Fastigheten Köpmannen 10 där Systembolaget tidigare fanns.

Westerlinds och Arwidsro i bytesaffär i Härnösand

Fastighetsbolagen Westerlinds och Awidsro har kommit överens om en bytesaffär i Härnösand. Westerlinds köper av Arwidsro fastigheten Köpmannen 10 i centrala Härnösand. Arwidsro köper i sin tur fastigheten Fyrvaktaren 19 av Westerlinds, där Westerlinds nyligen tecknar ett nytt hyreskontrakt med Kustbevakningen om 15+5 år.

Fyrvaktaren 19 innehar en hyresgäst i form av Kustbevakningen och den totala ytan uppgår till 1745 kvm och affären görs på ett överenskommet fastighetsvärde om 89,5 miljoner kronor.

Köpmannen 10 består av 2.729 kvm idag vakanta kontors och butiksytor (tidigare bland annat Systembolaget) och är belägen precis vid torget i Härnösand, affären görs på ett överenskommet fastighetsvärde om 13,5 miljoner kronor. Westerlinds kommer på uppdrag av Arwidsro att genomföra den hyresgästanpassning som avtalats med Kustbevakningen i samband med det nytecknade hyreskontraktet.

– Efter avslutat projekt överlämnar vi en för oss färdigutvecklad fastighet till en seriös och långsiktig förvaltare som Arwidsro, i utbyte får vi en utvecklingsbar fastighet i centrum, det ligger i linje med vår profil, vi är i grund och botten ett fastighetsutvecklingsbolag, säger Emil Westerlind, vd Westerlinds.

– Det känns spännande och helt i linje med vår vision för stadskärnan att förvärva Köpmannen 10, att skapa fler mötesplatser i anslutning till torget har varit den röda tråden i vår plan och vision för stadskärnan. Vi har sedan tidigare konverterat, flyttat om och etablerat både restauranger, caféer och handel sedan starten av projektet 2016. Att hugga tag i Köpmannen 10 är nästa steg och vi ser framför oss en restaurang i hörnet mot torget kombinerat med ytor för handel i bottenplan. I de övriga våningsplanen planerar vi för konvertering till lägenheter, efterfrågan för moderna mindre lägenheter med tillgång till hiss och garage är stor i Härnösand. Fler bostäder i stadskärnan bidrar ökade flöden och handel i centrum, säger Emil Westerlind, vd Westerlinds.

– Vi är väldigt glada över att både få förvärva Fyrvaktaren när den är färdigställd av Westerlinds och få se en utveckling av Köpmannen 10. Vi delar Westerlinds vision för Köpmannen och ser att den kommer bidra mycket positivt till stadsbilden i Härnösand, säger Peter Zonabend, vd Arwidsro.

Arwidsro biträddes av TM & Partners.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan