Wallenstam satsar på co-living i Göteborg

Wallenstam och Colive har tecknat en överenskommelse om att utveckla ett delningsboende, en så kallad ”coliving-hubb”, i Kallebäcks Terrasser som är ett av Göteborgs större stadsutvecklingsområden.

 

Överenskommelsen avser delningslägenheter för 117 hyresgäster fördelat på ett sjuvåningshus och ett femvåningshus med en beräknad inflyttning hösten 2022. Kallebäcks Terrasser ska på sikt omfatta 1.800 nya hem och 1.200 kontorsplatser samt skola, förskola, restauranger, caféer och närservice.

– Vi har redan ett projekt tillsammans med Colive i Haninge och märker på många sätt av ett ökat intresse för allt inom delningsekonomi och kollektivt boende. Utifrån vårt sociala hållbarhetsarbete känns det väldigt bra att kunna tillföra även denna boendeform i Göteborg, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Delningskonceptet innebär att hyresgästerna kommer att ha sitt eget privata rum med egen toalett och dusch samt dela på umgängesytor och kök. I hyran ingår bland annat internet, städning av gemensamma ytor samt möbler. Utöver delningslägenheterna har hyresgästerna full tillgång till gemensamma ytor i bottenvåningen som blir en mötesplats för alla ”colivers” i huset med en ”social tvättstuga”, lounge, arbetsytor, umgängesytor och en uteplats.

– Målgruppen är unga vuxna mellan 20-35 år som värdesätter att bo tillsammans med andra för ökad social interaktion och gemenskap, samtidigt som bostaden erbjuder ett bibehållet privatliv genom det egna rummet. säger Katarina Liljestam Beyer, vVD och medgrundare på Colive AB.

– Vi är stolta över att nu äntligen få möjlighet att köra igång i  Göteborg och Kallebäcks Terrasser. Vi har redan nu tillsammans med Wallenstam skapat förutsättningar för en riktigt bra coliving-hubb i Stockholm och ser att Göteborg är mer än redo för detta. Utöver ett modernt och trivsamt boende ingår våra ”colivers” i en community med möjlighet att lära känna och umgås med nya människor, säger Katarina Liljestam Beyer.

Det var sommaren 2019 som Wallenstam tecknade överenskommelsen om att 17 delningslägenheter för cirka 100 hyresgäster i Haninge skulle hyras ut till Stockholmsbaserade Colive.

I Kallebäcks Terrasser, där projekteringen för ett attraktivt delningsboende med Colive pågår, växer nu de första kvarteren fram. Pågående nybyggnation i området är 435 hyreslägenheter med en planerad första inflyttning under 2021. Utöver det pågår även byggnationen av Kallebäcks Terrassers stora kontorsfastighet med 13.000 kvadratmeter kontorsyta i smarta, flexibla lokaler.

Fler Nyheter från förstasidan

AL tecknar avtal om 63.000 kvm i Hagastaden

Fem exploateringsavtal klara. Redo för total investering på 5 miljarder kronor. Har redan 80.000 kvm lokaler i området.

Högtryck på hotellen – men prisökningar kan slå tillbaka

Rejält lyft för Stockholm jämfört med 2019, men andra ännu bättre.

Glädjerus på börsen – ett bolag upp hela 11 procent

En riktigt positiv handelsdag på börsen under måndagen. Flera fastighetsaktier nästan rusat uppåt.

Nu är Karlatornet snart högst i Sverige

På väg att peta Turning torso från tronen.

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Tillbaka till förstasidan