Wihlborgs hyr ut 11.000 kvm – men tappar 22.000 kvm

Stor känd uppsägning om 22.000 kvm bekräftad. Wihlborgs tecknar hyresavtal med Tieto på Dockan och med Nordea vid centralstationen i Malmö.

Wihlborgs har tecknat ett hyresavtal med IT-konsultföretaget Tieto Sweden AB för 5.000 kvm kontorsyta i fastigheten Skrovet 5 på Dockan i Malmö. Samtidigt har Wihlborgs hyrt ut Tietos nuvarande lokaler i fastigheten Östersjön 1 vid centralstationen till Nordea Bank på 6.000 kvm.

Det sammanlagda hyresvärdet för de båda avtalen är cirka 28 miljoner kronor per år.

Anders Jarl, VD för Wihlborgs kommenterar:

Anders Jarl.
Anders Jarl.

– Det är glädjande att Tieto fortsätter att utveckla sin verksamhet inom Wihlborgs fastighetsbestånd. Redan när vi i januari köpte deras nuvarande lokaler (fastigheten Östersjön 1) så visste vi att de var på gång att flytta. Efter deras inflyttning till Skrovet 5 är denna fastighet åter fullt uthyrd. Ytorna har stått tomma sedan mars i år när ÅF flyttade samman sina verksamheter till ett eget hus på Dockan, även det i Wihlborgs ägo.

– Vi är också glada över att ha knutit Nordea till oss. De flyttar in i Tietos nuvarande lokaler i fastigheten Östersjön på ett mycket bra läge intill centralstationen. Lokalerna kommer att renoveras och anpassas till Nordeas verksamhet.”

Wihlborgs har också mottagit den sedan tidigare kända uppsägningen från Högskolan avseende deras lokaler på Dockan. Ytorna på totalt 22.000 kvm är belägna i två fastigheter, Kranen 2 och Kranen 8, och motsvarar en årshyra om 30 miljoner kronor. Hyresavtalen löper ut den 30 september 2015.

– Uppsägningen är stor och det blir såklart en tuff match att fylla ytorna. Men den nuvarande hyran är väldigt låg, cirka 1 400 kronor/kvm. Samtidigt öppnar det upp en unik möjlighet för stora företag, myndigheter eller kanske utbildningsverksamhet att flytta ner till det dynamiska Dockan, säger Anders Jarl.

– Vi har lite drygt två år på oss att fylla ytorna igen och med fullt fokus och vind i seglen ska detta inte vara en omöjlig uppgift. Dockan har ett väldigt gott renommé och vi har hela tiden många förfrågningar från intresserade kunder, säger Anders Jarl.

Wihlborgs VD Anders Jarl medverkar vid Fastighetsvärldens seminarium Öresundsmarknaden 10 september. Se preliminärt program och möjlighet till anmälning här. Fastighetsvärldens redaktion är riktigt stolt över programmet. Medverkar gör bland annat även Petter A Stordalen, Greg Dingizian och Rutger Arnhult.

Fastighetsvärlden Idag 2013-06-19

Fler Nyheter från förstasidan

Toppmäklaren omhäktad

Åtalstiden förlängs  för den profilerade vd:n som misstänks för grovt bedrägeri och penningtvätt.

Planerar sälja i Stockholm

Agerar i det privata bolaget. Pengarna från försäljning ska användas till att betala skuld.

FV Quiz

FV Quiz: Sportstjärnorna och fastigheterna

Vad kan du om idrottsstjärnornas investeringar i fastighetsbranschen?

Det finns fortsatt torrt krut hos bolagen enligt FI-chefen

Daniel Barr, generaldirektör på Finansinspektionen tror inte att fastighetssektorn är i kris även fast läget är allvarligt.

Lansa köper vid Karlatornet

138 nybyggda bostäder. Första etableringen i Göteborgs stad.

Sandvik stannar och bantar HK

Förlängt hyresavtalet för huvudkontoret med 4.000 kvm.

”Ett helt gäng bolag kommer försvinna”

Landshövding och generaldirektör medverkade på Fastighetsdagen. Läs om några av höjdpunkterna och se flera bilder.

Säljer i innerstaden efter 110 år

Innehåller lägenheter samt kontorslokaler. FV berättar om priset.

Bonnier hyr ut 2.100 kvm till Domstolsverket

Första utflytten från Vasakronan.

Rekordstor fond om 42 miljarder

”En unik konkurrenskraft”. FV berättar hur mycket som redan förvärvats, vad som är aktuellt och vad som anses extra viktigt.

KKR köper 1.200 bostäder i Finland – siktar på Sverige

Har fokus på främst två segment.

”Inga tecken på minskade topphyror – tvärtom”

De ”dolda” vakanserna ökar, men ändå positiva signaler kring kontorets framtid.

Ny aktör siktar på miljardköp i centrala Stockholm

Fokus på innerstaden. Berättar för FV om strategin och vad som gör bolaget speciellt.

Tillbaka till förstasidan