Wästbygg ingår i jv – satsar på rastplats med hotell

Wästbygg har förvärvat 55 procent av Falkenberg Tröinge Utveckling AB, ett projektbolag som planerar att utveckla en större rastplats med hotell, restaurang, handel, kontorshotell och en större laddstation för elfordon vid Falkenberg.

Projektbolaget har ett reservationsavtal för det 20.000 kvm stora markområdet med Falkenbergs kommun. Detaljplanen för området vann laga kraft tidigare i år och tillträde till fastigheten beräknas ske under andra kvartalet 2023. Tillträdet till fastigheten är villkorat av att bygglov för det planerade hotellet erhålls.

Kostnaden för Wästbyggs inträde i projektbolaget uppgår till 11 mkr och inkluderar såväl aktier som övriga kringkostnader för mark och exploatering. Betalningar kommer att ske vid tre tillfällen under 2022 och 2023.

Utvecklingsområdet ligger i direkt anslutning till avfarten från E6 mot Ullared och centrala Falkenberg. Total bruttoarea för de byggnader som planeras att uppföras är 10 000 kvm. Initiala kontakter har tagits med tänkbara hyresgäster och intresset är stort, inte minst till följd av de stora trafikflöden som genereras av det strategiska läget. Bedömt försäljningsvärde för det färdigutvecklade området är cirka 340 mkr.

– Förvärvet är ytterligare ett steg på vägen att stärka vår projektutvecklingsverksamhet inom det kommersiella segmentet. Samtidigt är det här en trygg affär för oss att gå in i då vi har mycket stor erfarenhet inom vår entreprenadverksamhet av att uppföra den typ av byggnader som är aktuella här. Vi planerar för byggstart om ungefär ett år, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

Säljare är fastighetsutvecklingsbolaget Utveckling 51 AB som består av ett konsortium med erfarenhet av fastighetsutveckling med fokus på kommersiella hyresgäster samt digital teknik i fastigheter, så kallade proptechlösningar.

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan