Wallin presenterar Ersta/25 som kännetecknas av elegans, exklusivitet och en genomarbetad design. Bostadshuset ligger på Erstagatan på Södermalm och har en svårslagen utsikt över Saltsjön.

Wallin köper i lyxläge på Söder – planerar projekt

Wallin har köpt en byggrätt på Söders höjder i Stockholm och planer ett storslaget projekt. Högst upp förbereder bolaget för ett 187 kvm stort penthouse  med en 155 kvm stor tillhörande trädgårdsterrass.

Annons

Nordanö varit rådgivare till säljaren, den fristående ideella föreningen Ersta Diakonisällskap.

Beläget på Erstagatan 3, erbjuder det nya bostadshuset en modern och hållbar livsstil med fokus på både estetik och funktionalitet. Fastigheten ligger i närheten av Fjällgatan på Södermalm i Stockholm.

Ersta/25 har under den gångna veckan erhållit bygglov. Den befintliga byggnaden på platsen planeras rivas och byggstart ske under andra halvåret 2024. Preliminär inflyttning beräknas under runt årsskiftet 2025–2026.

Wallin kommer att bygga 25 nya bostadsrätter i varierande storlek från 1–5 rok om 37–187 kvm med tillhörande parkeringsgarage i källaren.

Gestaltningen av Ersta/25 ska avstamp i Södermalms charm och Erstaområdets unika karaktär, enligt projektutvecklaren. Med en öppen placering och fyra fria fasader har varje bostad maximala utsiktsmöjligheter. Fönstersättningen över hörn och rymliga balkonglösningar skapar ljusa och luftiga lägenheter med fantastisk utsikt. Arkitekt för Ersta/25 är Kaminsky Arkitektur.

Ersta/25 är även ett hållbarhetsprojekt i framkant. Wallin har tittat på samtliga parametrar – från användningen av grön betong som minskar klimatpåverkan med upp till 50 procent, till solceller och återvunnet stål, uppger Wallin i ett pressmeddelande.

– Att få möjligheten att bygga på ett sådant eftertraktat och centralt läge på Södermalm är såklart extra roligt med tanke på att vi allra helst vill vara med och utveckla innerstaden. Vår ambition är att slutprodukten ska spegla vårt varumärke och därmed hålla hög kvalitet i alla led – med ett extra stort fokus på goda boendekvaliteter, hållbarhet och god arkitektur, säger vd och delägare Erik Wallin.

Merparten av bostäderna kommer att få en fantastisk utsikt över Stockholm, inte minst över Saltsjön.

– Med utsikten och det centrala läget med sin närhet till all typ av service, nöje och kultur hoppas vi att detta kommer att vara bostadsrätter som matchar de preferenser vår målgrupp har. Inte minst med tanke på att stora, nyproducerade bostadsrätter är något av en bristvara på Södermalm, säger delägare och marknadschef Gustav Wallin.

Högst upp i huset planerar bolaget att bygga ett penthouse på 187 kvm med en 155 kvm stor trädgårdsterrass, med inredning signerat av arkitekten Andreas Martin-Löf och landskapsarkitekten Mattias Gustavsson.

– Säljstarten för projektet kommer att ske nu i sommar, och vi ser fram emot att presentera dessa fantastiska bostadsrätter för allmänheten, avslutar Wallins vd Erik Wallin.

Fler Nyheter från förstasidan

”Det är en enorm hyresförlust och stor skada”

Drabbad fastighetsägare berättar för Fastighetsvärlden om vad som händer nu, efter raset utanför Stenungsund.

Logistea dubblar till 13 miljarder

Framstående fastighetsinvesterare storägare i båda. Zuckerman till FV: ”Matchar varandra oerhört väl”.

Bildextra: Höghus tar plats i ny stadsdel

Utökar med 189 lägenheter. Byggnaderna blir 19, 16 och 7 våningar höga.

Västerås köper stationshuset av Jernhusen

Västeråsbolaget VCAB köper Jernhusens 51 procent.

SPG, Oslo

Köper FutureBuilt-projekt

Cirkulärbostadsprojekt som innefattar 240 bostäder.

Ny skola i Stockholm blir inte av

Behovet av skolplatser sjunker kraftigt – då läggs planen på grundskola och idrottshall ner.

Hyr ut 3.600 kvm

Det noterade bolaget tappar även två hyresgäster.

Bygger nytt i Solna

Smått historiskt besked.

Får toppjobb av regeringen

Ska leda Sverige till spets.

Logistik-vakanser dubblats – stabilare framöver

Se utvecklingen i 14 heta delmarknader i Stockholms- och Göteborgsområdet.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Liljewall, Malmö, EON.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Tillbaka till förstasidan