Willhem skapar nytt bolag – säkra tillgång på byggmaterial

Bostadsbolaget Willhem etablerar nu Willhem Logistics, ett bolag för inköp och lagerhållning av byggmaterial. Genom Willhem Logistics säkerställer man tillgång, pris och produktionsvillkor på material som t ex trägolv, klinkers och kakel.

Bostadsbolaget Willhem väljer att etablera ett eget lager för byggmaterial genom det nystartade dotterbolaget Willhem Logistics. Bolagets funktion blir att köpa in och lagerhålla material som under året blivit svårare att få tag på.

– Vi vill med Willhem Logistics se till att ta kontroll över vår materialtillgång. Omvärldens händelser under året har påverkat möjligheten att få tag på en del produkter, och genom att ta det här steget säkerställer vi att vi har det material vi behöver för att genomföra planerade renoveringar, säger Magnus Åkerskog, ansvarig för Willhem Logistics.

Kriget i Ukraina har påverkat tillgången på material för flera branscher och det har blivit svårare att kontrollera ursprung och villkor, samtidigt som priserna har skenat. För Willhem möjliggör det nya logistikföretaget att hitta rätt material till rätt pris.

– Vi har hårda krav på våra leverantörer och köper inget material från konfliktdrabbade länder. Vi är noga med ursprung och att tillverkningen skett under rätt förutsättningar. Genom att kunna köpa en årsvolym av en produkt har vi också ett bättre förhandlingsläge prismässigt. Vi har precis lagt vår första order på 60 000 kvm trägolv. Andra produkter vi tittar på är kök, kakel, klinkers och badrumsinredning.

Willhem är ett av Sveriges största privata bostadsbolag med cirka 28 000 bostäder på 13 tillväxtorter runtom i Sverige. Bolaget genomför kontinuerligt uppfräschningar och renoveringar av sina befintliga lägenheter för att säkerställa god standard för hyresgästen. Genom konceptet Willhemlyftet totalrenoveras ungefär 1 000 lägenheter per år.

– Många av våra hus är äldre och vi behöver därför renovera för att hålla en hög standard på våra lägenheter. Genom Willhemlyftet höjer vi lägenhetens standard till en nivå som är likvärdig med nyproducerat, till en attraktiv hyra. Vi hoppas att kunna fortsätta renovera i samma takt, tack vare Willhem Logistics.

– Utöver Willhemlyftet bygger vi också helt nyproducerade lägenheter och konverterar utrymmen som haft annan funktion till lägenheter. Vi ser att det finns möjlighet att använda materialet från Willhem Logistics även till dessa områden. Tack vare Willhem Logistics blir vi inte lika känsliga för omvärldens svängningar och kan fortsätta erbjuda attraktiva lägenheter till rimliga hyror, säger Magnus Åkerskog avslutningsvis.

Fler Nyheter från förstasidan

Logistea närmare drömprojekt om 380.000 kvm

Niklas Zuckerman: ”Samverkan har skett i god anda och tempo”.

”Ett gift med ett fult tryne”

Bostadsministern kommenterar situationen för FV.

Stort projekt mitt på Kungsholmen

Aktuellt med hotell och takbar.

Klart: Köper unika Kurön

Fem ö-fastigheter i Mälaren har fått en ny ägare.

Bilder: Rekordpris på nya lägenheter på Sandhamn

Läs om det nya projektet bredvid Seglarhotellet.

Försäljning i city avbruten

Buden nådde inte upp till prisförväntningarna.

Bilder: Klart för bygge i nationalstadsparken

Investering i hotell- och konferensanläggning. Se hur den välkända anläggningen kommer att utvecklas.

Randstad flyttar till Fabege

En av årets större uthyrningar.

Rullande nyemission skulle kunna ge 2,5 miljarder

SBB lägger fram förslaget med nya aktier som alternativ till kontanter.

Två nya till Sergelgatan

En snabbväxande öppnar mitt i Stockholm och en klädkedja byter läge.

Redo miljardköpa logistik och bostäder

Investeringschefen berättar vad bolaget vill förvärva. Sett prisskifte i marknaden.

The Works intar 2.500 kvm hos Hufvudstaden

Hyr 2.500 kvm högt upp i kommande projektfastighet.

Hyr hela 4.700 kvm för globalt huvudkontor

Lämnar OMX-huset som ägs av Fastpartner.

Ännu en nyemission – Nivika fyller på

Befintliga ägare späds ut med 25 procent när bolaget tar in 750 mkr via en riktad nyemission.

Tillbaka till förstasidan