Wallenstam satsar på co-living i Göteborg

Wallenstam och Colive har tecknat en överenskommelse om att utveckla ett delningsboende, en så kallad ”coliving-hubb”, i Kallebäcks Terrasser som är ett av Göteborgs större stadsutvecklingsområden.

 

Överenskommelsen avser delningslägenheter för 117 hyresgäster fördelat på ett sjuvåningshus och ett femvåningshus med en beräknad inflyttning hösten 2022. Kallebäcks Terrasser ska på sikt omfatta 1.800 nya hem och 1.200 kontorsplatser samt skola, förskola, restauranger, caféer och närservice.

– Vi har redan ett projekt tillsammans med Colive i Haninge och märker på många sätt av ett ökat intresse för allt inom delningsekonomi och kollektivt boende. Utifrån vårt sociala hållbarhetsarbete känns det väldigt bra att kunna tillföra även denna boendeform i Göteborg, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Delningskonceptet innebär att hyresgästerna kommer att ha sitt eget privata rum med egen toalett och dusch samt dela på umgängesytor och kök. I hyran ingår bland annat internet, städning av gemensamma ytor samt möbler. Utöver delningslägenheterna har hyresgästerna full tillgång till gemensamma ytor i bottenvåningen som blir en mötesplats för alla ”colivers” i huset med en ”social tvättstuga”, lounge, arbetsytor, umgängesytor och en uteplats.

– Målgruppen är unga vuxna mellan 20-35 år som värdesätter att bo tillsammans med andra för ökad social interaktion och gemenskap, samtidigt som bostaden erbjuder ett bibehållet privatliv genom det egna rummet. säger Katarina Liljestam Beyer, vVD och medgrundare på Colive AB.

– Vi är stolta över att nu äntligen få möjlighet att köra igång i  Göteborg och Kallebäcks Terrasser. Vi har redan nu tillsammans med Wallenstam skapat förutsättningar för en riktigt bra coliving-hubb i Stockholm och ser att Göteborg är mer än redo för detta. Utöver ett modernt och trivsamt boende ingår våra ”colivers” i en community med möjlighet att lära känna och umgås med nya människor, säger Katarina Liljestam Beyer.

Det var sommaren 2019 som Wallenstam tecknade överenskommelsen om att 17 delningslägenheter för cirka 100 hyresgäster i Haninge skulle hyras ut till Stockholmsbaserade Colive.

I Kallebäcks Terrasser, där projekteringen för ett attraktivt delningsboende med Colive pågår, växer nu de första kvarteren fram. Pågående nybyggnation i området är 435 hyreslägenheter med en planerad första inflyttning under 2021. Utöver det pågår även byggnationen av Kallebäcks Terrassers stora kontorsfastighet med 13.000 kvadratmeter kontorsyta i smarta, flexibla lokaler.

Fler Nyheter från förstasidan

Miljonsmäll efter rekordaffär på Kungsholmen

Säljaren kan tappa nästan 200 miljoner kronor. FV berättar vad som hänt.

Flippin’ Burgerskrögare gör kedja

Vill starta fem till tio nya restauranger.

Juryn: Årets bästa uthyrning

Läs juryns val när de tre bästa uthyrningarna 2022 koras.

Vd lämnar börsbolag omedelbart

Nyligen tvingats till stora förändringar.

NCC: ”2022 har varit mer utmanande än väntat”

Tomas Carlsson om kontorsmarknaden: ”Vi kommer att sälja projekt först när vi upplever att marknadsnivån är acceptabel.”

Statens hyra för EU-mötet

Hyr hel hotell- och mötesanläggning. FV berättar om hyreskontrakten för mässan och för hotellet.

Köper nära Norr Mälarstrand

Utökar beståndet inom tullarna i Stockholm.

Hyr ut 3.600 kvm i Hagastaden

FV berättar vilka som tappar hyresgäster.

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Tillbaka till förstasidan