknaden.

Dick Harrison: ”Kommer upp i Joakim von Anka-pengar”

Professorn presenterade historiens bästa och sämsta investeringar under FV:s seminarium.

”Ränteutgifterna dubbleras till nästa årsskifte”

Chefsekonomen ser dock ett stort ljus mitt i allt mörker.

Trio redo investera 10-tals miljarder

Megasatsningens första del börjar utvecklas.

Hemsö i tänkt storsatsning med fotbollsförbundet

Nils Styf: ”Vi ser mycket fram emot denna satsning på svensk fotboll”.

Convendum hyr 4.100 kvm

Skandia Fastigheter gör en stor uthyrning för coworking.

Ingka och Ikea satsar på egen coworking

Pilotprojekt i Kungens Kurva. Läs om bolagets satsning.

Realplay

Börsen överreagerar – en tillfällig puckel

Den underliggande marknaden pallar och nu finns det fynd att göra

Johan Bergmans nya uppdrag

Tidigare varit 15 år inom Niam.

Optimism kring mångmiljardaffär

Projektportfölj med nästan tusen bostäder i attraktiva 08-lägen.

Förlängt 12.000 kvm inom tull

Stora kontrakt i centrala Stockholm. Två välkända varumärken har valt att stanna kvar.

Oscar gör miljardköp – till 6,2 procent

161.000 kvm lokaler ingår i det senaste förvärvet. Säkrat finansiering till en årlig ränta om 3,5 procent.

Skandia lyfter med 12.000 kvm kontor i Arenastaden

Startar projekt på spekulation.

Grönt ljus för Nordrs megaplan om 74.000 kvm vid Solnavägen

Mark- och miljööverdomstolen nobbar prövning.

Tillbaka till förstasidan