Weiss lämnar Svefa – Lundström tar över

Tidigare VD för Akademiska Hus tar över. Styrelsen för NAI Svefa har utsett Mikael Lundström till ny VD. Han efterträder Lennart Weiss som bestämt sig för att gå vidare efter drygt fyra år.

– Jag är väldigt nöjd med åren på NAI Svefa. Vi har genomfört ett stort förändringsarbete och lyckats positionera NAI Svefa som ett offensivt företag med ett allt starkare varumärke och en tydlig profil som expert och rådgivare. Nu står företaget inför ett nytt skede och det är därför ett bra tillfälle att göra ett skifte, säger Lennart Weiss.

Kia Orback Pettersson, styrelsens ordförande:

– Lennart Weiss och hans team har på ett framgångsrikt sätt levererat den förflyttning vad gäller profil och tjänster som låg i uppdraget när han rekryterades. Bolaget har idag en helt annan position och besitter ett stort förtroende i marknaden. När Lennart nu går vidare önskar vi honom varmt lycka till.

– Vi är samtidigt väldigt glada över att vi rekryterat Mikael Lundström som ny VD för NAI Svefa. Hans gedigna kännedom om vår bransch och tidigare erfarenhet från VD-uppdrag gör VD-skiftet smidigt och kommer att vara till stor nytta både för våra kunder och för bolaget.

Mikael Lundströms kommentar till det nya VD-jobbet, som han tillträder redan den 1 september:

– NAI Svefa har en stark position i marknaden, både regionalt och nationellt. Redan när jag började samarbeta med NAI Svefa för över ett år sedan slogs jag av den höga kompetensen och det starka engagemanget hos medarbetarna, vilket bekräftats och förstärkts under min tid i bolaget. Företaget är nu redo för nästa fas i sin utveckling och det känns stimulerande att få axla detta ansvar, att samordna och utveckla koncernens starka kompetensområden och söka nya vägar för ökad tillväxt och lönsamhet.

Mikael Lundström har det senaste året samarbetat med NAI Svefa i en roll som senior advisor. Han kom till NAI Svefa från Akademiska Hus där han var anställd i sex år, först som Regiondirektör Syd och därefter som VD. Dessförinnan arbetade Lundström under fem år i ledande befattningar inom Jones Lang Lasalle och under åtta år inom NCC Fastigheter. Lundström är Civilingenjör, Väg och vatten från KTH.

Lennart Weiss säger till Fastighetsvärlden att han har klart med ett nytt jobb, och att det kommer att bli offentligt inom kort. Fastighetsvärlden kan dock berätta att han blir kvar inom branschen, dock oklart om det blir på konsultsidan. Weiss har tidigare arbetat vid bland annat HSB och Veidekke.

Läs en längre intervju med Lennart Weiss här. Den publicerades i december 2011 och bar rubriken ”Söker spets”. Den sista frågan han svarar på i intervjun är ”Hur länge blir du kvar som VD på NAI Svefa?”

Fastighetsvärlden Idag 2012-08-27

Fler Nyheter från förstasidan

Doldis får toppjobb hos bostadsgigant

Lämnar konsultbolaget och får en topptjänst vid landets största privata bostadsbolag.

Visselblåsaren till FV: ”Det var rena High Chaparral”

Är ett av åklagarens nyckelvittne. Berättar för Fastighetsvärlden.

Nu börjar historisk rättegång mot tre fd SFV-toppar

En av de absolut största utredningar som skett av en offentlig verksamhet i modern tid. Tidigare generaldirektör brottsmisstänkt.

McDonalds stänger mer i Stockholm – konkurrent tar över

Uppstickare tar över när giganten lägger ner ytterligare en enhet i Stockholm.

Bilder: Utvecklar nytt kvarter i Solna

Fastighetssjätten ska förvandla en av kommunens tråkigaste stadsdelar. Gör udda investering.

Porträtt

Vill bli störst

Utmanare. Sofia Ljungdahl är ny på jobbet mitt under brinnande pandemi. Uppdraget är tydligt utpekat: Obos ska utmana bostadsjättarna på allvar – i de största svenska städerna.

Malmös nya centrala satsning: Smörkajen

Se flera visionsbilder och läs om tidsplanen och aktörerna.

Savana och SBB satsar 800 miljoner i projekt

Läs om de ekonomiska detaljerna kring uppgörelsen.

SBB om den banbrytande inbrytningen

”För inte så länge sedan ägde kommunerna alla fastigheter för skolor och äldreboenden”. Berättar för FV.

Han blir ny Uppsalachef hos Vasakronan

Tar även plats i ledningsgruppen.

"I botten finns en ovilja"

Stjärnarkitekten om att staden vill stoppa Tellus Towers.

Efter Inteas jackpot – nu anmäls polisen

SBB kommenterar upphandlingen och funderar på framtiden i staden.

Batljans nya satsning: Leds av flera tidigare toppmilitärer

Läs om SBB:s nya affärsområde och toppnamnen bakom. Ilija Batljan berättar för FV om investeringsmålet. FV har även pratat med den nya toppchefen.

Överraskande: Thögersen lämnar vd-stolen i Catena

Berättat för styrelsen att han kommer att lämna under 2021.

Tillbaka till förstasidan