Wallenstam satsar på co-living i Göteborg

Wallenstam och Colive har tecknat en överenskommelse om att utveckla ett delningsboende, en så kallad ”coliving-hubb”, i Kallebäcks Terrasser som är ett av Göteborgs större stadsutvecklingsområden.

 

Överenskommelsen avser delningslägenheter för 117 hyresgäster fördelat på ett sjuvåningshus och ett femvåningshus med en beräknad inflyttning hösten 2022. Kallebäcks Terrasser ska på sikt omfatta 1.800 nya hem och 1.200 kontorsplatser samt skola, förskola, restauranger, caféer och närservice.

– Vi har redan ett projekt tillsammans med Colive i Haninge och märker på många sätt av ett ökat intresse för allt inom delningsekonomi och kollektivt boende. Utifrån vårt sociala hållbarhetsarbete känns det väldigt bra att kunna tillföra även denna boendeform i Göteborg, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Delningskonceptet innebär att hyresgästerna kommer att ha sitt eget privata rum med egen toalett och dusch samt dela på umgängesytor och kök. I hyran ingår bland annat internet, städning av gemensamma ytor samt möbler. Utöver delningslägenheterna har hyresgästerna full tillgång till gemensamma ytor i bottenvåningen som blir en mötesplats för alla ”colivers” i huset med en ”social tvättstuga”, lounge, arbetsytor, umgängesytor och en uteplats.

– Målgruppen är unga vuxna mellan 20-35 år som värdesätter att bo tillsammans med andra för ökad social interaktion och gemenskap, samtidigt som bostaden erbjuder ett bibehållet privatliv genom det egna rummet. säger Katarina Liljestam Beyer, vVD och medgrundare på Colive AB.

– Vi är stolta över att nu äntligen få möjlighet att köra igång i  Göteborg och Kallebäcks Terrasser. Vi har redan nu tillsammans med Wallenstam skapat förutsättningar för en riktigt bra coliving-hubb i Stockholm och ser att Göteborg är mer än redo för detta. Utöver ett modernt och trivsamt boende ingår våra ”colivers” i en community med möjlighet att lära känna och umgås med nya människor, säger Katarina Liljestam Beyer.

Det var sommaren 2019 som Wallenstam tecknade överenskommelsen om att 17 delningslägenheter för cirka 100 hyresgäster i Haninge skulle hyras ut till Stockholmsbaserade Colive.

I Kallebäcks Terrasser, där projekteringen för ett attraktivt delningsboende med Colive pågår, växer nu de första kvarteren fram. Pågående nybyggnation i området är 435 hyreslägenheter med en planerad första inflyttning under 2021. Utöver det pågår även byggnationen av Kallebäcks Terrassers stora kontorsfastighet med 13.000 kvadratmeter kontorsyta i smarta, flexibla lokaler.

Fler Nyheter från förstasidan

Kommun tvingas sälja nästan halva beståndet

Attraktivt område. Vd:n till FV: ”Det finns inget magiskt knep att ta till”.

Ännu ett försäkringsbolag slår samman kontor

Castellum förlorar hyresgäst som samlar regioverksamheten i en stad.

Så blir 3.500 kvm efter kasinot

Fastighetsägaren: ”Bara det bästa är bra nog”.

Hon får toppjobb i SBB-bolag

Rekryterar till nya satsningen.

Engwall lanserar Hybridge – busigt kreditfond

”Timingen är väldigt bra just nu”.

Skanska hyr ut 2.300 kvm

Höjer den ganska låga uthyrningsgraden. Sex nya kontrakt.

Myndighet bantar rejält

Minskar ytorna med över hälften när Nyfosa tappar stor hyresgäst.

Ny norsk rallyförare trycker plattan i botten i Sverige

Först kom Ivar Tollefsen … Nu utmanas han av en landsman när det gäller svenska fastigheter. FV berättar om alla affärer.

Kungsleden med stor uthyrning i norra Stockholm

Regionchefen: ”Nu ser vakansgraden rätt så angenäm ut.”

Hon får toppjobb av Arehult

Bakgrund på Hemfosa, Hemsö och Kungsleden.

Känd trio lanserar nytt bolag och siktar på 5 mdr

Gjort första förvärven. Läs om tillväxtmålet.

Myndighet förlänger i CBD

Går emot strömmen och stannar i Stockholm city. Kontrakt på hela 7.000 kvm. FV berättar om nya avtalet.

Bilder: 80% redan uthyrt i Wingårdhsritat kontorshus

Stor efterfrågan på moderna kontorslokaler i regionstaden.

AL i prestigeuthyrning till hajpade el-bilsföretaget

400 medarbetare flyttar in industrihistoriska lokaler.

Tillbaka till förstasidan