Willhem skapar nytt bolag – säkra tillgång på byggmaterial

Bostadsbolaget Willhem etablerar nu Willhem Logistics, ett bolag för inköp och lagerhållning av byggmaterial. Genom Willhem Logistics säkerställer man tillgång, pris och produktionsvillkor på material som t ex trägolv, klinkers och kakel.

Bostadsbolaget Willhem väljer att etablera ett eget lager för byggmaterial genom det nystartade dotterbolaget Willhem Logistics. Bolagets funktion blir att köpa in och lagerhålla material som under året blivit svårare att få tag på.

– Vi vill med Willhem Logistics se till att ta kontroll över vår materialtillgång. Omvärldens händelser under året har påverkat möjligheten att få tag på en del produkter, och genom att ta det här steget säkerställer vi att vi har det material vi behöver för att genomföra planerade renoveringar, säger Magnus Åkerskog, ansvarig för Willhem Logistics.

Kriget i Ukraina har påverkat tillgången på material för flera branscher och det har blivit svårare att kontrollera ursprung och villkor, samtidigt som priserna har skenat. För Willhem möjliggör det nya logistikföretaget att hitta rätt material till rätt pris.

– Vi har hårda krav på våra leverantörer och köper inget material från konfliktdrabbade länder. Vi är noga med ursprung och att tillverkningen skett under rätt förutsättningar. Genom att kunna köpa en årsvolym av en produkt har vi också ett bättre förhandlingsläge prismässigt. Vi har precis lagt vår första order på 60 000 kvm trägolv. Andra produkter vi tittar på är kök, kakel, klinkers och badrumsinredning.

Willhem är ett av Sveriges största privata bostadsbolag med cirka 28 000 bostäder på 13 tillväxtorter runtom i Sverige. Bolaget genomför kontinuerligt uppfräschningar och renoveringar av sina befintliga lägenheter för att säkerställa god standard för hyresgästen. Genom konceptet Willhemlyftet totalrenoveras ungefär 1 000 lägenheter per år.

– Många av våra hus är äldre och vi behöver därför renovera för att hålla en hög standard på våra lägenheter. Genom Willhemlyftet höjer vi lägenhetens standard till en nivå som är likvärdig med nyproducerat, till en attraktiv hyra. Vi hoppas att kunna fortsätta renovera i samma takt, tack vare Willhem Logistics.

– Utöver Willhemlyftet bygger vi också helt nyproducerade lägenheter och konverterar utrymmen som haft annan funktion till lägenheter. Vi ser att det finns möjlighet att använda materialet från Willhem Logistics även till dessa områden. Tack vare Willhem Logistics blir vi inte lika känsliga för omvärldens svängningar och kan fortsätta erbjuda attraktiva lägenheter till rimliga hyror, säger Magnus Åkerskog avslutningsvis.

Fler Nyheter från förstasidan

Så blir Corems nya mitt i Stockholm

Projektet, efter det överraskande köpet, är snart i mål.

Grand blir större

Expanderar efter uppgörelse med Handelsbanken.

FV Quiz

FV-Quiz: Vad kan du om Gamla stan?

Vad kan du om den lilla och exklusiva stadsdelen?

Colliers är i mål med förvärvet av Pangea

Arvius: ”Styrkan i sammanslagningen är enorm”.

Panattoni: ”Vi ska bygga 250.000 kvm varje år”

Fredrik Jagersjö Rosell: ”Det har ingen gjort tidigare”.

Hans Eliasson: ”Det vänder om ett år”

En handfull experter om framtiden. ”Onödiga bolag”  ”Kommer haverera”  ”Inget blodbad”  ”Wash out”.

Blixtaffär bäddade för större avyttring för SBB

Brookfield vill öka i Sverige. Den kanadensiska jätten berättar mer för FV.

Storbank: ”Vi har ingen röd lista”

Flera varningar.

Tar över Hernö Gins hotell

Stordalen: ”Det här blir ett unikt hotell på en fantastisk plats”.

Nykomlingar på börsen i affär med varandra

Sex fastigheter för drygt 400 miljoner kronor byter ägare.

Säljer skrapan Sthlm 01

Priset motsvarar 87.000 kr/kvm.

Misslyckat aktiebyte hos Oscar Properties

Starkt negativ kursutveckling omöjliggjorde planen.

Klart: SBB i mål med affär om 22 mdr – årets största

Ny köpare steg in i affären. Läs om vad som ingår. Oklart kring rabatt eller premium.

”Vi måste göra mycket bättre än hittills”

Tidigare toppolitiker som nu har tung roll inom fastighetsbranschen.

Tillbaka till förstasidan